Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

50 Gidia Bite !!!


“Κ. Κουτσούμπα, τα παιδιά με κράζουν, μου κάνουν μπούλινγκ και μπορεί να φάω φατούρο…” 

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε σπάνιο ντοκιμαντέρ - Μαζί του οι Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Χατζιδάκις, Καζαντζίδης


Ένα ντοκουμέντο από τη βέλγικη τηλεόραση

Ακόμα και αν δεν ομιλείτε την γαλλική, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το διαμάντι που βγήκε στο φως τις τελευταίες στενόχωρες ημέρες, εν όψει του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη. Το βρήκαμε, αρχικά, στο προφίλ του συγγραφέα-μουσικού παραγωγού Άγγελου Κουτσούκη.

Να επιστρέψει η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» και όλο το προσωπικό που βρίσκεται σε αποστολές στο εξωτερικό


Η αποστολή ελληνικής συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς ''Patriot'', μαζί με το ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό, στη Σαουδική Αραβία, με τις ευλογίες των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη. Εντάσσεται στον ανταγωνισμό για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, αποτελεί κίνηση στήριξης του αντιδραστικού καθεστώτος, στην αντιπαράθεσή του με το Ιράν και άλλες χώρες της περιοχής.

Νέος χώρος, ανανεωμένο και πλούσιο περιεχόμενο στις κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη


«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!».
Με το σύνθημα αυτό, το μεγαλύτερο πολιτιστικό - πολιτικό γεγονός επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ανανεωμένο, σε νέο χώρο, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη.

Τραγικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που μετέτρεψε το όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού


Το διαφαινόμενο κλείσιμο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, με το πρόσχημα του “μικρού ενδιαφέροντος” του πληθυσμού, είναι άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που μετέτρεψε ένα όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και διαίρεσης του λαού. 

Το κάψιμο των βιβλίων, μια ιστορική αναδρομή


Σε άλλες εποχές έκαιγαν βιβλία, στην Κύπρο αφαιρούνται σελίδες

Και με αφορμή αυτό το περιστατικό, ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά στις καύσεις ενοχλητικών βιβλίων

Είναι πρωτοφανής η ενέργεια του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, να δώσει εντολή για αφαίρεση της σελίδας 38 από το βιβλίο Αγγλικών του λυκείου επειδή είχε τη φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ), για τον οποίο σε ένα σύντομο σχόλιο έγραφε ότι στην Τουρκία θεωρείται ο μεγαλύτερος ήρωας της χώρας.

Εξελίσσεται σε κατά συρροή χαφιέ

 


Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων.

Με τις υγείες τους...


Διάφοροι απίθανοι τύποι, τσιράκια της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, έχουν βαλθεί καθώς φαίνεται να κατορθώσουν το ακατόρθωτο: Να συσκοτίσουν τη βαθιά και ειλικρινή σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, την πίστη του, την ουσία της πολιτικής διαθήκης του, καθώς το φως του πατεί τον Αδη. Τους πονάει και τους σφάζει, που λέει ο λαός μας, ο Μίκης!

Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου


14 -16 Σεπτέμβρη 1943

Από τις πρώτες μέρες της ναζιστικής κατοχής, από τον Ιούνη του 1941, σε ολόκληρη την Κρήτη δημιουργούνται πυρήνες αντίστασης. Ιδιαίτερα στην Βιάννο, σε όλη την ευρύτερη περιοχή, δημιουργήθηκε ισχυρή αντιστασιακή οργάνωση του ΕΑΜ, η οποία υποχρέωνε τις δυνάμεις κατοχής να διατηρούν στην Κρήτη ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ούτε γη ούτε νερό!


«Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!». Το σύνθημα αυτό θα ακουστεί δυνατά την Παρασκευή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, εργατικά σωματεία και σωματεία αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και άλλοι φορείς, ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σήμερα για υγεία και μόρφωση


Με συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σήμερα το απόγευμα, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές διεκδικούν αποφασιστικά να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και τη μόρφωση, κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού και αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό εννοούν «ανάπτυξη για όλους»: Επιδότηση στον μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ 4,3 εκατ. ευρώ για τον Σκορπιό!


Διαβάστε τι συμβαίνει με την επιδότηση ενός μεγιστάνα και θα καταλάβετε απολύτως τι εννοούν οι «άριστοι» όταν λένε πως την «ανάπτυξη» (τους) θα την μοιραστούμε. 

Η εφημερίδα «Καθημερινή» (στη στήλη Δήκτης, στο φύλλο του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου), γράφει:

«Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το έργο ανάπτυξης ενός εμβληματικού θερέτρου πολυτελείας στο νησί του Σκορπιού, από τον Ρώσο επενδυτή Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Η Κούβα δεν είναι μόνη! Μέχρι τη Νίκη!


Ενώ το φονικό εμπάργκο και οι απροκάλυπτες επεμβάσεις των ΗΠΑ ενάντια στον λαό της Κούβας συνεχίζονται και κλιμακώνονται, η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωκοινοβουλίου δίνει βήμα σε μηχανισμούς και οργανώσεις που δρουν για την υπονόμευση των κατακτήσεων και των επιτυχιών της Κουβανικής Επανάστασης πίσω από τη μάσκα του "αγωνιστή" για δημοκρατία και ελευθερία.

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο ενάντια στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ


Δεν ανεχόμαστε να σεργιανούν στη γειτονιά μας οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες που έχουν στην ατζέντα τους ανάμεσα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους και την υπογραφή της ανανέωσης για πέντε χρόνια της συμφωνίας για την παραμονή των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα που πρόκειται να υπογραφεί μέσα στον Οκτώβρη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


15/09/1789

Γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ.

15/09/1821

Ανακηρύσσονται ανεξάρτητα κράτη η Κόστα Ρίκα, η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, η Νικαράγουα και το Σαλβαδόρ. Μια μέρα που συμβολίζει τον αγώνα των λαών της Λατινικής Αμερικής για την αποτίναξη των δεσμών της ισπανικής και πορτογαλικής αποικιοκρατίας.