Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Όσοι δεν μίλησαν...


 "Όσοι δεν μίλησαν τότε για την καταστροφική υποστολή της σημαίας των προλεταρίων στο πρώτο στον κόσμο εργατικό κράτος, ας βγάλουν και σήμερα το σκασμό!

Τον «Ευρωκομουνισμό» τους, ήδη τον αναφέρει κάπου στα ψιλά σαν ξεχασμένο όρο η παλιά ιστοριογραφία.

Απ' την ανάποδη!


Την «ατομική ευθύνη» επιστρατεύει ξανά η κυβέρνηση, αυτήν τη φορά στο φόντο της εκτόξευσης των τιμών της Ενέργειας και για την «εξοικονόμησή» της.

Τη βασιλεία της «πλήρωσαν» με ιδρώτα και αίμα λαοί ανά τη Γη

 

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας, σύμβολο του παρασιτισμού, της λεηλασίας χωρών, της απόκρυψης των εγκλημάτων της αποικιοκρατίας,της ληστείας των εργαζομένων για την χλιδή της μοναρχίας.

Ακόμα και τα κοσμήματα στο στέμμα της ήταν κλεμμένα απο την Αφρική και την Ινδία.

Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς και ρεύμα φτηνό για το λαό


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers και pass

Αύριο στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Νώντας Σακελλαρίου


Επικεφαλής της Διεύθυνσης της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ


Ο γιατρός Σακελλαρίου Επαμεινώνδας του Γεωργίου, γεννήθηκε στα Κανάλια Καρδίτσας το 1901. Τέλειωσε γιατρός το 1924. Υπηρέτησε Εφεδρος Ανθυπίατρος το 1925 και το 1926. Το 1927 διορίστηκε γιατρός στο Σανατόριο Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζουν την κλοπή αλλά με ... αλγόριθμο


 ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δύο μήνες μετά την απόφαση για τον νέο τρόπο τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, που μέσω της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, εκτοξεύθηκαν οι χρεώσεις, η κυβέρνηση προωθεί έναν νέο τρόπο χαρατσώματος των λαϊκών νοικοκυριών, πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας.

Αυτοί που ψήφισαν το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ είναι η εναλλακτική;


Την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς διατυμπανίζουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο αλλά επίσημα και τα ίδια τα στελέχη του με δημόσιες δηλώσεις.

Αφού κακοποίησαν – διαστρέβλωσαν την έννοια της αριστεράς, που το ιστορικό της περιεχόμενο είναι συνδεδεμένο με τους  ασυμβίβαστους  και ανυπότακτους   αγώνες  των κομμουνιστών και ριζοσπαστών, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας, με το ψευδεπίγραφο σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», έρχονται και μιλάνε  τώρα για μια «δεύτερη φορά» που θα είναι αλλιώς.

Κουνάνε το δάχτυλο της «εξοικονόμησης» στον λαό!


Για «πλειάδα μέτρων», με τα οποία «στηρίζει τους πολίτες στην Ενέργεια»
, μιλάει η κυβέρνηση και διαβεβαιώνει ενόψει ΔΕΘ ότι θα συνεχίσει να το κάνει, «εξαντλώντας - αλλά όχι παραβιάζοντας - τα δημοσιονομικά περιθώρια που δημιουργούνται». Στο διά ταύτα, βέβαια, αυτά τα «γενναία» μέτρα μεταφράζονται σε στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων - παρόχων της Ενέργειας, οι οποίοι, κάτω από άλλες συνθήκες, δεν θα μπορούσαν να εισπράξουν τους απογειωμένους λογαριασμούς και θα κινδύνευε σοβαρά η κερδοφορία τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/09/1828

Γεννιέται ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Λέον Τολστόι. 

Γεννήθηκε ο Λέον Τολστόι