Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

“Ναι, αλλά για τα γκούλαγκ δε λέτε τίποτε”


Οι μισοί Αμερικανοί έχουν στενό συγγενή που φυλακίστηκε

    Αν και είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων στον κόσμο, η έκταση του φαινομένου αναδύεται με σοκαριστικό τρόπο από έρευνα του πανεπιστημίου Κορνέλ και το FWD. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 50% περίπου όλων των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν κάποιο στενό συγγενή που πέρασε τουλάχιστον μια νύχτα σε φυλακή, δηλαδή 113 εκ., ενώ 30% των ενηλίκων έχουν συγγενή που φυλακίστηκε για τουλάχιστον ένα χρόνο.

5 Δεκέμβρη 1942 : Η άγνωστη μάχη της Χρύσως στην Ευρυτανία και τα φασιστικά ιταλικά αντίποινα στο χωριό

Χρύσω μ', τιμή σου οι πληγές σου! 

 Ανηφορίζοντας από την παλιά Βίνιανη, την ξακουστή «πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας» (βλ.εδώ) με κατεύθυνση το πανέμορφο ορεινό χωριουδάκι της Χρύσως, νιώθεις να σε διαπερνά μια αίσθηση ξεχωριστή! Δεν είναι μόνο το δέος που εκπέμπει το τραχύ φυσικό τοπίο με αυτή την πανταχού παρούσα ανόθευτη ομορφιά των πανύψηλων Ευρυτανικών βουνών, αλλά πιότερο είναι εκείνη η μαγική περπατησιά της Ιστορίας που δρασκελίζει τούτο τον πολυθρύλητο τόπο και που αισθάνεσαι να σε ακολουθεί, βήμα-βήμα, σαν σκιά αόρατη!

Όλοι στη συγκέντρωση 18 Δεκέμβρη

Την Τρίτη 18 Δεκέμβρη είναι μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών και το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα και τα συνδικάτα να δώσουν μαχητική απάντηση με μαζικά συλλαλητήρια.
 Παρά την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού, αλλά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί "τέλους των μνημονίων",

«κοινωνικό μέρισμα»

 «Μερίσματα» και «αντίμετρα»...
Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα της διαδικασίας αιτήσεων για το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», τα κυβερνητικά επιτελεία λανσάρουν ξανά την κάλπικη προπαγάνδα περί... «ταξικής μεροληψίας υπέρ των πολλών», επαναφέροντας και τα περί «πρώτου κρατικού προϋπολογισμού χωρίς μέτρα λιτότητας», περί «αντίμετρων για την άρση αδικιών» κ.ο.κ.

Να αποδοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους όλα τα κλεμμένα

Με την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή απαιτεί να αποδοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους όλα τα κλεμμένα, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Όπως τόνισε ο Γ. Πρωτουλης, η τροπολογία προβλέπει την κατάργηση όλων των διατάξεων, των τροπολογιών, των νόμων και των σχετικών αποφάσεων που οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων μέχρι σήμερα, τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή.

Στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες των σκανδάλων στην Υγεία και το Φάρμακο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 Το ΚΚΕ καταψήφισε το κυβερνητικό πόρισμα και κατέθεσε το δικό του

     Με την ψήφιση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική πλειοψηφία, έπεσε χτες η αυλαία για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που αφορούσε τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014 και συγκεκριμένα τις υποθέσεις του «Ντυνάν», των αρθροσκοπήσεων, του Φάρμακου, με αφορμή τα σκάνδαλα «Novartis» και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Για σας που υπερασπίζεστε το μαχαίρι του φονιά…

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Δολοφονημένος από αστυνομικό. Ο δεύτερος αστυνομικός είναι ακόμα έξω.

Παρουσίαση των προτάσεων του ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα
    Παρουσιάζουμε σήμερα την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση. Την πρότασή μας την έχουμε δημοσιοποιήσει και η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
    Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία που επέλεξε κυρίως η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, για να διεξαχθεί η συγκεκριμένη συζήτηση μέσα στη Βουλή, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, δεν βοηθά στην ουσιαστική και όχι επιφανειακή ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων…

Συνέντευξη του Σ. Ζαριανόπουλου

    «Η φορολεηλασία θα συνεχιστεί μέχρι το 2060 σύμφωνα με τις μεταμνημονιακές συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Επικοινωνία FM» το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκέμβρη.
    Ερωτηθείς για την πρακτική της κυβέρνησης με την επιστροφή του κοινωνικού μερίσματος, κατήγγειλε ότι αυτό εντάσσεται στη λογική «σου παίρνω δέκα και σου γυρίζω το ένα». Μάλιστα, πρόσθεσε, αυτό το ένα δεν επιστρέφεται σε όλους αυτούς που έχουν ματώσει με τη φορολεηλασία και τη μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να το επιστρέψει σε ομάδες που είναι στην ακραία φτώχεια, πρακτική πανευρωπαϊκή που εντάσσεται στην ευρωενωσιακή πολιτική.

Οργάνωση και ενιαίος αγώνας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
     Μισθοί - ψίχουλα που καταβάλλονται με καθυστερήσεις μηνών, εντατικοποίηση, ανθυγιεινές συνθήκες δουλειάς, διαρκής ανασφάλεια και εργοδοτική τρομοκρατία...
Ολα τα παραπάνω αποτελούν κοινό τόπο για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο της καθαριότητας, είτε οι εργοδότες τους είναι ιδιωτικές εταιρείες, είτε δουλεύουν με συμβάσεις που συνάπτουν απευθείας με δημόσιους οργανισμούς.

Έκθεση για τα 100 χρόνων του ΚΚΕ

  Για όσους έχασαν την Έκθεση των 100 χρόνων του ΚΚΕ
 
  Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της Έκθεσης για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στο Θησείο.

Κατάργηση όλων των νόμων που πετσοκόβουν παλιές και νέες συντάξεις

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και μάλιστα αναδρομικά, μεταξύ αυτών και του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), με ταυτόχρονη επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις, της 13ης και 14ης σύνταξης, κύριας και επικουρικής, την αποκατάσταση των συντάξεων λόγω θανάτου και την πλήρη εγγύηση των συντάξεων από το κράτος ζητά το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη

Την Τρίτη, 4 Δεκέμβρη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι η απεργία στις 28 Νοέμβρη με τα μαζικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε μαχητική και αναγκαία απάντηση σε κυβέρνηση -εργοδοσία - εργατοπατέρες.

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Ποιος επενδύει στο φασισμό;

Υπάρχουν μερικές καταστάσεις στην ιστορία που προϊδεάζουν για τα όσα έρχονται, για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Η προδιαγραμμένη πορεία, λόγου χάρη, ενός πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε αποσύνθεση, σε αμηχανία, σε παρακμή. Ετούτο το σύστημα περνά μια εποχή λεονταρισμών που συνήθως φέρνουν στο προσκήνιο ασήμαντους «καραγκιόζηδες» (ζητώ συγγνώμη για την προσβολή στον ευφυέστατο Καραγκιόζη αλλά, δυστυχώς, είναι η μόνη παραβολή που ταιριάζει στην εδώ περίπτωση).

“Συνοδός του βουλευτή Κέρκυρας της ΧΑ ο φονιάς της Λευκίμμης”

Απάντηση στις συκοφαντίες που διακινεί από χθες η Χρυσή Αυγή, βασισμένη σε κατάπτυστες αναφορές δημοσιογράφου τοπικού καναλιού, περί δήθεν σχέσης του 44χρονου φασίστα δολοφόνου στη Λευκίμμη με το ΚΚΕ, έδωσε ο κ. Γουλής, περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣΥ στα Ιόνια νησιά, μιλώντας χθες στο realfm και την εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

H μετατροπή της κοινωνίας


   
     Η μετατροπή της κοινωνίας από φεουδαρχική σε αστική (καπιταλιστική, όπως δηλαδή είναι σήμερα π.χ. στην χώρα μας), δεν χρειάστηκε παρά να αλλάξουν θέση και στάση ίσως και … ονόματα οι παλιοί ιδιοχτήτες των μέσων παραγωγής. Ήταν σχετικά εύκολο να γίνει αυτό, διότι και λίγοι ήταν αυτοί οι ιδιοχτήτες και ακόμα πιο λίγοι αυτοί που το αποφάσισαν (να «περάσει» η οικονομία από τα φέουδα στις επιχειρήσεις), ακόμα και η τότε κοινωνία το είδε αυτό ως «μάννα εξ ουρανού» και το αποδέχτηκε άμεσα και απόλυτα.

Β’ ΠΠ, η πρώτη μεγάλη νίκη

Μάχη της Μόσχας κι ο… Ζόργκε – Η μεγαλύτερη μάχη του Β’ ΠΠ, η πρώτη μεγάλη νίκη

5 του Δεκέμβρη 1941. Πριν από ακριβώς 77 χρόνια. Η (κατά τη γνώμη μου) πιο μεγάλη μέρα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η μέρα που οι Σοβιετικοί σταμάτησαν τις στρατιές του Χίτλερ μπροστά στη Μόσχα. Η μέρα που τέλειωσε η «κεραυνοβόλα προέλαση» της Βέρμαχτ (Blitzkrieg). Η μέρα που ο κόσμος ολόκληρος αποφάσισε ότι: «Μπορούμε να νικήσουμε».

Η μάχη της Αθήνας


Η Πλατεία Συντάγματος τον Οκτώβρη του 1944
Προοίμιο
               Στις 12 Oκτωβρίου ο Γερμανός διοικητής της Αθήνας, στρατηγός Φέλμυ κατέθεσε για τελευταία φορά στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Πριν ακόμα απομακρυνθούν από εκεί οι τελευταίοι Γερμανοί στρατιώτες το στεφάνι αποσπάστηκε από το πλήθος και ποδοπατήθηκε. Kανείς δεν τόλμησε ν’ αντιταχθεί σε αυτή την έκφραση οργής. Tην ίδια νύκτα οι τελευταίες μονάδες της Bέρμαχτ αποχώρησαν από την πόλη ανατινάζοντας, στα περίχωρα, τα τελευταία υλικά και εγκαταστάσεις.

Τοκογλυφία...

   Οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον ενεχυροδανειστή, που πήρε νέα τροπή σε ό,τι αφορά την προφυλάκιση των εμπλεκομένων, καθώς και το εάν τελικά διεπράχθησαν φορολογικά αδικήματα ή όχι, φαίνεται πως θα «σκεπάσουν» την ουσία όλης αυτής της ιστορίας. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί η ουσία - ανεξάρτητα από το αν θα στοιχειοθετηθούν ή όχι αδικήματα και από το αν θα μπουν κάποιοι φυλακή ή όχι - βρίσκεται στο εξής: Οτι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες, εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της ανέχειας από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ -

Βίοι παράλληλοι μιας αθλιότητας

  Ο “κνίτης” Ρουπακιάς και ο “κομμουνιστής” χρυσαυγίτης φονιάς της Λευκίμμης

  Όπως ήδη δημοσιεύσαμε, η ΤΕ του ΚΚΕ στην Κέρκυρα καταδίκασε την προσπάθεια δημοσιογράφου του τοπικού καναλιού Start να συνδέσει το φερόμενο δολοφόνο Αλβανού εργάτη με το ΚΚΕ. Αξίζει να σταθεί κανείς λίγο πιο αναλυτικά στο επίμαχο βίντεο, γιατί δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που στήνεται μια τέτοια ύπουλη επιχείρηση λάσπης.

Στο επίκεντρο η συνέχεια των αγώνων

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τα συμπεράσματα και την πείρα από την πρόσφατη απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη, καθώς και για τη συνέχιση των αγώνων το επόμενο διάστημα, συζήτησε στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το μεσημέρι της Τρίτης 4 Δεκέμβρη.
Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΓ καλεί τα συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και εργαζόμενους, να δώσουν απάντηση στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2019

Να καταργηθεί τώρα ο νόμος Κατρούγκαλου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Διατηρεί άθικτα όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο και τις τεράστιες προηγούμενες περικοπές

Παραμένει σε ισχύ το «πάγωμα» όλων των συντάξεων τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία

Σχέδιο νόμου με πληθώρα διατάξεων, μεταξύ των οποίων και τη διάταξη που προβλέπει τη μη εφαρμογή από την αρχή του 2019 της περικοπής της

Παρέδωσαν οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους της Ανατ. Αττικής

Από την παράδοση της οικονομικής ενίσχυσης
 ΙΝΔΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
«Τη συγκινητική και μεγαλειώδη έκφραση αλληλεγγύης από Ινδούς μετανάστες εργάτες, οι οποίοι, μέσω της Ομοσπονδίας τους "ΣΙΧ", στη χώρα μας και από το υστέρημά τους, συγκέντρωσαν σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο το παρέδωσαν στο Στέκι Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής», χαιρετίζει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του ΚΚΕ που τα λέει όλα!

 Για τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας»

Οι δηλώσεις Ζάεφ περί "μακεδονικής γλώσσας" επιβεβαιώνουν ότι τα σπέρματα του αλυτρωτισμού παραμένουν στη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί αυτό βολεύει τα σχέδια των εμπνευστών της -τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ- προκειμένου να διαιρούν τους λαούς. Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο όμως και τα άλλα κόμματα, που από κοινού κρύβουν την αμερικανοΝΑΤΟική προέλευση της Συμφωνίας, έχουν τεράστιες ευθύνες για την αύξηση ενός αλληλοτροφοδοτούμενου, απ’ όλες τις πλευρές, εθνικισμού - αλυτρωτισμού.
 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Κώδικας Ποσειδών»

Mία ιστορική έρευνα για τα πρωτοποριακά… ευρυτανικά σοβιέτ!!!

Σε τούτη την αητόραχη!


«-Τρέξε κλείσε γλήγορα το Βελούχι! –φώναζε η μάνα μας. Όταν άνοιγε με πάταγο καμιάν απ’ τις μπαλκονόθυρες ο βελουχίσιος.

-Δε βρήκες  χ’στιανέ μ’ αλλού τόπο να χτίσεις; Τι ζήλεψες απ’ την αητόραχη; γκρίνιαζε στα γεμάτα το γέρο μας η γριά μας, σαν την πιάνανε τα διαόλια της απ’ το ξεπάγιασμα και τ’ ανεμοστράβωμα στην αυλή μας, όσου να φέρει νερό απ’ τη βρύση ή ξύλ’ απ΄το κατώγι.

Πολλοί και Παντού

  Raibo | Πολλοί και Παντού (feat. Το Σφάλμα, Φρανκ)
 Τα πλάνα στο video είναι από τα μαθητικά συλλαλητήρια που κάλεσαν οι Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!
    Κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα και στις εθνικιστικές-φασιστικές καταλήψεις με αλυτρωτικά και ανιστόρητα αιτήματα.

Όχι στους δήμους - επιχειρηματίες

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
 
Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που ξεκίνησαν χθες, με την ατζέντα να περιλαμβάνει θέματα όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δήμων μετά από την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, τα οικονομικά των δήμων κ.ά.

Σκόπιμο «φούσκωμα»

Η προσπάθεια που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα από εθνικιστικές και ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή το λεγόμενο Μακεδονικό, να χύσουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού στα σχολεία, πήρε αποστομωτική απάντηση από τους ίδιους τους μαθητές.

Γιλέκα

    Πολλά θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς για τα «κίτρινα γιλέκα», ένα από τα πολλά «κινήματα» που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια, πατώντας πάνω στη μεγάλη δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται ενιαία σε όλη την ΕΕ, ανεξάρτητα από μνημόνια.     Οι συγκρίσεις εξάλλου με αντίστοιχα «κινήματα», όπως των «αγανακτισμένων» και των «πλατειών», που εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν με τον ίδιο «πάταγο», δεν μπορεί παρά να γίνονται αυθόρμητα.

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ


ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 


Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

    Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.
θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χωμένες μέχρι τα μπούνια στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    Το ένα τρίτο των ωρών του στη θάλασσα περνάει το Πολεμικό Ναυτικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και «υπέρ τρίτων»!
    Βυθισμένες μέχρι τα μπούνια σε αποστολές, επιχειρήσεις, επικίνδυνα, γενικά, σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα είναι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που σπρώχνει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Ενδεικτικά ως προς αυτό είναι ορισμένα στοιχεία για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ),

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

Το “κίνημα” των κίτρινων γιλέκων ή αλλιώς η γαλλική έκδοση του “κινήματος των αγανακτισμένων”.

Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε γεγονότα τα οποία θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να τους φορέσουμε την ταμπέλα μιας αυθόρμητης λαϊκής αγανάκτησης που έχει καταλάβει μια μεγάλη μερίδα των χαμηλών κ μικρομεσαίων στρωμάτων στην κάθε μια εκάστοτε κοινωνία αλλά αυτό στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα ήταν και τόσο απλό για να δωθεί, ως χαρακτηρισμός.

Η ανάγκη που έγινε Ιστορία

ΚΚΕ: Η ανάγκη που έγινε Ιστορία
Δύο είναι τα κριτήρια για να ελεγχθεί ο ταξικός χαρακτήρας μιας πολιτικής οργάνωσης, εν προκειμένω του ΚΚΕ, αλλά και η αξιοπιστία του προγραμματικού της λόγου με την έννοια τι μπορεί να κάνει, μέχρι πού να φτάσει. Το ένα αφορά στην κοινωνική βάση της οργάνωσης (ταξικές θέσεις των μελών της), και το δεύτερο, αν αυτή έχει αυτονομηθεί ως οργανισμός από άτομα και πρακτικές, ώστε ο προγραμματικός της λόγος να είναι ενιαίος.

Η Π.Σ.Ο από την πλευρά των Γάλλων εργαζομένων

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους εργάτες και το λαό της Γαλλίας που παλεύουν κατά της πολιτικής των υψηλών τιμών και των υπερβολικών φόρων της γαλλικής κυβέρνησης και παράλληλα διαμαρτύρονται ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δεκέμβρης ’44

Βρετανικό τανκ έχει εισβάλει
στα γραφεία του ΕΑΜ
    Σαν σήμερα πριν από 74 ακριβώς χρόνια ξημέρωνε η «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει ούτε δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας αιματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου για το μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ.

Κίτρινα Γιλέκα και η στάση γαλλικής «αριστεράς»

    Τι έφερε την κατάσταση στο απροχώρητο για τα κίτρινα γιλέκα όλες αυτές τις μέρες αλλά και με ποιον τρόπο η κατάσταση εξελίχθηκε από κάτι το αυθόρμητο στην αποκρυστάλλωση συγκεκριμένης δομής; Τι συνέβη εχθές στο Παρισι;
Πως έφτασε από κίνημα αγανάκτησης να καταλήξει σε βανδαλισμούς και πυρπόληση αυτοκινήτων και μαγαζιών σε διάφορα μέρη στο Παρίσι;

Με σπρέι μουτζούρωσαν το μνημείο του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση συμβαίνουν βανδαλισμοί μνημείων αγωνιστών, ιδιαίτερα της Αντίστασης και του ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα, σε εναρμόνιση με το γενικότερο κλίμα ενθάρρυνσης της ακροδεξιάς από διάφορες πλευρές. Αυτή τη φορά θύμα έπεσε η αναθηματική πλάκα προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς στις 30 Οκτώβρη του 1944.

Τα ΑΜΕΑ στους δρομους

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Παναναπηρικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν Σύλλογοι Αναπήρων, Γονέων και Κηδεμόνων από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Είναι χρυσαυγίτης. Φασίστας, δηλαδή

Ένας χρυσαυγίτης στην κατάληψη
Τι είναι Γρέγος; Είναι χρυσαυγίτης. Φασίστας, δηλαδή. Τυγχάνει, δε, και βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
    Αυτός, λοιπόν, ο Αντώνης Γρέγος, ο κουμπουροφόρος της φωτογραφίας, ως εκπρόσωπος της ναζιστικής συμμορίας που παριστάνει το πολιτικό κόμμα, τον Νοέμβρη του 2012 έλαβε το λόγο στη Βουλή και ανέπτυξε τη θέση της Χρυσής Αυγής για τις μαθητικές καταλήψεις.
    Είπε:

Στα ίχνη ναζί εγκληματιών


Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς
Εξήντα χρόνια στα ίχνη ναζί εγκληματιών
 
Η Κεντρική Υπηρεσία για τη Διαλεύκανση Εγκλημάτων του Ναζισμού έκλεισε 60 χρόνια ερευνών για τον εντοπισμό πρώην ναζί που δεν λογοδότησαν ποτέ για τα εγκλήματά τους.
Έχουν περάσει 73 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί εγκληματίες πολέμου, πρώην ναζί, δεν λογοδότησαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για τις πράξεις τους. Όσους από αυτούς απέμειναν, έστω και σε πολύ προχωρημένη ηλικία πλέον, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης η Κεντρική Υπηρεσία για τη Διαλεύκανση των Εγκλημάτων του Ναζισμού

Η δράση των γυναικών στο Δ.Σ.Ε

Για να θριαμβεύσει η ζωή
 
Στιγμές από τη συμμετοχή και τη δράση των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας
Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σηματοδοτεί την κορυφαία περίοδο της επαναστατικής πάλης στην Ελλάδα. Κατασυκοφαντήθηκε και διαστρεβλώθηκε από την αστική τάξη της Ελλάδας. Αξιοποιήθηκε για να φθείρει συνειδήσεις, για να τσακίσει τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τον αγώνα τους για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Αξιοπρέπεια


Ο Φιντέλ, η Κούβα, η Επανάσταση,
 η Αξιοπρέπεια 
 Παρατήρηση 1ηO Κάστρο, λέει, ήταν «αμφιλεγόμενος». Πολύ λογικό να τον θεωρούν τέτοιο εκείνοι που πριν κοιμηθούν, μετά την προσευχή τους στην τρόικα, στις αγορές, στο αγγλικό δίκαιο και στα υπερταμεία, ρίχνουν κι ένα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ».     
    Παρατήρηση 2η: Η τιμωρία για τους κλακαδόρους του «Τέλους της Ιστορίας»
θα είναι πάντα η υπενθύμιση της απολογίας του Κάστρο μετά την πρώτη απόπειρα ανατροπής της χούντας του Μπατίστα.