Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Όσοι τάισαν το φίδι είναι εδώ – Κανένας εφησυχασμός


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, χθες, ο Νίκος Μπογιόπουλος, δημοσιογράφος, χαρακτήρισε την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ιστορική. «Είναι ιστορική απόφαση. Για πρώτη φορά μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχουμε μια εγκληματική συμμορία και το κίνητρο του εγκλήματός της δεν είναι άλλο παρά αυτό που αυτοί οι μαχαιροβγάλτες αποκαλούν ιδεολογία, η ναζιστική ιδεολογία».

«Επενδύει» σε τετελεσμένα ενόψει κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού παζαριού


Τις θέσεις του στο ιμπεριαλιστικό παζάρι και στο τραπέζι των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή σπεύδει να ενισχύσει το τουρκικό κεφάλαιο, που κατέφυγε χτες σε νέες προκλήσεις στην κατεχόμενη Κύπρο, σε μια περίοδο που ετοιμάζονται η έναρξη των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συνομιλιών αλλά και η Διάσκεψη για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης, ενώ «ξεπαγώνουν» οι διεργασίες για τα διχοτομικά σχέδια στο νησί.

Άγρια καταστολή


 Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν πριν από λίγο οι διαδηλωτές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Συγκεκριμένα, την ώρα που έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους μαθητές, άλλοι διαδηλωτές κατέφθαναν με πορεία από την Κατεχάκη. Λίγο πριν φτάσουν στο υπουργείο, τα ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο και τους επιτέθηκαν απρόκλητα.

Η διοίκηση Πατούλη αντί να τους σφραγίσει τα γραφεία προσκαλεί τους ναζί σε συνεδρίαση


Στις 7 Οκτώβρη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με ομόφωνη απόφασή του έκρινε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε 15χρονα και 17χρονα παιδιά


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άγρια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους χιλιάδες μαθητές που σήμερα διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας το αυτονόητο, που είναι μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση - Οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω, τα σχέδιά της θα πάρουν απάντηση


Με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στη συγκέντρωση των μαθητών και με την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί με εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, η κυβέρνηση δείχνει πώς εννοεί τον «διάλογο» που ζητούσε. Η αποφασιστική στάση των μαθητών, η πολύ μεγάλη μαζικότητα και της σημερινής τους κινητοποίησης επιβεβαιώνει ότι οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω. Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν απάντηση, δε θα συνεχίσουν να αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των μαθητών. 

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για το ΕΛΑΜ

Ο αρχηγός του ΕΛΑΜ με τον Μιχαλολιάκο


Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, έστειλε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας ότι «έχοντας υπόψιν τις δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις των ηγεσιών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ για τη σύνδεση, τη συνεργασία και τις διασυνδέσεις τους, διερωτούμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο».

Δεν εφησυχάζουμε!


Το μήνυμα αυτό, με το οποίο ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, συμπυκνώνει τη στάση που πρέπει να έχει ο λαός την επόμενη μέρα της καταδικαστικής απόφασης. Γιατί ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όσους του συστήνουν για μια ακόμα φορά να «κάτσει στ' αυγά του».

Τροπολογία με μέτρα για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής


Τροπολογία που περιλαμβάνει μέτρα για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. 

Να αποβληθούν από παντού οι εγκληματίες ναζί


Στη φυλακή οι ναζί με τις υψηλότερες των ποινών και να αποβληθούν άμεσα από παντού, από την Ευρωβουλή, τις Περιφέρειες και τους δήμους τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «Kontra».

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη 2020 στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου


Tο ΔΣ της Δ ΕΛΜΕΘ σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 του Οκτώβρη με αιχμή τα μέτρα προστασίας της υγείας μας στο σχολείο, αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Εκτελείται Τσε Γκεβάρα

 Εκτελείται, 9/10/1967, ο κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ο Ερνέστο Γκεβάρα γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1928 και σπούδασε Ιατρική. Μετά την αποφοίτησή του θα επισκεφτεί μια σειρά χώρες της Λατινικής Αμερικής, ερχόμενος σε επαφή με τους κοινωνικούς αγώνες και τις επαναστατικές ιδέες, ενώ το 1953 πηγαίνοντας στη Γουατεμάλα, θα γνωριστεί με Κουβανούς εξόριστους, συντρόφους του Φιντέλ Κάστρο που είχε φυλακιστεί μετά το κίνημα της 26ης Ιουλίου 1953.

6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ: Καινούργια κατάσταση - Καινούργια καθήκοντα


Η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, που συνήλθε, 9/10/1949, στην Αλβανία, κηρύσσει τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα και τη μεταφορά του κέντρου βάρους της δουλειάς του Κόμματος «στην οργάνωση και καθοδήγηση των οικονομικών και πολιτικών αγώνων όλων των στρωμάτων του εργαζόμενου Λαού». «Το μέλλον», κατέληγε, «ανήκει σε κείνους που μένουν πιστοί στο μαρξισμό-λενινισμό».

 Ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη στην 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Οκτώβρης 1949)