Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ιστορικός περίπατος


με αφορμή την επέτειο 
απελευθέρωσης της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών, εργαζομένων και μαθητών, πραγματοποιήθηκε ο ιστορικός περίπατος της Τομεακής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας.

Είναι ανεκτές οι παράνομες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής;


Πολλή συζήτηση γίνεται αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, για το επεισόδιο μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στο άγαλμα του Τρούμαν και τη στάση του ΚΚΕ, που, κατά ορισμένους σχολιαστές, ανέχεται την κουλτούρα της βίας και πιστεύει ότι μπορεί να εξαιρείται από τους δημοκρατικούς κανόνες.

Με σχέδιο και τόλμη ανοίγουμε νέους δρόμους στη συσπείρωση δυνάμεων


Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή έρχεται να υλοποιήσει κάθε απαίτηση του κεφαλαίου που δεν πρόλαβε να τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η καπιταλιστική ανάπτυξη και το επενδυτικό κλίμα αξιώνουν άθλιους μισθούς, ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, με απαραίτητη προϋπόθεση το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και την ένταση της καταστολής.

Η «μεγάλη εικόνα» πίσω από τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή


Το ΚΚΕ μελετάει και αναλύει τις διεθνείς εξελίξεις, ενημερώνει έγκαιρα το λαό μας για τις θέσεις του, τις τάσεις που γεννιόνται και αναπτύσσονται μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, στηρίζει την ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών. Η προσπάθεια αυτή συμβάλλει στην όξυνση του ταξικού κριτηρίου και στην ενίσχυση της εργατικής, λαϊκής απαιτητικότητας, ενάντια στη μεθοδική δουλειά των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων και των καπιταλιστικών ιδεολογικών μηχανισμών

«Δε σας ξεχνάμε. Δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Γυάρου».


Με αυτό το πανό να δεσπόζει στους τοίχους των φυλακών στη Γυάρο και με την κόκκινη σημαία να ανεμίζει περήφανα, με τη «Ρωγμή» να κυριαρχεί, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, το ΚΚΕ τίμησε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτόν τον ξερότοπο καταμεσής του Αιγαίου.

Η αθλιότητα δεν συμψηφίζεται


Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι δημοσιογράφος και πριν από λίγες μέρες υπέστη στα Εξάρχεια επίθεση ξυλοδαρμού. Επρόκειτο για φασιστικού, τραμπούκικου, παρακρατικού τύπου λιντσάρισμα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή την εγκληματική αθλιότητα που διεπράχθη εις βάρος του, συνέγραψε άρθρο στην ιστοσελίδα «protagon.gr» με αναφορές στους πιθανούς δράστες, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ξεγύμνωμα» όσων διαφημίζουν την εμπλοκή ως διασφάλιση


 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Σε «ξεγύμνωμα» όσων παραμυθιάζουν το λαό ότι το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει η αστική τάξη μπορούν να υπερασπιστούν την ασφάλεια, την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου εξελίχθηκε η χτεσινή επίσκεψη του γγ του δολοφονικού Οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην Αθήνα, όπου

“Αν ήταν συνειδητοποιημένοι οι φτωχοί, δε θα υπήρχαν πλούσιοι, θα είχαμε τελειώσει με αυτήν τη σαχλαμάρα”


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος βγήκε τις προάλλες στο ONE Talk για να μιλήσει στην Αθηναΐδα Νέγκα, ξεκίνησε δυνατά με την ατάκα “χωρίς ιδεολογική βάση δεν υπάρχει σάτιρα. Αν είσαι απολιτίκ, τι σάτιρα να κάνεις;” και συνέχισε επί παντός επιστητού.

Για το Χατζιδάκι που θα πεινούσε αν δεν αγόραζαν τους δίσκους του οι αριστεροί. Για τις πολιτικές ιδέες που δεν αλλάζουν -αν είσαι όντως κομμουνιστής, σε αντίθεση με κάποιους ΠΑΣΟΚτζήδες που ήταν από παλιά χρυσαυγίτες, αλλά δεν το ήξεραν ακόμα, και αυτούς που πάνε πάντα με τον πρώτο.

Γυάρος: Θανατονήσι και Κάστρο Αγώνα


 «...μια η απάντησή μας: Ζήτω το ΚΚΕ»

Μια νέα έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» θα κυκλοφορήσει σύντομα στα βιβλιοπωλεία. Πρόκειται για την έκδοση: «Γυάρος. 1947-1952 // 1955-1961 // 1967-1974. Θανατονήσι και Κάστρο Αγώνα - 

"...μια η απάντησή μας: Ζήτω το ΚΚΕ"». Το βιβλίο έχει επιμεληθεί η Υπηρεσία Αρχείου της ΚΕ του ΚΚΕ και περιέχει πλούτο ιστορικών και άλλων ντοκουμέντων και στοιχείων και για τις τρεις περιόδους λειτουργίας της Γυάρου ως τόπου εξορίας (1947-1952, 1955-1961, 1967-1974).

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 12 - 13 Οκτώβρη:
  • Συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη: Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα δίνουν συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα», που δίνει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο και χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.
  • Τουρκική εισβολή στη Συρία: Η «μεγάλη εικόνα» πίσω από τις εξελίξεις επιβάλλει να δυναμώσουν η λαϊκή επαγρύπνηση και δράση - Άρθρο του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑίικη «πασοκίλα»


Επειδή με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο (5/10/2019) κατά την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία η «πασοκίλα» (*) του ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλισε,

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα


Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα, 
στις 12/10/1944.

Μια απέραντη λαοθάλασσα πλημμυρίζει τους δρόμους.

Το νέο ότι οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν το πρωί (09:45) από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία έκανε αστραπιαία, στόμα με στόμα, το γύρο της πρωτεύουσας.