Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός


Στις 8 Ιούλη, κυβέρνηση θα υπάρχει. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25, μνημονιακοί, παρά τις όποιες επί μέρους υπαρκτές διαφορές τους, αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ. Έχουν κοινή στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου και της Ε.Ε, κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες των μνημονίων.

Ρίξτο...

Τώρα ξέρεις, μετά από τόσες δεκαετίες, που έφτανες στην κάλπη και επέλεγες το μικρότερο κακό και σου έβγαινε μεγαλύτερο.
Τώρα ξέρεις ποιοι σε παραμύθιαζαν με τα «λόγια τα μεγάλα», τα «αριστερά» και τα «αριστεροδέξια», που τους ψήφισες και τελικά την επόμενη των εκλογών έψαχνες να βρεις που πήγε η ψήφος σου.

Υπηρέτες ενός αφέντη

Μεσούσης της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας το θέμα της περιβόητης επένδυσης – εκποίησης  στο Ελληνικό βρέθηκε στο επίκεντρο του δικομματικού καβγά, όπου οι δύο διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας  σκίζουν τα ιμάτιά τους για να πείσουν ο καθένας ξεχωριστά  ότι είναι εκείνος που υπερασπίζεται καλύτερα τα συμφέροντα του «επενδυτή».

Ωραίο πράγμα ο «διχαστικός λόγος»!

Στις «comme il faut» εκλογές μας ο καθωσπρεπισμός έχει δώσει ρέστα.

Κόμματα που αποδεδειγμένα διαθέτουν μηχανισμούς ασφαλίτικων μεθόδων, αυτοί που διατηρούν σφιχτές σχέσεις με μέσα ενημέρωσης που δεν διστάζουν να διαδώσουν οποιαδήποτε ανυπόστατη είδηση ή να δολοφονήσουν χαρακτήρες με τον χειρότερο τρόπο, μεταβλήθηκαν σε «παρθεναγωγεία».

Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι δυνατός και να χαμογελάσει ο λαός


Καλωσορίζουμε στο στούντιο του "ΣΚΑΪ" το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Καλώς ήρθατε κύριε Γενικέ. Είμαστε πια στην τελική ευθεία, την Κυριακή οι κάλπες ανοίγουν και θέλω να μου πείτε πώς καταλαβαίνετε εσείς το δίλημμα των εκλογών. Έχουμε δύο σκληρούς μονομάχους, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη και έχουμε παρακολουθήσει όχι μόνο σε αυτή την προεκλογική περίοδο, αλλά και σε αυτή που προηγήθηκε στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, να στήνεται ένα σκηνικό γερής πόλωσης.

Τα ηρωικά κορίτσια της ΕΠΟΝ με τ' όπλο στο χέρι! (ιστορικό ντοκουμέντο)


Το Μάρτιο του 1944 συγκροτείται στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Βίνιανη της ανταρτομάνας Ευρυτανίας η θρυλική "Κυβέρνηση του Βουνού" (ΠΕΕΑ - Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης - βλ. αφιέρωμα "Ευρυτάνα ιχνηλάτη")

Τα φλογερά νιάτα της Αντίστασης του Λαού μας, δίνουν το παρόν στην ένοπλη λαϊκή εξέγερση για τη Λευτεριά και τη Λαοκρατία.

Ανάπτυξη για λίγους με τις θυσίες των πολλών...

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Από τη «μεταμνημονιακή ανάπτυξη», είτε είναι «δίκαιη», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε «βιώσιμη», όπως λέει η ΝΔ, δεν έχει τίποτα να περιμένει ο λαός. Η ανάπτυξη που υπηρετούν με την πολιτική τους και οι δύο, όπως και τα άλλα κόμματα, δεν είναι για τους «πολλούς», όπως λένε, αλλά για τους λίγους.
Είναι δηλαδή για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που αξιοποιούν όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό οπλοστάσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και να αυξήσουν τα κέρδη τους, συνθλίβοντας δικαιώματα και λαϊκές ανάγκες.

Αζίζ Νεσίν


Σαν σήμερα, 6 Ιουλίου 1995, έφυγε από τη ζωή ο Τούρκος συγγραφέας, Αζίζ Νεσίν (1915-1995).


Ο Αζίζ Νεσίν (Νουσμέτ Νεσίν το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε στην Πόλη στις 20 Δεκεμβρίου 1915 από φτωχή μικροαστική οικογένεια. «Οι δύσκολες μες στην παιδική μου ηλικία ήταν πολλές. Ούτε μια στιγμή στα παιδικά μου χρόνια δεν ήμουν παιδί».

Τώρα είναι η ώρα! ΚΚΕ με το νου και την καρδιά!


ΚΚΕ! Και με το μυαλό και με την καρδιά!
ΚΚΕ, και με το νου και με την ψυχή μας! Αυτή πρέπει να είναι η επιλογή την Κυριακή πάνω από την κάλπη, για όσο γίνεται περισσότερους εργάτες, ανέργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, συνταξιούχους.

10 ερωτήσεις που θέλουμε να κάνουμε στην κυβέρνηση


 Ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν, στην κυβέρνηση, πριν την κάλπη

    1.  Γιατί νομοθετήσατε εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα;
  1. Γιατί καταψηφίσατε όλες τις  προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες πουκατέθεσε το ΚΚΕ, που αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδη ανακούφιση;

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Ιούλη:
§  Τώρα ΚΚΕ ισχυρό! Για τους αγώνες της επόμενης μέρας.

§  Με το νου και την καρδιά μας ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ.

§  Να μη λείψει κανείς στο προσκλητήριο μάχης μέχρι την τελευταία ώρα.

§  Γιούρογκρουπ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Στις 8 Ιούλη στέλνουν το αντιλαϊκό μπιλιέτο.

Το πρώτο Σύνταγμα της ΕΣΣΔ

Ψηφίζεται, 6/7/1923, το πρώτο Σύνταγμα της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
«Τέτοιο Σύνταγμα σαν το δικό μας δεν ξαναείδε ο κόσμος. Σ’αυτό είναι καταγεγραμμένη η πείρα από την πάλη και την οργάνωση των προλεταριακών μαζών ενάντια στους εκμεταλλευτές τόσο μέσα στη χώρα, όσο και σε όλο τον κόσμο» (Β.Ι Λένιν)