Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Θύμα του ο Σοβιετικός σκηνοθέτης Μιχαήλ Ρομ (1901-1971)


 ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 1966

Απαγορεύεται η προβολή της μυθοπλαστικής ταινίας του «Ο Λένιν τον Οκτώβρη» (1937) και κόβονται σκηνές με ναζιστικούς χαιρετισμούς από το ντοκιμαντέρ του «Ο καθημερινός φασισμός» (1965)

Θέλει κόπο το ... σανίδι

 
Πάλι καλά που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κι ένα διάλειμμα από τις ψηφοφορίες στη Βουλή...

Γιατί το άτιμο το χέρι «πηγαίνει μόνο του» και μαρτυράει: Πάνω από το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ ψήφισε την περασμένη τετραετία, κι άλλα τόσα από τα άρθρα στα νομοσχέδια που καταψήφισε.

ΜέΡΑ25: Ο «αντιολιγαρχικός» σημαιοφόρος της «πράσινης ανάπτυξης»

Το ΜέΡΑ25 είναι ένα απ' τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς μπορεί να εμφανίσει κανείς τους αντιδραστικούς στόχους ενός σάπιου συστήματος ως προοδευτικούς και «αντισυστημικούς». Εκεί εξαντλείται και η εφευρετικότητά του. Μέσα από αντιφατικούς όρους, όπως «ρεαλιστική ανυπακοή», σερβίρει ξανά το παραμύθι της προοδευτικής διακυβέρνησης στο έδαφος του καπιταλισμού και των δεσμεύσεων της ΕΕ.

Οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά - Να ξεκουμπιστούν από όλη τη χώρα!


 Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση, εδώ από τον Πειραιά, στέλνουμε δυνατό μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η Διάσκεψη της Γιάλτας


 Η ιστορική αλήθεια και τα ... παραμύθια

Από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου 1945 πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία, στο μέγαρο Λιβάντια, που βρισκόταν κοντά στη Γιάλτα, η δεύτερη κατά σειρά διάσκεψη των ηγετών των τριών μεγάλων χωρών της αντιχιτλερικής συμμαχίας (η πρώτη Διάσκεψη είχε γίνει στην Τεχεράνη στο διάστημα 28/11 - 1/12/1943).

Πέντε λιμάνια καταλαμβάνουν οι Αμερικανοί για μεταφορά πολεμοφοδίων


 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΑΠ' ΑΚΡΗ Σ' ΑΚΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Συνεπεία όσων ψήφισαν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, μετατρέπονται σε «αμερικανικό έδαφος» για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία | Υπό «επιτήρηση» οι εργαζόμενοι, περίκλειστες «πόλεις» και «ξέφραγο αμπέλι» πρακτόρων απέναντι στον «εχθρό λαό»

Οποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Πού το στηρίζουμε αυτό;


Ο λαός χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, γιατί όποια κι αν είναι αυτή, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες.

Οι ανάγκες του κεφαλαίου για διαρκώς μεγαλύτερα κέρδη, πιο «αποδοτικές» επενδύσεις, φτηνότερη εργατική δύναμη και αύξηση της παραγωγικότητας είναι τα «βάθρα» της πολιτικής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων.

«Αλλάζουμε σελίδα! Εργατικό Κέντρο των συνδικάτων και των αγώνων τους!»


Για Εργατικό Κέντρο Στήριγμα των συνδικάτων και των αγώνων τους!

  Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας και ιδιαίτερα σε όλους τους αντιπροσώπους του 32ου Συνεδρίου του ΕΚΑ.

Τώρα είναι η ώρα να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στο ερώτημα, τι Εργατικό Κέντρο έχουν ανάγκη;

Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;


«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατό το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο τη συνεργασία με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Γεωργιάδη και εσχάτως του Καρατζαφέρη».

Είδες η Δούρου;


«Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη δεν πέσανε γιατί δεν είχαν ψωμί κάθε μέρα ή γιατί δεν είχαν περίθαλψη (...) πέσανε για την ανελευθερία (...) και μου φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι τύποι, οι πολεμιστές των πρώην ολοκληρωτικών καθεστώτων, το έχουν ξεχάσει...». 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/02/1843

Πεθαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης