Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Μόνο ο Λαός σώζει τον Λαό

 

*

Μόνο ο Λαός σώζει τον Λαό

Με δυνατό ΚΚΕ

Για τη λεγόμενη «Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα» και την επιζήμια και αποπροσανατολιστική τοποθέτησή της

Η εκδήλωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία όξυνε τις αντιθέσεις στις γραμμές του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος γύρω από σοβαρά ιδεολογικό-πολιτικά ζητήματα, που χρόνια το ταλανίζουν και εκφράζουν την οπορτουνιστική επίδραση στις γραμμές του.

Άρχισαν τα προεκλογικά ανέκδοτα - πρόκληση στον λαό


Δίνουν και παίρνουν τα «προεκλογικά ανέκδοτα» από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να στηρίξουν τα εκβιαστικά και κάλπικα διλήμματα εν όψει των εκλογών.

Έτσι σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, προκαλώντας τα εκατομμύρια εργαζόμενους, ισχυρίζεται πως η μόνη προεκλογική δέσμευση που δεν τήρησε την προηγούμενη τετραετία είναι τάχα ο διπλασιασμός του κατώτατου μισθού που δήθεν τον τριπλασίασε, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει και για… ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας.

Ημέρα του Τρελού

Πρωταπριλιά σήμερα, και ψάχνω να βρω ένα ψέμα να πω και δεν βρίσκω. Γιατί το «έθιμο», που δεν με νοιάζει ούτε πώς ούτε πότε ξεκίνησε, δεν στηρίζεται τις τελευταίες δεκαετίες στις πλάκες της παρέας και στα παιδικά καμώματα, αλλά στη βιομηχανοποιημένη παραγωγή «ειδήσεων», που υποκρύπτουν δημοσιογραφικό αυτοσαρκασμό. Ούτε και τέτοιο ψέμα μπορώ να βρω. Γιατί το πραγματικό βιωματικό παγκόσμιο και ντόπιο γίγνεσθαι για μια ακόμα φορά ξεπερνάει και τη φαντασία, και στη σκοτεινή και στη φωτεινή του πλευρά.

Οι βεβαιότητες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μόνιμη αβεβαιότητα για τον λαό


 ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ

«Αβεβαιότητες» και «αστάθεια» καραδοκούν στη γωνία, σύμφωνα με όσα λένε τις μέρες αυτές η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον λαό να ψηφίσει για σταθερή και «βέβαιη πορεία» πάνω στις ράγες της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής τους. Γιατί σε ό,τι αφορά αυτήν την πορεία, καμία αβεβαιότητα δεν υπάρχει, αντίθετα είναι όλα γραμμένα χαρτί και καλαμάρι: Στο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Σταθερότητας της επόμενης τετραετίας, το οποίο καταθέτει σε λίγες μέρες η κυβέρνηση.

Φέρεντς Πούσκας


 «Ο Καλπάζων Συνταγματάρχης»

Οι μόνες στιγμές που ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου ήταν όταν είχα την μπάλα ανάμεσα στα πόδια ή όταν μπορούσα να την κλωτσήσω»: αυτά τα λίγα λόγια θα αρκούσαν για να περιγράψουν το μεγαλείο ενός από τους μεγαλύτερους «μπόμπερ» στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, του Φέρεντς Πούσκας.

Εκτεταμένο δίκτυο μεταφορών προδίδει «απογείωση» του προσωπικού και της δραστηριότητας στις βάσεις

 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 Κόμβος η Σούδα και ο Πειραιάς, για να εξυπηρετούνται οι εκατοντάδες ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί που υπηρετούν στη χώρα μας

Οι εκατοντάδες τόνοι υλικού για το προσωπικό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που διακινούνται μέσω Σούδας αλλά και Πειραιά, επιβεβαιώνουν ότι έχει «απογειωθεί» ο αριθμός όσων διαβιούν μόνιμα στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (ειδικά της Σούδας), αλλά και όσων διέρχονται από αυτές για διάφορους λόγους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ή άλλων επισκέψεων.

Μια πρώτη κριτική στο βιβλίο του Ν. Μαραντζίδη, «Στη σκιά του Στάλιν»


 Στη σκιά του καπιταλισμού, η αιώνια σκοτεινιά των απολογητών του

Κάθε βιβλίο Ιστορίας δεν αποτελεί ένα άθροισμα ιστορικών πηγών, ούτε οι εκτιμήσεις του μια απλή προέκταση των ιστορικών ντοκουμέντων. Την επιλογή της θεματολογίας και των αντίστοιχων ντοκουμέντων, τη μέθοδο της ιστορικής μελέτης και πολύ περισσότερο τα πορίσματα της ιστορικής έρευνας τα επηρεάζει η πολιτική και ταξική τοποθέτηση του ιστορικού - συγγραφέα του.

Χιλιάδες διαδήλωσαν για την ακρίβεια στα ενοίκια


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Λισαβόνα και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας, υπέρ του δικαιώματος στη στέγαση, ενάντια στις αυξανόμενες τιμές ενοικίασης ακινήτων.

«Ζω με τον φόβο ότι ο σπιτονοικοκύρης μου ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μου ζητήσει μια αύξηση της τιμής του ενοικίου μου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άνα Ρέις ντα Σίλβα, μια 32χρονη δικηγόρος που ζει στη Λισαβόνα τα τελευταία δέκα χρόνια. «Οι τιμές των ενοικίων πρέπει να παραμείνουν προσιτές», τόνισε ο Μαρτίνο Φαϊας Περέιρα, ένας 72χρονος συνταξιούχος που ζει σε κοινωνικές κατοικίες στην πορτογαλική πρωτεύουσα. 

«Και το μυαλό μου είναι θολό... πω, πω, πω, πω»


Ο τίτλος προέρχεται από τη γνωστή ατάκα του «ποιητή Φανφάρα» στην ταινία «Ξύπνα Βασίλη», όπου στο τέλος ο αντικομμουνιστής ποιητής Φανφάρας και η μοχθηρή εκδότης - εργοδότρια Φαρλάκου έγιναν κολλητοί με τους νεόπλουτους μεταλλαγμένους «αριστερούς».

Από την Ρωσίδα πράκτορα στους Ιρανούς τρομοκράτες... Τι έπεται;


«Η πραγματικότητα αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα. Μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως είμαστε "εκτός" από τέτοιες επιθέσεις (...) Η Ελλάδα τοποθετείται στην πρώτη γραμμή στα καυτά μέτωπα (...) Η πραγματικότητα αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα, καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να πει ότι ξεμπέρδεψε με φαινόμενα τέτοιας τρομοκρατίας».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/04/742

Γεννιέται ο Καρλομάγνος, βασιλιάς των Φράγκων και ιδρυτής του Αγίου Γερμανικού Κράτους, που εκτεινόταν από τη Βόρεια Θάλασσα έως τα Πυρηναία και τη Μεσόγειο. Πέθανε το 814.