Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Σοβιετική Ένωση 1930


 Αυτά στη Σοβιετική Ένωση το 1930!!!!!!!!!!

Με τον Γιάννης που τα κατάφερε και με τον κάθε Γιάννη που δεν τα κατάφερε


Ακόμα και στον Λευκό Οίκο ξεκινάει την ομιλία του με τα Σεπόλια και την Αθήνα.Βίντεο

Ταπεινός και όμορφος τύπος, που δεν ψωνίστηκε , ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας που είχαμε ποτέ.

Η άντληση συμπερασμάτων αναπόσπαστο στοιχείο της σημερινής πάλης και η καλύτερη τιμή σε όσους αγωνίστηκαν


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, η εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ που οργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Τώρα να παρθούν μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων


Από τις διαδόσεις και τις διαψεύσεις που γίνονται, το κύριο και σημαντικό που λείπει, αλλά πρέπει να ακουστεί είναι: Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας!

48ωρη απεργία από τις 10 Νοέμβρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων


Σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Τετάρτη 10 Νοέμβρη στις 6 π.μ. ως την Παρασκευή 12 Νοέμβρη στις 6 π.μ. με προοπτική κλιμάκωσης καλούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Κάθε γωνιά και ένα κομμάτι Ιστορίας της πάλης του λαού


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, οι ιστορικοί περίπατοι στη Θεσσαλονίκη, που οργάνωσε το Τμήμα Ιστορίας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ.

Η δράση της ΕΠΟΝ στους μαθητές


Στο καταστατικό της ΕΠΟΝ , στο άρθρο 3 όπου αναγράφονται οι σκοποί της οργάνωσης, ως δεύτερος σκοπός της - αμέσως μετά την εθνική απελευθέρωση, την πλέρια ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Ελλάδας - αναγράφεται ο αγώνας για την "υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων της νέας γενιάς, στη ζωή, στη μόρφωση και στον πολιτισμό". Το σύνθημα "Πολεμάμε και τραγουδάμε - πολεμάμε και μαθαίνουμε! " χαρακτήριζε όλη την ΕΠΟΝίτικη δουλιά. Ετσι η ΕΠΟΝ έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη μαθητική νεολαία η οποία έγραψε μοναδικές σελίδες ηρωικών αγώνων μέσα από τις γραμμές της.

Η μεγαλύτερη ευθύνη


«Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επαναλαμβάνοντας προκλητικά ότι «το θέμα είναι ο καθένας να τηρήσει τα μέτρα ατομικής προστασίας»...

«Βρέχει» σοβάδες στα σχολεία!


Μετά την πτώση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και την πτώση σοβάδων στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, το φως της δημοσιότητας βλέπει μία ακόμη καταγγελία για αντίστοιχο περιστατικό, αυτή τη φορά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων!

Συγκέντρωση των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό για ΣΣΕ και μέτρα προστασίας


Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό, γίνεται συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Η κινητοποίηση γίνεται μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ).

Να καταργηθεί το εισιτήριο στο κολαστήριο του Γεντί Κουλέ


Στα μπουντρούμια του Γεντί Κουλέ, στην απομόνωση, ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να διακρίνει χαραγμένα μηνύματα όσων είχαν την «τύχη» να χαρακτηριστούν θανατοποινίτες και να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε αυτό το χώρο της θυσίας Σε κελιά που δεν μπορείς καλά καλά να σταθείς όρθιος, που δε χωράει άνθρωπος να ξαπλώσει, που δεν περνάει ούτε ηλιαχτίδα φωτός, ούτε καν ο αέρας!

Να διερευνηθεί ο θάνατος 24χρονου Έλληνα που βρισκόταν υπό κράτηση στο Βούπερταλ


Ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα εργαζόμενου σε αλυσίδα fast food, που βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Οι γερμανικές αστυνομικές αρχές αρνούνται προς το παρόν να δώσουν διευκρινίσεις για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού Έλληνα, αρνούνται στην οικογένεια να δει τη σορό του παιδιού, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν πραγματοποιήθηκε νεκροψία ή όχι. Όλη αυτή η κωλυσιεργία, όπως είναι λογικό, δημιουργεί σοβαρές υποψίες συγκάλυψης των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του νεαρού.

Επιβολή εξοντωτικών προστίμων από τον ΟΑΣΘ


Η
διοίκηση του ΟΑΣΘ βρήκε ακόμα μια ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους εκφράζοντας για ακόμα μια φορά –με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων για τα υποχρεωτικά rapid test– το μίσος το δικό της και της κυβέρνησης της για τους εργάτες.

Αρχικά να πούμε ότι ούτε αφτιά θα χαϊδέψουμε, ούτε άλλοθι θα δώσουμε σε κανέναν. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/11/1799

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης με πραξικόπημα ανακηρύσσεται πρώτος ύπατος της Γαλλίας («18η Μπρυμαίρ του Ναπολέοντα Βοναπάρτη»). 

«18η Μπρυμαίρ του Ναπολέοντα Βοναπάρτη»