Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Κινηματογραφικό συνεργείο του ΕΛΑΣ 1943 1945

                                                                         Ολα τα φιλμ


 Πρόκειται για το σύνολο της παραγωγής σε φιλμ από το κινηματογραφικό συνεργείο του ΕΛΑΣ, (ή ορθότερα, το φωτοκινηματογραφικό συνεργείο του ΕΛΑΣ), που έχει διασωθεί. 

Κλείνω Θερμοσίφωνες!

 


Μας θυμίζει ότι ζούμε στη δεκαετία του 1950 και προτείνει τη δημιουργία τηλεοπτικών σποτ για το κλείσιμο θερμοσίφωνα.

φέρνει στη μνήμη μια υπόθεση με έναν Φλώρο κι έναν άλλο φλώρο που είχαν πολύ καλό δικηγόρο, και κάτι φέσια προς το Δημόσιο που φαίνεται πως επαναλαμβάνονται.

Σταθμός πέμπτος: ΛΑΡΚΟ #1

 

902.gr στους χώρους δουλειάς
Η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, το ξεσπίτωμα όσων από αυτούς ζουν στους οικισμούς της επιχείρησης και το κλείσιμό της, προκειμένου να παραδοθεί «καθαρή» στους επενδυτές.

Δημοσιεύτηκε το τεύχος Φλεβάρη 2022 της «Πανεργατικής»


Δημοσιεύτηκε το νέο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ» με θέματα τη δράση των Συνδικάτων της Κρήτης και το κάλεσμα των Συνδικάτων σε συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη.

«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για την υπογραφή ΣΣΕ»

 
«Συνεχίζουμε με συνέπεια, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά, για την υπογραφή ΣΣΕ», «συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει, μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το Σωματείο μας ΕΝΕΔΕΠ ώστε να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που στερούν από τις οικογένειές μας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ.

Ουκρανία: «Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;»…


(*) Το άρθρο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στις 27/2/2014 (enikos.gr). Πριν από 8 χρόνια. Ηταν οι ημέρες που γραφόταν το πρώτο κεφάλαιο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Ουκρανία. Ακολούθησαν τα γεγονότα στην Κριμαία, η σφαγή του λαού της Ουκρανίας στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, οι εξελίξεις στο Ντομπάς.

Στο πλευρό των αγροτών


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, επισκέπτεται σήμερα μπλόκα των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Μιλάει ο Πικάσσο: «Πώς έγινα κομμουνιστής»


Σε αμερικάνικη επιθεώρηση δημοσιεύεται η πιο κάτω συνέντευξη του γνωστού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσσο.

«Η προσχώρησή μου στο Κομμουνιστικό Κόμμα είναι η λογική συνέπεια όλης μου της ζωής, όλου μου του έργου γιατί, είμαι υπερήφανος γι' αυτό, δεν πήρα ποτέ τη ζωγραφική σαν διασκέδαση ή ψυχαγωγία. Θέλησα με το σχέδιο και το χρώμα, αυτά ήταν τα όπλα μου, να μπω όσο μπορούσα πιο μέσα στην ανθρώπινη ψυχή, πιο βαθειά στη γνώση του κόσμου που μας λυτρώνει κάθε μέρα και περισσότερο. Προσπάθησα με το δικό μου τρόπο να εκφράσω αυτό που νόμιζα πιο αληθινό, πιο δίκηο, πιο υψηλό, κι όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες ξέρουν καλά πως αυτό είναι και το πιο ωραίο.

Άγγελος Τερζάκης


Ο Άγγελος Τερζάκης γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 16 Φεβρουαρίου 1907 και ήταν γιος του δημάρχου της πόλης Δημητρίου Τερζάκη. Το 1915 μετακόμισε με την υπόλοιπη οικογένειά του στην Αθήνα, όταν ο πατέρας του εξελέγη βουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων.

Οι ... διαφορές συνεχίζονται


Αν χρειάζεται κανείς «μεγεθυντικό φακό» για να εντοπίσει τις διαφορές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων στην οικονομία, αυτός δεν φτάνει για να ξεδιαλύνει τις υποτιθέμενες «διαχωριστικές» τους γραμμές σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι αποκαλυπτική.

Στάση αναμονής από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων


Στάση αναμονής κρατούν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τις αναφορές που κάνουν λόγο για μερική αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία. «Υπάρχουν λόγοι για συγκρατημένη αισιοδοξία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί 16 και 17 Φλεβάρη.

Ανακοίνωση για την αύξηση του ελέγχου της κυβέρνησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα μέλη του ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ από 7 σε 9, με τον διορισμό από αυτήν των δύο επιπλέον μελών, ενισχύοντας έτσι τον έλεγχο στο Πρακτορείο.

Οι αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί τόσο από την πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ, όσο και ο "καυγάς" που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση είναι μακριά από την ουσία του ζητήματος.

«Με λογισμό και μ' όνειρο... »

 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η συναυλία που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με το έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, με το κοινό που γέμισε το «Ολύμπια» να χαρίζει το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Με 6,2% τρέχουν οι ανατιμήσεις σε όλα τα είδη


Αύξηση 6,2% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο εφέτος, από άνοδο 5,1% τον περασμένο Δεκέμβριο και έναντι μείωσης 2% τον Ιανουάριο πέρυσι. Ο «καλπασμός» των ανατιμήσεων καταγράφεται παντού ισοπεδώνοντας το λαϊκό εισόδημα, ενώ η κυβέρνηση αντί για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, όπως με την κατάργηση του ΦΠΑ και της έμμεσης φορολογίας σε καύσιμα και ενέργεια, σφυρίζει αδιάφορα για να μην επηρεαστεί η καπιταλιστική ανάπτυξη που μοιάζει κέρδη στους λίγους και βάρη στους πολλούς.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/02/1568

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας -3.000.000 άνθρωποι- καταδικάζεται σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό