Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Σχόλιο για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Οι πολλαπλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που σήμερα έρχονται με αφορμή τη λεγόμενη "εξυγίανση της ΔΕΗ", έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή κατανάλωση.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει για μειώσεις στο "πράσινο" ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ) και με αυτήν εξισορροπεί τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι παραπλανητικός, καθώς οι αυξήσεις

Ο Γκουαϊδό αρνείται να συμμετάσχει σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση


Την Παρασκευή σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Associated Press», ο Χουάν Γκουαϊδό, δοτός «πρόεδρος» των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μετέχει σε εκλογές που θα προκηρυχτούν, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια διαδικασία «φάρσα». Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει δεσμευτεί να προκηρύξει εκλογές για την ελεγχόμενη από την

Αντικομμουνιστικός οίστρος


Η 23η Αυγούστου, που η ΕΕ έχει ανακηρύξει σε «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ» το 1939, έδωσε και φέτος την αφορμή σε αξιωματούχους της λυκοσυμμαχίας να εκφράσουν τον αντικομμουνιστικό τους οίστρο, τον ίδιο που κατά καιρούς «εμπνεύστηκε» αντικομμουνιστικά μνημόνια, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.

Εισαγωγή στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο


Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος συγκαταλέγεται στους πλέον μακρόχρονους πολέμους που γνώρισε το ελληνικό κράτος στην σύντομη ιστορία του. Κράτησε περίπου τρία ολόκληρα χρόνια. Λέμε περίπου καθώς, όπως συμβαίνει συνήθως με τους εμφυλίους πολέμους, δεν θα μπορούσαμε εύκολα να προσδιορίσουμε μια ημερομηνία έναρξης και λήξης του αντίστοιχα. Οι κλασσικοί πόλεμοι αρχίζουν με μια νομική πράξη, την «κήρυξη του πολέμου» και τελειώνουν με μια αντίστοιχη, την ανακωχή ή τη Συνθήκη ειρήνης. Τίποτε τέτοιο δεν συμβαίνει με τους εμφυλίους πολέμους.

«ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»


«Ανάμεσα στα βιβλία, τα εμπνευσμένα απ’ τούς αγώνες του λαού μας για τη ζωή και τη λευτεριά, είναι και το βιβλίο του Κώστα Μπόση: «Εμείς θα νικήσουμε», που κυκλοφόρησε τελευταία απ’ το εκδοτικό  «Νέα Ελλάδα».

Ο Κώστας Μπόσης είναι γνωστός κιόλας στα ελληνικά γράμματα, από το πρώτο του έργο « Αη – Στράτης». Αγωνιστής του λαού ο Μπόσης κλεισμένος απ’ την βασιλομεταξική φασιστική διχτατορία στο κάτεργο του Αη – Στράτη, πήρε μέρος στην ηρωϊκή μάχη με το θάνατο της πείνας, που έδοσαν οι εξόριστοι αγωνιστές εκεί, κι’ απόδοσε αυτή τη μάχη με τη πέννα του πολύ ρεαλιστικά, δημιουργώντας ένα απτά καλύτερα έργα της επαναστατικής μας λογοτεχνίας.

Να μην αποκλειστεί κανένας αναπληρωτής από τις φετινές προσλήψεις


Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Μαρία Κομνηνάκα, Μανώλης Συντυχάκης και Θανάσης Παφίλης

Η ερώτηση

Το υπουργείο Παιδείας, αφού ροκάνισε πολύτιμο χρόνο και φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής από το άνοιγμα των σχολείων, ανακοίνωσε ότι θα

Εφιαλτικός ο λογαριασμός της «απελευθέρωσης» για τα λαϊκά στρώματα


ΑΥΞΗΣΕΙΣ - «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


Ακόμα βαρύτερος κι απ' όσα αρχικά διαρρέονταν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο «λογαριασμός» που στέλνουν η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ στα λαϊκά στρώματα, καλώντας τα να πληρώσουν τα σχέδια «εξυγίανσης» και «διάσωσής» της, προκειμένου στο πλαίσιο της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας η εταιρεία να γίνει πιο «θελκτική» στους επενδυτές.

Υποκριτικές οι αντιδράσεις των αστικών κομμάτων για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο


Τον υποκριτικό χαρακτήρα που έχουν οι αντιδράσεις των αστικών κομμάτων στην Ελλάδα, για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, που συνεδρίασε για τον προγραμματισμό των εργασιών της.

Η Δ. Μανωλάκου αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν αυτά τα κόμματα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, φέρνοντας το παράδειγμα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και τις

70 χρόνια από τη λήξη της τρίχρονης ένοπλης ταξικής αναμέτρησης (1946 - 1949)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 29 Αυγούστου του 1949 το σύνολο των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) περνούσε στις Λαϊκές Δημοκρατίες, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την εξουσία της αστικής τάξης στη διάρκεια της τρίχρονης πάλης του.

Ο Γράμμος και το Βίτσι ήταν τα τελευταία οχυρά του ΔΣΕ.