Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μασκοφόροι πίθηκοι

-Δεν έχω ακούσει κάτι  για συνωστισμό μαθητών

-Δεν βλέπω ελλείψεις εκπαιδευτικών

-Δεν έχω να πω κάτι για την υγιεινή και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων  

Ο Μεγάλος Περίπατος πάει περίπατο


Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε το ξήλωμα της Πανεπιστημίου και την αντικατάστασή του με κάτι… καινούργιο. Στα 2 εκατ. ευρώ το κόστος της πιλοτικής εφαρμογής του πρότζεκτ.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου– ενός έργου που στοίχισε περίπου 2 εκατ. ευρώ- ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι «βγήκε και δεν βγήκε» ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν νέα έργα για μία μόνιμη, μεγάλης κλίμακας, ανάπλαση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, σε όλο το μήκος της, μέχρι την Ομόνοια.

Στηρίζουμε τον Δίκαιο Αγώνα Μαθητών-Εκπαιδευτικών


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα Εκπαιδευτικών-Μαθητών-Γονιών για υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην Μόρφωση και στην Υγεία και το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Το αστικό κράτος τον φοβάται ακόμα και νεκρό


Μπορεί το κράτος να αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ανίκανο να υπερασπιστεί τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων της Καρδίτσας από τη νεροποντή, μεταξύ αυτών και χιλιάδων βιοπαλαιστών αγροτών που ζουν στην περιοχή, όμως δεν παύει να επιδεικνύει τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητά του όταν πρόκειται για την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και τη στοχοποίηση πρωτοπόρων αγωνιστών.

Όλοι στον αγώνα για τη μόρφωση και το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη!


Όλοι στον αγώνα για τη μόρφωση και το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη!

Όλοι οι φοιτητές βρισκόμαστε, πάνω-κάτω, στην ίδια κατάσταση...

  • Αγωνιούμε για το χειμερινό εξάμηνο, εάν και πότε θα γίνει.
  • Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το φοιτητικό μας σπίτι.
  • Όσοι, μετά από κόπους, καταφέραμε και περάσαμε στο Πανεπιστήμιο, τώρα δεν ξέρουμε αν, πώς και πότε θα παρακολουθήσουμε μαθήματα.

Σύσκεψη των σωματείων για την κλιμάκωσης της πάλης


Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζόμενων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη τα σωματεία εργαζόμενων στους βιομηχανικούς κλάδους, την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο

Χρεοκοπία...


Από όπου και να το πιάσει κανείς, η αντιμετώπιση της πανδημίας με βασικό κριτήριο την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων απειλεί όλο και περισσότερο την υγεία του λαού. Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Είναι χώροι όπου χρεοκοπεί καθημερινά η υποτιθέμενη «θωράκιση» μπροστά στην πανδημία, που διαφήμιζε η κυβέρνηση. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Κλείσιμο νηπιαγωγείων με ευθύνη Δήμου και κυβέρνησης


Και στο Δήμο μας καταρρέει η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ιδανικές συνθήκες στο χώρο της Παιδείας.

Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία της ΔΕ Πυλαίας δεν χωράνε τους μαθητές που κατοικούν στην περιοχή. Φέτος την "πληρώνουν" οι μαθητές των νηπιαγωγείων που με βάση απόφαση της Δημοτικής Αρχής στέλνονται να φοιτήσουν στις εγκαταστάσεις του πρώην δημοτικού παιδικού σταθμού Πανοράματος σε απόσταση που φτάνει ακόμα και τα 5 χιλιόμετρα μακριά από τις οικίες τους!

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή»


Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές απαιτώντας όριο 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία. Η πορεία θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.  

«Το "πλάνο" της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έγινε πράξη!»


«Το "πλάνο" της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έγινε πράξη!»
τονίζει το ΠΑΜΕ. Επιβάτες και εργαζόμενοι είναι στοιβαγμένοι σαν «σαρδέλες».

Το ΠΑΜΕ απαιτεί:

  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδίως τις ώρες αιχμής. 

  • Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. 

  • Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν τις ανάγκες σε όλη τη χώρα. 

  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%. 

  • Επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων για την ικανοποίηση έκτακτων αναγκών στη Μεταφορά.

 

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας


Η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται με τους ασθενείς που έχουν ανάγκη εισαγωγής στα νοσοκομεία και τις κλίνες ΜΕΘ αποκαλύπτει αφ' ενός τα ψέματα της κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας αφετέρου την αναγκαιότητα να γίνει επιτέλους πράξη το αίτημα του ΚΚΕ και των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας: 

Προσαγωγή στελέχους του ΚΚΕ επειδή έσβηνε συνθήματα φασιστών έξω από σχολείο


Στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων σύρθηκε πριν από λίγη ώρα ο Βασίλης Κουτρουμπής, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας.

Ο λόγος είναι επειδή έσβηνε συνθήματα από συνθήματα φασιστοειδών έξω από σχολείο της περιοχής.

Το ΑΤ τον κατηγορεί μάλιστα για «φθορά ξένης περιουσίας» και τον έχουν ρίξει σε κελί του τμήματος!

Νόμιμο το ΚΚΕ


Στις 23 Σεπτέμβρη 1974 η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» ανακοινώνει την υπογραφή νομοθετικού διατάγματος για τη νομιμοποίηση, μετά από 27 χρόνια, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και την ταυτόχρονη κατάργηση του διαβόητου νόμου 509, με τον οποίο διώχτηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές, ενώ 80.000 αγωνιστές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να ζήσουν ως πολιτικοί πρόσφυγες στις σοσιαλιστικές χώρες. Δύο μέρες μετά, στις 25 Σεπτέμβρη 1974, κυκλοφορεί το πρώτο νόμιμο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Πεθαίνει ο Πάμπλο Νερούδα


Πεθαίνει, 23/9/1973, σε ηλικία 69 ετών στο Σαντιάγο της Χιλής ο κομμουνιστής ποιητής και μέλος της ΚΕ του ΚΚ Χιλής Πάμπλο Νερούδα (Βραβείο Στάλιν, 1953, Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1971).

«Κάποιος μ' ακούει και δεν το ξέρουν,

όμως εκείνοι, που γι' αυτούς τραγουδάω και που

το ξέρουν

συνεχίζουν να γεννιούνται και να γεμίζουν τον κόσμο».

«Προσοχή, προσοχή. Σας μιλάει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ»


Ομάδα καταδρομών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ εισβάλλει, 23/9/1944, στο Ραδιοσταθμό Αθηνών και μεταδίδει το παρακάτω μήνυμα:  

«Προσοχή, προσοχή. 

Σας μιλάει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Έλληνες, όλοι επί ποδός πολέμου.