Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Χιλιανοί καραμπινιέροι σνιφάρουν κόκα


 για να χτυπήσουν φτιαγμένοι τις διαδηλώσεις

Μπορεί τα περισσότερα ΜΜΕ να μη συγκινούνται ιδιαίτερα από τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις και την άγρια καταστολή με την οποία απαντά η κυβέρνηση του Πινέιρα στους διαδηλωτές, οι εικόνες που έρχονται από τη Χιλή ωστόσο θυμίζουν τη δικτατορία του Πινοτσέτ.

Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου


Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη
 στο αγ. Βενιζέλου στις 7μμ

Κλιμακώνουμε την πάλη μας

Στόχος η μείωση του μέσου μισθού με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο

Να μειωθεί ο μέσος μισθός και να τείνει προς τον κατώτατο είναι η στόχευση του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Kontra».

Όπως είπε, σε αυτή τη στόχευση οδηγούν οι εξαιρέσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο προκειμένου να μην εφαρμόζεται η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας.
Τόνισε πως το νομοσχέδιο σηματοδοτεί την πιο βίαιη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και θέτει σκληρούς όρους εκμετάλλευσής του.

Θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης οι πρόσφυγες και οι μετανάστες


Η ΕΕ με τις τεράστιες ευθύνες της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρίας, όπως και οι σύμμαχοί της, είναι μέρος του προβλήματος των διογκούμενων προσφυγικών κυμάτων και όχι της λύσης του.

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, το Δουβλίνο και όλες οι ευρωενωσιακές αποφάσεις καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε πνιγμό στη Μεσόγειο. Σαν  το νέο τραγικό ναυάγιο κοντά στην Κω με νεκρό τρίχρονο παιδί. Την ίδια ώρα εγκλωβίζονται χιλιάδες άλλοι σε απάνθρωπες συνθήκες στα άθλια hot-spot, σαν τη Μόρια ή τη Σάμο, τα οποία πρέπει εδώ και τώρα να κλείσουν.

Αμερικανικά ναι, «εθνικά» όχι


Ας υποθέσουμε ότι όσοι χειροκρότησαν την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας παραμονής και επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όσοι λάτρεψαν τον κ. Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα εκθειάζοντας την «ομπρέλα ασφαλείας» που (δήθεν) διασφαλίζει στην πατρίδα μας η σχέση της με τις ΗΠΑ, δεν έχουν… αντιληφθεί τι υφίστανται άλλοι… αγαπημένοι των ΗΠΑ. Π.χ. οι Κούρδοι.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο


Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις Περιφέρειες αντιδρούν στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με αιχμή την ιδιωτικοποίηση με διαδικασίες «εξπρές» του τομέα συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων, όπως προβλέπεται στο

Τα Βρασνά κι ο βραχνάς της ξενοφοβίας


Οι κάτοικοι των Βρασνών, συγκεκριμένα οι μερικές εκατοντάδες ρατσιστών της κωμόπολης του Δ. Θεσσαλονίκης, που πάντως φαίνεται να έχουν την πλήρη κατανόηση του δημάρχου Βόλβης, ο οποίος είχε λέει “προειδοποιήσει τους αρμόδιους”, “νίκησαν”. Δεν τους ζητήθηκε να βοηθήσουν λίγες εκατοντάδες προσφύγων, δεν τους ζητήθηκε να τους “πάρουν στα σπίτια τους”, ούτε καν να τους συμπαθήσουν, απλά και μόνο να τους ανεχθούν στα ξενοδοχεία.

«Τουριστικό» και «αποκριάτικο» ναζισμό επικαλέστηκε ο Χρ. Παππάς!


Ο Χρήστος Παππάς είναι ναζί κανονικός και υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις γι’ αυτό (φωτογραφίες, γράμματα, βίντεο – ενδεικτικά και μόνο διαβάστε εδώ). Παρ’ όλα αυτά στο δικαστήριο σήμερα το έριξε στον… τουρισμό και στις… απόκριες. Διαβάστε τα αποσπάσματα παρακάτω, για να γίνει αντιληπτό για μια ακόμα φορά ότι – εκτός πολλών άλλων – ναζί σημαίνει και θρασύδειλο ανθρωπάριο.

Νόμπελ Λογοτεχνίας, στον Γιώργο Σεφέρη


Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, 24/10/1963, «Για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες»

Η ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την απονομή του βραβείου:

«Σαν σήμερα, στις 24 του Οκτώβρη 1963, η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ήταν μια από τις φορές που η απόφαση της Σουηδικής Ακαδημίας δεν προκάλεσε αντιδράσεις, αφού

Ομιλία στον ΟΗΕ, για να σταματήσουν οι εκτελέσεις στην Ελλάδα


Ομιλία,24/10/1949, του Αντρέι Βισίνσκι, επικεφαλής της σοβιετικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, στη συνεδρίαση της Πρώτης (Πολιτικής) Επιτροπής για το σταμάτημα των εκτελέσεων στην Ελλάδα και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Οι παρεμβάσεις του συνεχίστηκαν στις 25 Οκτώβρη με 1 Νοέμβρη.