Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Οι αδελφές και ο Στρατάρχης Ζούκοφ


9 Μάη, στο Κίεβο την ημέρα της νίκης. Οι δύο γυναίκες (αδελφές) βγήκαν ξανά με πορτρέτο του Στρατάρχη Ζούκοφ. Η αστυνομία προσπάθησε να τις συλλάβει, αλλά πολίτες τις προστάτεψαν και εμπόδισαν τη σύλληψη.

Οι αδελφές βγαίνουν κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου. 

Ο μεγάλος «σαλταδόρος» Μιχάλης Γενίτσαρης


Χαρακτηριστική περίπτωση συνθέτη με ανελικτική πορεία στις πολιτικές του ιδέες. Τα τραγούδια του είναι μια σειρά σκαλοπάτια που ξεκινούν απ’ τη ζωή της μαγκιάς του μεσοπολέμου και καταλήγουν στην κορυφή της συνειδητής, ομαδικής Αντίστασης

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 11 Μαΐου 2005 ο ρεμπέτης, συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής  Μιχάλης Γενίτσαρης.

Άκρως επικίνδυνη για το λαό η πολιτική της εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ


Την πολιτική εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καταδίκασε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Επίσης, κατήγγειλε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και ανέδειξε τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που αναβαθμίζουν τις σχέσεις με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ. 

Όλοι στο πόδι!


Παρουσιάζεται αύριο το νέο αντεργατικό έκτρωμα

Σε θέσεις μάχης τα Συνδικάτα!

Την Τετάρτη το μεσημέρι αναμένεται η κυβέρνηση της ΝΔ να παρουσιάσει διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το οποίο φέρει κατ' ευφημισμό τον τίτλο για: «Για την προστασία της Εργασίας» ενώ ο πραγματικός του τίτλος είναι «Ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης».

Στους 22 οι νεκροί από τις δολοφονικές επιδρομές στη Γάζα

Τίποτα πιο άθλιο απο το να κάνεις αυτά που εσύ έπαθες και να δολοφονείς ένα λαό με τον ίδιο περίπου τρόπο που δολοφόνησαν τον δικό σου λαό ....*

ΗΠΑ και ΕΕ αποθρασύνουν το κράτος-δολοφόνο

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες από τις φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τις οποίες το κράτος-δολοφόνος κλιμακώνει την καταστολή του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην πολιτική της κλοπής των σπιτιών και της γης του.

Η Καλαμάτα βάφτηκε με αίμα εργατικό


10/5/1934: Τα αιματηρά γεγονότα της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα βάφτηκε με αίμα εργατικό. Ανεξακρίβωτος είναι ο αριθμός των σκοτωμένων εργατών (...) Πριν λίγες μέρες οι λιμενεργάτες στείλανε στην Αθήνα δύο αντιπροσώπους τους για να συνεννοηθούν με το υπουργείο τον κανονισμό του ζητήματος της ρουφήχτρας. Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, οι αλευροβιομήχανοι και ο υπουργός συμφώνησαν όπως αυτοί θέλανε, δηλαδή 6 δρχ. αποζημίωση κατά τόνο και μια τιποτένια αποζημίωση.

Πατέντα στην ... κοροϊδία


Από την περασμένη Τετάρτη, όταν μετά από τρία εκατομμύρια θύματα της πανδημίας στον πλανήτη, η κυβέρνηση Μπάιντεν ...«θυμήθηκε» ότι απαιτούνται «έκτακτα μέτρα» και προανήγγειλε ότι επεξεργάζεται την κατάθεση πρότασης για μια προσωρινή «άρση» της πατέντας στα εμβόλια, οι εξελίξεις που μεσολάβησαν, με πιο χαρακτηριστική την κόντρα εντός του ευρωατλαντικού άξονα και τις «μπηχτές» μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι τόσο η πρόταση Μπάιντεν όσο και η αντιπαράθεση είναι πλήρως ενταγμένες στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της αγοράς εμβολίων, τη γεωπολιτική επιρροή και το προβάδισμα στην «επόμενη μέρα» της εντεινόμενης διεθνούς ιμπεριαλιστικής διαπάλης.

Πού στοχεύει η επίθεση;


Τις τελευταίες μέρες προκαλούν εντύπωση αρκετές αναρτήσεις του Νίκου Τριμικλινιώτη, μέλους της ΚΕ του ΑΚΕΛ, στο Facebook, στις οποίες επιτίθεται στο ΚΚΕ με εμπάθεια και σαθρούς ισχυρισμούς περί «εθνικισμού» και εγκαλώντας το για τις θέσεις και τη στάση του σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: «Ας αλλάξει τη θέση του (σ.σ. το ΚΚΕ), γιατί δεν του πέφτει λόγος για το πώς θα ασκήσουμε εμείς ως Κύπριοι το δικαίωμά μας να αποφασίσουμε για τη διάρθρωση του κράτους μας».

Μπίζνες και εμπλοκή, οι δύο όψεις του ίδιου επικίνδυνου νομίσματος


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Μία ακόμα επιβεβαίωση ότι επιχειρηματικά σχέδια και εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς πάνε χέρι - χέρι έδωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, με την τοποθέτησή του στο «Φόρουμ των Δελφών».

“Έχω διαβάσει και Μαρξ και Λένιν, έχω πουλήσει και τα Άπαντα από την εκπομπή μου!”


Στον δρόμο που χάραξε η Παπαγγελή ο Άδωνις…

Μετά την Παπαγγελή -που αποδόμησε τον μαρξισμό στην εφηβεία της- ήρθε η σειρά του Άδωνη Γεωργιάδη.
Μετά το “έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα”, το “έχω διαβάσει Μαρξ και Λένιν, τα πάντα”. Ου μην και τα άπαντα.

Ανεπιθύμητα τα γεράκια του πολέμου στη Λάρισα


«
Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από το συλλαλητήριο που οργάνωσαν σήμερα, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, απαιτώντας να αποσυρθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Διαβατήριο στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού


Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό για τον κορονοϊό, που η επιδίωξη είναι να τονώσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στον Τουρισμό, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ στην Αθήνα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/05/1771

Γεννιέται η Λασκαρίνα Πινότση, η γνωστή Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης του 1821.

11/05/1867

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πρωσία, Ρωσία και Μ. Βρετανία) εγγυώνται την ανεξαρτησία και την ουδετερότητα του Λουξεμβούργου με τη Συνθήκη του Λονδίνου.