Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε το πεδίο ασκήσεων για επιχειρήσεις κατά του «εχθρού λαού»


Αυτού του είδους οι ασκήσεις αποτελούν πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία της Αττικής, συνολικά της χώρας, που ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική και που έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν και να κινητοποιούνται ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία» τονίζει, μεταξύ άλλων, η  Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη δημιουργία του ειδικού πεδίου εκπαίδευσης.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση στην Καλαμάτα


 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση που οργανώνει η ΚΟ Μεσσηνίας του Κόμματος, για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο «Τέντα».

Κυκλοφόρησε το 6ο τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης»


Κυκλοφόρησε το 6ο τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» για το 2021.

Το τεύχος περιλαμβάνει:

Εργατικό - Συνδικαλιστικό Κίνημα

Σαν το σκυλί στ' αμπέλι


Εκατομμύρια κάτοικοι σε πέντε Πολιτείες των νότιων και κεντρικών ΗΠΑ βρέθηκαν ξανά εκτεθειμένοι στην ...«επιλεκτική ανικανότητα» του κράτους να τους προστατέψει από τα καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν τις προηγούμενες μέρες την περιοχή.

Κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης σε ό,τι έχει απομείνει


 Ξεκίνησε χτες η συζήτηση στη Βουλή. Καταψηφίζει το ΚΚΕ

Αρχισε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022. Βασικοί πυλώνες του είναι η επέκταση των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, τα νέα δωράκια και η εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

15/12/1944 15 Ηρωες Ευέλπιδες


 Μόλις τώρα ήρθε σε φως η ηρωική πράξη 15 μαθητών της Σχολής Ευελπίδων. Οταν αι δυνάμεις του ΕΛΑΣ πολιόρκησαν τη Σχολή και άρχισαν την επίθεση, 15 Ευέλπιδες που βρίσκονταν μέσα αρνήθηκαν να πολεμήσουν κατά του λαού. Ο επικεφαλής λοχαγός τους έστησε μπρος στα πολυβόλα και τους απείλησε με εκτέλεση, αν δεν δεχτούν να πολεμήσουν. Οι ήρωες Ευέλπιδες αρνήθηκαν και πάλι. Ο Χίτης λοχαγός τους εξετέλεσε. Αλλά ο Ελληνικός λαός δε θα ξεχάσει τα ηρωικά αυτά παιδιά, που σε μια τόσο κρίσιμη για το έθνος στιγμή έκαμαν το καθήκον τους.

Ζούγκλα γεμάτη παγίδες


«Είναι στραβό το κλήμα, το τρώει και ο γάιδαρος»... «Γάντι» ταιριάζει αυτή η διαπίστωση για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και αποτυπώνεται στην «πανδημία» εργατικών «ατυχημάτων», με επαναλαμβανόμενα «κρούσματα» βδομάδα τη βδομάδα. Μόνο τις τελευταίες έξι μέρες, άλλοι τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς, σε ισάριθμα δυστυχήματα, που αποκαλύπτουν το «μακελειό» διαρκείας στους χώρους εργασίας.

«Αρνητές» καίνε βιβλία κατά τα πρότυπα των ναζί


 Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορωνοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Επανήλθε το gkagkarin.blogspot;



Σύντομα μαζί