Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

«Εγεννήθη άρρεν, κρατήσατε θέσιν»!


«Δεν πρόκειται να ανεχτώ στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο».

  Είναι μια (1/11/2017) από τις πολλές αντίστοιχες δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη. Πριν γίνει πρωθυπουργός.

-Θαύμα!

Συγκλονιστικό! Οι μέλισσες σέβονται τις εικόνες σπουδαίων πολιτικών ηγετών!

-Τι θα γίνει όταν βάλουμε τη φωτογραφία ενός σημαντικού πολιτικού ηγέτη μέσα σε μια κυψέλη; Το φαινόμενο είναι μοναδικό. Οι μέλισσες σέβονται τους ηγέτες και ενώ χτίζουν γύρω γύρω από τη φωτογραφία τους, αφήνουν ενέπαφο το πρόσωπο τους.  Το πείραμα έλαβε χώρα στις αρχές Μαρτίου και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σύγχρονο θαύμα.

Καταγγελία της Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ



Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την επίθεση των ΜΑΤ, αρνούμενοι να δεχτούν αντιπροσωπεία των αγροτικών συλλόγων για να εκθέσουν τα αιτήματα τους.
Την ίδια στιγμή η σύσκεψη που προέδρευαν ο υπουργός και  ο περιφερειάρχης και  συμμετείχαν κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές, στελέχη συνεταιρισμών και επιχειρηματιών, απουσία εκπροσώπων των βιοπαλαιστών αγροτών, παρέπεμψε τις αποζημιώσεις των αγροτών "στις καλένδες".

Το 93% των φόρων στο λαό και το 7% στους κεφαλαιοκράτες

   Η τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για το Φορολογικό νομοσχέδιο 

    Στη συζήτηση του Φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, τοποθετήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, o οποίος υπογράμμισε πως το σχέδιο νόμου επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την αναλογία των φόρων σε βάρος του λαού και μετατρέπει τη χώρα σε φορολογικό παράδεισο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

   Πρόσθεσε πως αυτή η πολιτική δεν παίρνει επιμέρους διόρθωση αλλά θέλει συνολικό σάρωμα, ενώ παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τη

Κανένας εφησυχασμός για τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ


Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζει ότι τα παράκτια κράτη έχουν γενικά υφαλοκρηπίδα και μπορούν να ανακηρύξουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) έως 200 ν.μ. από την ακτογραμμή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα νησιά, με εξαίρεση τους βράχους που δεν μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή δική τους οικονομική ζωή.

Η Μάχη της Μόσχας και ο… Ζόργκε


Η σοβιετική αντεπίθεση στις 5/12/1941.

Η μεγαλύτερη μάχη του Β’ ΠΠ. 

Η πρώτη μεγάλη νίκη

5 του Δεκέμβρη 1941. Μια μεγάλη μέρα του Β’  Παγκοσμίου πολέμου. Η μέρα που οι Σοβιετικοί σταμάτησαν τις στρατιές του Χίτλερ μπροστά

Τι γιορτάζουν οι ΝΑΤΟϊκοι;


70 χρόνια πολέμους, χούντες 
και τρομοκρατία στους λαούς

Το ΝΑΤΟ έχει επετειακή σύνοδο Κορυφής στο Λονδίνο. Παρά τις όποιες εσωτερικές αντιθέσεις τους οι ΝΑΤΟϊκοί είναι περήφανοι για «έργα και τις ημέρες» τους, 70 χρόνια τώρα.

Γιορτάζουν, λοιπόν, αυτοί που σχεδιάζουν την επιθετικότερη δράση του ΝΑΤΟ, τις νέες παρεμβάσεις του σε κάθε γωνιά του πλανήτη,

Αποφάσεις - «φωτιά και λάβρα» για τους λαούς και αντιθέσεις στον «αφρό»


 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

«Φωτιά και λάβρα» είναι η Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε χτες στο Λονδίνο, η οποία στο φόντο μεγάλων αντιθέσεων και στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σηματοδοτεί την επιτάχυνση των δολοφονικών σχεδιασμών του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η γνώση είναι δύναμη να πάμε μπροστά!


Την έκθεση αρχειακού υλικού που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ένοπλη ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του '44, στην έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241), με τίτλο «Ένας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ» επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δ. Κουτσούμπας.

Αφού περιηγήθηκε στα εκθέματα, τα οποία εκείνη την ώρα θαύμαζαν πολλοί ακόμα επισκέπτες, οι περισσότεροι νέα παιδιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το χιλιοειπωμένο και προβοκατόρικο «παραμύθι» των παρωπίδων…


Τι θα πει παρωπίδες;

Η αφοσίωση σε μια συγκεκριμένη πανανθρώπινη ιδεολογία, δηλαδή το Μαρξισμό – Λενινισμό, αποτελεί παρωπίδα;

Και γιατί άραγε δεν έχουν παρωπίδες όσοι πολεμούν με διάφορους τρόπους τη συγκεκριμένη κοσμοθεωρία;

"Μην διστάσετε πάντως να ενεργείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη.."


Ο Τσόρτσιλ διαμηνύει, 5/12/1944, στο Σκόμπι: «Είσθε υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης στην Αθήνα και πρέπει να εξουδετερώσετε ή να συντρίψετε όλες τις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που θα πλησιάσουν προς την πόλη...Μην διστάσετε πάντως να ενεργείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη, όπου έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση».

Στην πρωτεύουσα η γενική απεργία συνεχίστηκε με καθολική επιτυχία. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού πλημμύρισαν και πάλι το κέντρο της Αθήνας, ενώ για μια ακόμη φορά σημειώθηκε δολοφονική επίθεση κατά των διαδηλωτών με αποτέλεσμα το θάνατο 30 και τον τραυματισμό πάνω από 100.