Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς στους εργαζόμενους της “ΑΚΤΩΡ”


Συνάδελφοι/ισσες στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ,

Σας καλούμε να μην αποδεχτείτε τις νέες μειώσεις μισθών, «να επιστρέψετε ως απαράδεκτους» τους εκβιασμούς της διοίκησης, που στόχο έχουν τη μείωση των «λειτουργικών δαπανών», ώστε η εταιρεία να εξασφαλίσει δάνεια από τράπεζες και μεγαλύτερο κομμάτι από τα δημόσια έργα.

Πρωτοφανείς απαγορεύσεις επιβλήθηκαν στους συλληφθέντες έξω από την ΑΣΟΕΕ

Πρωτοφανείς απαγορεύσεις επιβλήθηκαν στους τρεις που συνελήφθησαν έξω από την ΑΣΟΕΕ την περασμένη Τετάρτη, ύστερα από αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλ. Βικτώριας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν μεν ελεύθεροι, αλλά με προϋποθέσεις πως απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε

Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της πρώην επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»


 Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση "S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" (πρώην "S/M Αρβανιτίδης"), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους ήδη από το 2016 καθώς τους οφείλονταν μισθοί και μισθοί υπερημερίας.

Οι περισσότεροι τον Μάιο του 2016 προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και για ένα χρόνο λάμβαναν από τον ΟΑΕΔ το επίδομα επίσχεσης. Από το τέλος του 2017, όσοι δεν είχαν βρει δουλειά αλλού έπαιρναν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (200-300 ευρώ το μήνα).

Οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» αφορούν τους ομίλους και έχουν χαμένους τους λαούς

Οι ''σκληρές διαπραγματεύσεις'' για το Ταμείο Ανάκαμψης και οι συμβιβαστικές λύσεις που προωθούνται, έχουν στα σίγουρα χαμένο το λαό της Ελλάδας, τους λαούς όλης της Ευρώπης.

Στην ουσία πρόκειται για αντιθέσεις που αφορούν το ποιοι όμιλοι και ποια λόμπι θα καρπωθούν τα χρηματοδοτικά πακέτα της ΕΕ.

Θλιβερή “πρωτιά” του Δήμου Νεάπολης-Συκεών!

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων αλλά και της διοίκησης του Δήμου (μακρύ χέρι αυτών των κυβερνήσεων και στήριγμα της πολιτικής τους), στερεί από τα παιδιά του Δήμου μας το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή.

Να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή ο τρόπος και ο χρόνος απόδοσης αυτών που δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι



Αθήνα 15/7/2020
Δελτίο Τύπου για την Απόφαση του ΣτΕ

Ολοκληρώθηκε η νομική διαδικασία για την συνταγματικότητα των νόμων Βρούτση – Κατρούγκαλου με την πιλοτική δίκη, με την οποία  εκδικάστηκε 10/1/2020 το αίτημα του ΕΦΚΑ με εντολή του κ. Βρούτση και όχι των συνταξιούχων.

Οι 5 αποφάσεις που βγήκαν στις 13/7/2020 από το ΣτΕ είναι νομικά επιζήμιες για εμάς και η Κυβέρνηση πήρε αυτό που επιδίωκε. Διότι κρίνουν συνταγματικούς όλους τους Νόμους της τελευταίας 10ετίας, με τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους συνταξιούχους όπως :

«Το δικαίωμα για την Υγεία δεν είναι υποχρεωτικό... »


Απαράδεκτες «οδηγίες» για την επιστροφή 
στην εργασία υγειονομικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

«Το δικαίωμα στη ζωή δεν αποτελεί ταυτόχρονα και υποχρέωση και εάν κάποιος δεν επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα για την υγεία, δεν υποχρεούται. Επομένως δικαιούται να μην ασκήσει το δικαίωμα στην υγεία. Οποιος δηλώνει ότι οικειοθελώς επιστρέφει στην εργασία του παρά την πανδημία, υπάγεται στη διάταξη αυτή, ήτοι έχει το δικαίωμα να μην φροντίζει την υγεία του, γιατί δεν αποτελεί υποχρέωσή του να φροντίζει την υγεία του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς


Παρολίγον παράδοση των «8» στα μουλωχτά

Για όσα συνέβησαν τις ώρες του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, μίλησε ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ και μετέπειτα υπουργός Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκαλούν όσα είπε ο πρ. υπουργός Αμυνας και πρ. Α/ΓΕΕΘΑ (επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ) Ευ. Αποστολάκης, στο «Mega»,

29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Ξεκινούν αυτή την ώρα, από όλη τη χώρα, τα πούλμαν με τους συμμετέχοντες στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι την Κυριακή στο Στόμιο της Λάρισας.

Οι αναχωρήσεις γίνονται με υποδειγματική πειθαρχία, συγκρότηση και τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Όλοι οι συμμετέχοντες φορούν μάσκες και θερμομετρούνται πριν την επιβίβασή τους στα πούλμαν.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που αναχωρούσαν από το ΟΑΚΑ απέσπασαν τα συγχαρητήρια εκατοντάδων διερχομένων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας.

Η «δημοκρατία» της Ε.Ε

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ... ΕΝΟΧΟΥ

Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έκανε αποδεκτή την Ερώτηση του ΚΚΕ για το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις!

Την ενόχλησή του έδειξε το Ευρωκοινοβούλιο για την Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το νόμο πλέον ενάντια στις διαδηλώσεις.

Η μεγάλη απόδραση από τα Βούρλα

Εκπληκτική απόδραση, στις 17/7/1955, από τις φυλακές Βούρλων Πειραιά 27 αγωνιστών - στελεχών του ΚΚΕ

Η μεγάλη απόδραση από τα Βούρλα 1955

«Μια έντεχνος, μυθιστορηματική, δραματική, περιπετειώδης, καταπληκτική, ομαδική δραπέτευσις εγκαθείρκτων στελεχών του ΚΚΕ έλαβε χώραν εις τον Πειραιά. Δεν είναι η πρώτη. 

Το Ιδιώνυμο του Βενιζέλου

Η Γερουσία ψηφίζει, 18/7/1929, το «Ιδιώνυμο» Ν. 4229/1929.

Πριν ακόμα δημοσιευτεί ο νόμος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας Αττικοβοιωτίας διατάσσει την εκτόπιση 23 στελεχών του ΚΚΕ, ενώ κύμα συλλήψεων διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τη ματαίωση των εκδηλώσεων της 1ης Αυγούστου, μέρα διεθνούς πάλης κατά του πολέμου.