Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας


«Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό που έγινε, σ' αυτόν το χώρο που υπάρχουν τόσα πολλά νέα παιδιά. Μου ζητήθηκε να παίξω τα "Μικροαστικά" και τα "Απλά Μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας", που σπάνια παίζονται. Νομίζω ότι σ' αυτόν το χώρο αυτά τα τραγούδια πιάνουν τόπο. Είναι τραγούδια που χάρη στην αμεσότητα του λόγου του Γιάννη Νεγρεπόντη αντέχουν στο χρόνο. Το Φεστιβάλ ήταν ο χώρος να παιχτούν αυτά τα τραγούδια. Η Αριστερά είναι μία κι εμείς ανήκουμε σ' αυτήν».


Λουκιανός Κηλαηδόνης, για το 31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

Υπάρχουν και αυτοί οι παπάδες


 Ναι στην αντίσταση - Όχι στην αδικία, 
από παπά στην κοινότητας του San Benedetto*, Ιταλία.


Μετά την Λειτουργία, το  "Bella Ciao" τραγουδήθηκε ως αφοσίωση στην αντίσταση σε όλους αδικία.

 Γιατί υπάρχουν και αυτοί οι παπάδες και λειτουργούν έτσι. 

Καλή Ανάσταση των Λαών 

Όταν με κατηγορούν...


Είναι πολλές φορές που ο "πρόεδρος" της ΓΣΕΕ έχει διακηρύξει ότι η απεργία έφαγε τα ψωμιά της.

Έσπευσε λοιπόν σε συνέντευξή του να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σχέση με τέτοια πράγματα...

Τα ξορκίζει!

Μην τον κατηγορεί λοιπόν κανένας άδικα!
 

ΠΑΜΕ Γραμματεία Ρόδου

Αυτός ο αλήτης, είναι…χριστιανός και πατριώτης;


Μόνο σιχασιά και αηδία μπορεί να προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορησε σήμερα στο διαδίκτυο και δείχνει έναν γεροδεμένο “κύριο” να υποχρεώνει έναν νεαρό αλλοδαπό να κάνει τον σταυρό του και να προσευχηθεί στον «Χριστούλη» και την «Παναγία» κοιτώντας μια εκκλησία

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα χωρίς όμως να διευκρινίζεται η ημερομηνία λήψης του, ένας άνδρας που προφανώς αυτοχαρακτηρίζεται χριστιανός υποχρεώνει με τραμπούκικο τρόπο τον αλλοδαπό να κάνει τον σταυρό του και του υποδεικνύει τα λόγια που θα πρέπει να πει έστω και με σπαστά ελληνικά.

Κορονοϊός και καρκίνος στον καπιταλισμό


Οσο βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και τους θανάτους να αυξάνονται δραματικά, τόσο πιο πολύ αναδεικνύονται τα προβλήματα και η γύμνια των συστημάτων Υγείας στις καπιταλιστικές χώρες.

Σήμερα, με την έκταση που παίρνει η εξάπλωση του κορονοϊού και τους θανάτους που ακολουθούν, επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η υγεία του ανθρώπου αποτελεί μια από τις

Ο ναζιστοχετός της Χρυσής Αυγής και ο… Επιτάφιος


Διαβάζουμε από το in.gr (17/4/2020): “Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής έξω από τον ναό του Αγίου Νικολάου στον Κορυδαλλό. Με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία και απαιτούσαν να γίνει περιφορά του Επιταφίου. Στο σημείο κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.,

Πασχαλιάτικες κάρτες από τόπου εξορίας

 Χιλιάδες άνθρωποι, για τα σχεδόν 50 χρόνια που βρισκόταν το ΚΚΕ στην παρανομία, πέρασαν αυτές τις μέρες σε εξορίες και φυλακές, μακριά από τις οικογένειές τους, βιώνοντας τα βασανιστήρια του αστικού κράτους, παρά το γεγονός ότι για τους δεσμώτες τους αυτές οι μέρες ήταν «άγιες».

  Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά την Απελευθέρωση και την υποχώρηση του ΔΣΕ, άνοιξαν και πάλι τα ξερονήσια και οι φυλακές σε όλη την Ελλάδα.

Τα μέτρα «διαχείρισης» της πανδημίας δεν παίρνονται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν αποκλείεται και για αυτό πρέπει να θωρακιστούμε με ισχυρά συστήματα Υγείας, με κάλυψη των κενών και γερή κρατική χρηματοδότηση, τόνισε ο Κώστας Σιέττος, καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ1.

Ανέφερε ότι τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων διότι λόγω των μεγάλων ελλείψεων οι επιπτώσεις θα ήταν τραγικές, όπως στην Ιταλία, που τα

Βάζουν στο «μικροσκόπιο» τους ανταγωνισμούς, όχι τους ιούς


ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΔΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
 
Μια αποκαλυπτική έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου για τις συνέπειες μιας πιθανής πανδημίας στην εσωτερική ασφάλεια και την παγκόσμια οικονομία

«Δεξαμενές σκέψης», παγκόσμιοι οργανισμοί, πανεπιστήμια και πολλοί άλλοι, έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τις πανδημίες και τις συνέπειές τους στην οικονομία και στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, επιβεβαιώνοντας ότι μόνο «αόρατος» δεν είναι ο «εχθρός» για το κεφάλαιο και τα επιτελεία του.

Στο Μεταλλικό Κιλκίς η αστυνομία πυροβολεί και σκοτώνει 2 αγρότες


Στο χωριό Μεταλλικό Κιλκίς η αστυνομία πυροβολεί, 19/4/1931, τους χωρικούς που ξεσηκώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αυθαίρετη σύλληψη δύο συγχωριανών τους. Από τις σφαίρες σκοτώθηκαν 2 αγρότες, ο Κώστας Σοφιανίδης κι ο Αναστάσιος Χαραλαμπίδης.

Το τσιφλίκι του Μεταλλικού