Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Είναι χρυσαυγίτης. Φασίστας, δηλαδή

Ένας χρυσαυγίτης στην κατάληψη
Τι είναι Γρέγος; Είναι χρυσαυγίτης. Φασίστας, δηλαδή. Τυγχάνει, δε, και βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
    Αυτός, λοιπόν, ο Αντώνης Γρέγος, ο κουμπουροφόρος της φωτογραφίας, ως εκπρόσωπος της ναζιστικής συμμορίας που παριστάνει το πολιτικό κόμμα, τον Νοέμβρη του 2012 έλαβε το λόγο στη Βουλή και ανέπτυξε τη θέση της Χρυσής Αυγής για τις μαθητικές καταλήψεις.
    Είπε:

Στα ίχνη ναζί εγκληματιών


Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς
Εξήντα χρόνια στα ίχνη ναζί εγκληματιών
 
Η Κεντρική Υπηρεσία για τη Διαλεύκανση Εγκλημάτων του Ναζισμού έκλεισε 60 χρόνια ερευνών για τον εντοπισμό πρώην ναζί που δεν λογοδότησαν ποτέ για τα εγκλήματά τους.
Έχουν περάσει 73 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί εγκληματίες πολέμου, πρώην ναζί, δεν λογοδότησαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για τις πράξεις τους. Όσους από αυτούς απέμειναν, έστω και σε πολύ προχωρημένη ηλικία πλέον, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης η Κεντρική Υπηρεσία για τη Διαλεύκανση των Εγκλημάτων του Ναζισμού

Η δράση των γυναικών στο Δ.Σ.Ε

Για να θριαμβεύσει η ζωή
 
Στιγμές από τη συμμετοχή και τη δράση των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας
Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σηματοδοτεί την κορυφαία περίοδο της επαναστατικής πάλης στην Ελλάδα. Κατασυκοφαντήθηκε και διαστρεβλώθηκε από την αστική τάξη της Ελλάδας. Αξιοποιήθηκε για να φθείρει συνειδήσεις, για να τσακίσει τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τον αγώνα τους για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Αξιοπρέπεια


Ο Φιντέλ, η Κούβα, η Επανάσταση,
 η Αξιοπρέπεια 
 Παρατήρηση 1ηO Κάστρο, λέει, ήταν «αμφιλεγόμενος». Πολύ λογικό να τον θεωρούν τέτοιο εκείνοι που πριν κοιμηθούν, μετά την προσευχή τους στην τρόικα, στις αγορές, στο αγγλικό δίκαιο και στα υπερταμεία, ρίχνουν κι ένα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».     
    Παρατήρηση 2η: Η τιμωρία για τους κλακαδόρους του «Τέλους της Ιστορίας»
θα είναι πάντα η υπενθύμιση της απολογίας του Κάστρο μετά την πρώτη απόπειρα ανατροπής της χούντας του Μπατίστα.