Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

«Ο Διονύσης Σιμόπουλος όπως τον θυμούνται οι φίλοι του»


«Πώς μπορεί να χωρέσει το σύμπαν ενός ανθρώπου, οι γαλαξίες της ζωής του, τ' άστρα της επιστήμης του σ' ένα τόσο μικρό βιβλιαράκι;»
 αναρωτιέται στον πρόλογο του νέου της βιβλίου, «Ο Διονύσης Σιμόπουλος, όπως τον θυμούνται οι φίλοι του» η δημοσιογράφος - συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάκτος».

Μην ορέγονται


«Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στους νέους σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς στο έργο της κυβέρνησης και την εντολή για ακόμα πιο τολμηρές, γρήγορες μεταρρυθμίσεις». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μετά τις εκλογές. Το πιθανότερο είναι αυτήν τη δήλωση να την είχε έτοιμη εδώ και δυο χρόνια για τις φοιτητικές εκλογές, αλλά φάγανε την κατραπακιά από τις συνεχόμενες πρωτιές της «Πανσπουδαστικής» και τη βάλανε στο συρτάρι, περιμένοντας μια πιο ευνοϊκή συγκυρία.

«Ισχυρή και διαχρονική η σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων με τις ΗΠΑ»


 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
 
Αδιάκοπα συνεχίζεται η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα, πάνω στη στρατηγική συμπόρευση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και σ' αυτό το ζήτημα.

Μόνο το ΚΚΕ δίπλα στον λαό - Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Μόνο το ΚΚΕ είναι ουσιαστική αντιπολίτευση υπέρ του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η Δήμητρα Σταματέλου, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στην Α' Πειραιά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky» το βράδυ της Τρίτης 23 Μάη.

Προχωράμε δυνατά για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές


Ήταν μία θεσμική σύσκεψη για τον σχηματισμό εκλογικής, υπηρεσιακής κυβέρνησης μιας και δεν έγινε δυνατό από τα άλλα πολιτικά κόμματα, που έχουν ίδιες στρατηγικές στοχεύσεις και κοινά προγράμματα, να διαμορφωθεί κυβέρνηση συνεργασίας με βάση τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Έτσι, λοιπόν, οδηγούμαστε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με εκλογές στις 25 του Ιούνη και εκεί θα δώσουμε όλοι τη μάχη.

Απόψε θα σκοτώσω άνθρωπο...


24/5/1983 - O ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:

Απόψε θα σκοτώσω άνθρωπο...

Αφηγείται ο Γιώργος Σωτηρχόπουλος, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τη συνωμοσία του «τροχαίου» στη δολοφονία Λαμπράκη

Ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!


«Ισχυρή εντολή για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων» λέει πως πήρε η ΝΔ την Κυριακή, «διαβάζοντας» το αποτέλεσμα των εκλογών ως έγκριση της πολιτικής της από τον λαό, τον οποίο επί τέσσερα χρόνια φορτώνει με νέα δεινά και βάρη.

Επιβεβαιώνεται έτσι με το «καλημέρα» ότι η κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, επειδή προσθέτει αντιλαϊκούς νόμους σ' αυτούς που έχουν ήδη ψηφιστεί και αξιοποιεί τη «νωπή εντολή» για να ανεβάσει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, για λογαριασμό του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Με σημαία «δημοσιονομική βιωσιμότητα» και «επενδυτική βαθμίδα»

«Να παραμείνουμε στο μονοπάτι της δημοσιονομικής βιωσιμότητας», «να ρίξουμε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ», «να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα». Αυτά προέταξε ως στόχους που πρέπει να εκπληρώσει για το κεφάλαιο, κατά την επόμενη διακυβέρνησή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χτες βράδυ στο CNN.

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας! Οχι στο σχέδιο επίθεσης και απαγόρευσής του!

 
Οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε εδώ και πολλούς μήνες να ξετυλίγεται μια συκοφαντική και αντικομμουνιστική εκστρατεία ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας από την ηγεσία του PSUV, διαδικασία που όλα δείχνουν πως θα κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες.

Σας αφήνουμε ήσυχους...


Μια ματιά στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι για το πάτωμα του ΣΥΡΙΖΑ - σύμφωνα με την ηγεσία του - φταίνε όλοι εκτός από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ξαναπούμε το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως χορηγός της ΝΔ. Η μετάφραση αυτής της στάσης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο μέρες εξελίσσεται στα σοσιαλ μίντια σε έναν ατελείωτο μισανθρωπισμό, σε ένα ατέρμονο βρισίδι στον κόσμο που δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί θα κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ;


Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριστικό και είναι δεδομένο ότι από τις εκλογές της 25ης Ιούνη θα προκύψει μία αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Βασικό ζητούμενο λοιπόν για το λαό είναι ποιος θα αντιπαλεύει την νέα κυβέρνηση από τη σκοπιά των συμφερόντων των πολλών, των εργαζομένων, της νεολαίας, μέσα και κυρίως έξω από την Βουλή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/05/1543

Πεθαίνει ο Νικόλαος Κοπέρνικος, ο Πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. 

Νικόλαος Κοπέρνικος