Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά με χρυσή αυγή

                                                           ΜΟΛΟΤΟΦ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά με χρυσή αυγή

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες και οι αλληλοκατηγορίες για την παραβίαση της εκεχειρίας


 Η Ρωσία απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού οι αντιμαχόμενες πλευρές κατηγόρησαν ξανά η μία την άλλη για νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας.

Πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία αύριο και απεργιακές συγκεντρώσεις


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. 

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αύξηση των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

"'Εφυγε" η συντρόφισσα Σοφία Φραγγή

Αποχαιρετήσαμε χθες τη συντρόφισσα μας Σοφία Φραγγή.

Η Σοφία Φραγγή γεννήθηκε το 1928 στην Πηγή Αξιούπολης.

Ήταν μόλις 12 ετών όταν ξεκίνησε ο πόλεμος και η Σοφία από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη ενάντια στους φασίστες καταχτητές, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ.

Θεσπίζεται το αίσχος του μηνιαίου μισθού των 200 ευρώ


Το αίσχος του μηνιαίου μισθού των 200 ευρώ θεσπίζεται πλέον κι επίσημα, καθώς τίθεται από αύριο σε εφαρμογή η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, μετατρέποντας τους μακροχρόνια ανέργους σε κυριολεκτικά τζάμπα εργατικό δυναμικό.

Γελοιότητες με χορηγό επικοινωνίας


Ανάμεσα στους διάφορους απίθανους, που έχουν πιάσει στασίδι μετά την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης και μιλάνε για την εγκληματική Χρυσή Αυγή, εμφανίζονται και ορισμένα γελοία υποκείμενα, όπως ο Τζήμερος, για να πουλήσει την πραμάτεια της «θεωρίας των δύο άκρων». 

Δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές λόγω Ποινικού Κώδικα


Στο πλαίσιο μιας συνολικά θετικής απόφασης για την ποινική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές και αυτές που αναλογούν στη βαρύτητα των εγκλημάτων τους. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, που συμπαρέσυρε προς τα κάτω τις ποινές. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ποινές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να βρεθούν οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή.

«Απλήρωτη εργασία κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού»


Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των σωματείων και στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις τους, εκφράστηκα δυνατά η απόφαση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης προς όφελος των κερδών του κεφαλαίου.

Ιδιος παρονομαστής


Αλλαγές με ...«κοινωνικό πρόσημο» σχεδιάζει η κυβέρνηση από τον νέο χρόνο, παρουσιάζοντας την πανδημία ως «ευκαιρία» για να τρέξουν «εμβληματικές μεταρρυθμίσεις» στο κράτος, στην αγορά εργασίας, στην Εκπαίδευση και σε άλλους τομείς.

Η σπορά των δοσιλόγων Κασιδιάρης παραλληλίζει τον εαυτό του με τον Κολοκοτρώνη!!!


Τον πατριώτη προσπαθεί να υποδυθεί το στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης επικαλούμενος μέχρι και τον Κολολοτρώνη. Ο φασίστας, ο απόγονος των δωσιλόγων, αυτών που στα δύσκολα συνεργάστηκαν με τους ναζί και έστελναν στα μπουντρούμια της Μέρλιν και στον τοίχο της Καισαριανής διαλεχτά παλικάρια του λαού, πατριώτες που δε δίστασαν στιγμή να χύσουν το αίμα τους για την πατρίδα.

Με «μπαλώματα» και ελλιπή μέτρα αφήνουν εκτεθειμένους υγειονομικούς και ασθενείς


Με μετακίνηση προσωπικού από υποστελεχωμένα νοσοκομεία προωθείται η λειτουργία των πολυδιαφημισμένων κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Με τη γνωστή τακτική των προσωρινών «μπαλωμάτων» που μισοκλείνουν ορισμένες τρύπες για να ανοίξουν άλλες αλλού, συνεχίζει η κυβέρνηση εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας, μετακινώντας υγειονομικούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Πιο «συστημικοί» δεν γίνεται...


«Το σύστημα νίκησε τον αντισυστημισμό».
«Τώρα λιγότεροι θα γοητεύονται απ' όσους ανεμίζουν "αντισυστημικά" λάβαρα». «Η Χρυσή Αυγή ανεδείχθη στην πιο χυδαία έκφραση του αναπτυσσόμενου αντισυστημισμού». Ολο και πυκνώνουν τέτοιου είδους αναλύσεις στον αστικό Τύπο, που, κατατάσσοντας τη Χρυσή Αυγή σε ένα υποτιθέμενο «αντισυστημικό» στρατόπεδο, επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη λαϊκή συνείδηση με πολλαπλές στοχεύσεις.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, βραβεύεται με το Νόμπελ Ειρήνης


Βραβεύεται, 14/10/1964, με το Νόμπελ Ειρήνης ο Αμερικανός Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μαύρων.

Τα βρετανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα


Δύο μέρες μετά την απελευθέρωσή της από τον ΕΛΑΣ, 14/10/1944, βρετανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα.

Τα εγκληματικά, διχαστικά σχέδια σε πλήρη δράση

Τα πρώτα βρετανικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στις ακτές της δυτικής Πελοποννήσου, στις αρχές του Οκτώβρη 1944, αφού ο ΕΛΑΣ είχε απελευθερώσει το νότιο τμήμα της χώρας και τα τελευταία τμήματα των χιτλερικών εγκατέλειπαν την περιοχή της πρωτεύουσας.