Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Το έπος του 41%


 Γιατί μας “στέλνει τέτοιες καταστροφές ο θεός”;

Γιατί είμαστε στην ΕΕ, όπου όλα είναι φράγκα.

O λαός δεν έχει ανάγκη από καρικατούρες


Αν η φαιδρότητα είχε πρόσωπο, θα ήταν αυτό του δημάρχου Βόλου να περιφέρεται στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης και να «συμβουλεύει» τους οδηγούς να επιστρέψουν σπίτι τους, επειδή οσονούπω θα «σπάσουν» τα ποτάμια! Για όσους δεν αντιλήφθηκαν στο κινητό τους το «τρεχάτε να σωθείτε» του 112, ήρθε ο δήμαρχος να τους το πει και διά ζώσης, με τη συνοδεία κάμερας, για να διαφημίσει προεκλογικά ότι νοιάζεται τάχα για τους δημότες.

Εξι μήνες μετά το έγκλημα διοργανώνουν… γιορτή!


Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού και το Δίκτυο Διατήρησης και Προβολής Παραδοσιακού Σιδηροδρόμου Πηλίου διοργανώνουν ειδικά βραδινά δρομολόγια, με ελεύθερη είσοδο μετά από αίτηση στην ιστοσελίδα www.pelion-trainaki.travel, για τον εορτασμό των 120 ετών της σιδηροδρομικής γραμμής Άνω Λεχώνια-Μηλιές, με ζωντανή μουσική στο σταθμό Μηλεών, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Συνέντευξη με τον Γ. Πρωτούλη


Το podcast του 902.gr επιστρέφει για 2η χρονιά και στο πρώτο επεισόδιό του φιλοξενείται και φιλοξενεί... Φιλοξενείται στο studio του podcast της ΚΝΕ και φιλοξενεί τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε μία συνέντευξη με θέμα τις προσεχείς εκλογές στις 8 Οκτωβρίου.

Στο ίδιο έργο θεατές;

 
Πάνω στα αποκαΐδια που αφήνει πίσω της η εμπρηστική πολιτική των κυβερνήσεων,
είμαστε στο ίδιο έργο θεατές... Κατηγορίες περί «ανευθυνότητας», υποκριτικές συγγνώμες και ανέξοδες υποσχέσεις. Αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, όπως οι κατατρεγμένοι μετανάστες στον Εβρο, με τη συνδρομή φασιστοειδών σε ρόλο «σερίφη», και φτηνές δικαιολογίες από χείλη υπουργών.

Ζαν Πολ Μπελμοντό


Πέθανε, 06/09/2021, ο ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό. Ο πιο όμορφος… άσχημος του σινεμά

Η απώ­λειά του τερά­στια, αν και είχε χρό­νια απο­συρ­θεί από τον κινη­μα­το­γρά­φο. Ο Ζαν Πολ Μπελ­μο­ντό, άφη­σε τον φίλο και συνο­μή­λι­κό του Αλέν Ντε­λόν να μαρα­ζώ­νει, αλλά και εκα­τομ­μύ­ρια θαυ­μα­στές με μια γεύ­ση πίκρας για αλλο­τι­νούς και­ρούς ελευ­θε­ρί­ας, για επο­χές που οι σταρ γινό­ντου­σαν σύμ­φω­να με τις ικα­νό­τη­τές τους στη μεγά­λη οθό­νη, το ταλέ­ντο τους, την ακτι­νο­βο­λία τους και όχι από την προ­ώ­θη­ση των ειδι­κών, τις εται­ρεί­ες παρα­γω­γής ή ακό­μη και μετρή­σεις στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα.

Πακέτο


 Σκηνή πρώτη. Λευκωσία. Ο Πρόεδρος της Κύπρου φιλοξενεί την 9η τριμερή συνάντηση με Ελλάδα και Ισραήλ. «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για το Κυπριακό και για τα Ελληνοτουρκικά. Θεωρώ ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι καθοριστικής σημασίας μήνες για το πώς θα εξελιχθούν τα θέματα», ανακοινώνει.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επαυξάνει: «Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι μήνες κρίσιμοι σε πολλά επίπεδα (...) για το ζήτημα του Κυπριακού (...) οι επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί και στα πλαίσια των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

«Μένουμε σπίτι» ... οι πλημμύρες δεν αντιμετωπίζονται

Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και την πολιτική του συμβιβασμού με τα χειρότερα επιστράτευσε ξανά χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να δικαιολογήσει τις τεράστιες πλημμύρες και τους νεκρούς στη Μαγνησία.

«Το φετινό καλοκαίρι μάς θύμισε λίγο τις δύο όψεις του "Ιανού", από τη μία μια πολύ καλή τουριστική περίοδος, καθώς φαίνεται, με έσοδα ρεκόρ για την ελληνική οικονομία, από την άλλη όμως ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κρίσεων που αφορούν την Πολιτική Προστασία, με πολύ δύσκολες πυρκαγιές», είπε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας την πρεμούρα τους για διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σε όλες τις συνθήκες.

Έγκλημα στο λιμάνι


Οργή, αγανάκτηση, αποτροπιασμό έχει γεννήσει από το βράδυ της Τρίτης το έγκλημα που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» απώθησαν βίαια, έσπρωξαν και τελικά πέταξαν στη θάλασσα έναν 36χρονο που ήθελε να επιβιβαστεί με αποτέλεσμα να πνιγεί! Ένα έγκλημα που πρώτο αποκάλυψε το 902.gr.

Κατά συρροή

 
«Πάνω από 500 τόνοι νερού ανά στρέμμα», «πρωτοφανή τα φαινόμενα που έρχονται», «ψυχρή λίμνη», «να οι περιοχές που θα εκδηλωθούν πλημμύρες». Αυτοί είναι μερικοί από τους τίτλους που περιγράφουν εδώ και μερικές μέρες την απειλή μιας νέας καταστροφής, αυτήν τη φορά από την καταιγίδα «Ντάνιελ», που «εγκαινιάζει» τις φθινοπωρινές βροχές.

Πρόοδος των κολαούζων...

Άλλον έναν λόγο - σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας - έχουν οι εργαζόμενοι για να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση που έφερε τον νόμο για τις 13 ώρες δουλειά τη μέρα, την επέκταση της «ευελιξίας» και την παραπέρα ποινικοποίηση της απεργίας. Μπορεί ο εργαζόμενος να λιώνει στη δουλειά από ήλιο σε ήλιο για να τα βγάλει πέρα, θα ξεκουραστεί όμως μια και καλή όταν καταφέρει να βγει στη σύνταξη, αφού τα ένσημα από τον δεύτερο εργοδότη μπορεί να μη μετράνε στη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θα του εξασφαλίζουν όμως μερικά ευρώ παραπάνω στη σύνταξη!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/09/1683

Πεθαίνει ο Γάλλος πολιτικός Ζαν Μπατίστ Κολμπέρ, υπουργός Οικονομικών του Λουδοβίκου του XIV και ένας από τους κύριους εκπροσώπους της θεωρίας του μερκαντιλισμού.