Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

 20 χρόνια ακριβώς ως ανάγκη των καιρών το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, άνοιξε μια νέα σελίδα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πήρε με συνέπεια τη σκυτάλη των πλούσιων παραδόσεων και των αξιών της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Παραδόσεις της εργατικής τάξης που τιμάμε σε κάθε βήμα, σε κάθε σκέψη. Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την απόπειρα πραξικοπήματος - Αντιδρούν Κούβα, Βολιβία

Τη σφοδρή αντίδρασή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, εξέφρασαν η Βολιβία και η Κούβα. Από την πλευρά της η Ισπανία δηλώνει ότι δεν στηρίζει την απόπειρα, αλλά μόνο τον Γκουαϊδό, ενώ η Ουάσιγκτον, αφού δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «ενήμερος», έσπευσε να στηρίξει την «Επιχείρηση Ελευθερία», όπως ονόμασε την απόπειρα πραξικοπήματος.'

Να μη λείψει κανείς!


Εργαζόμενοι και άνεργοι σε όλη τη χώρα, μαζί με αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, γυναίκες, νέους και συνταξιούχους, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε την 1η Μάη, με τις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα, να στείλουμε με χιλιάδες στόματα, με χιλιάδες σφιγμένες γροθιές, ένα δυνατό, μαζικό μήνυμα:

Η Κόκκινη Σημαία της Νίκης υψώνεται στο Ράιχσταγκ

Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»1.