Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Νικόλαος Γύζης


 Σαν σήμερα το 1901 πέθανε ο Νικόλαος Γύζης, Έλληνας ζωγράφος, που ανήκε στη λεγόμενη «Σχολή του Μονάχου». Γεννήθηκε την 1/3/1842.

Ο Νικόλαος Γύζης ήταν ένας από τους αξιολογότερους εκπροσώπους της ελληνικής ζωγραφικής του 19ου αιώνα. Γόνος φτωχής οικογένειας, πήρε το 1865 υποτροφία, από το ευαγές ίδρυμα του Ναού της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, για σπουδές ζωγραφικής στο Μόναχο, όπου δεν άργησε να διακριθεί. 

Αντί για αραίωση των μαθητών θα γίνει ένα επιπλέον τεστ!!!


Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη, χωρίς αραίωση των μαθητών (που μετά τις συγχωνεύσεις που εφάρμοσε το υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας αριθμούν έως και 27 παιδιά, ενώ με απόφαση του διευθυντή μπορεί να φτάσουν και τα 30!) και με τα ίδια ουσιαστικά πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης», ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, σε συνέντευξη που έδωσαν μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Ανοιχτά σχολεία με μαζικά δωρεάν τεστ, αραίωση μαθητών, πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας

 
Την ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία, με αραίωση των μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας και διεξαγωγή μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, στα σχολεία, επισήμανε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha» το πρωί της Τρίτης 4 Γενάρη.

Η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει» τη μεγάλη διασπορά στα νοσοκομεία με τα επικίνδυνα μέτρα που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση


Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών αναδεικνύουν μεγάλη διασπορά μολύνσεων στο προσωπικό των δημόσιων μονάδων Υγείας. 

Τα μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να "αντιμετωπίσει" τη διασπορά, είναι τα ίδια χρεοκοπημένα και επικίνδυνα μέτρα που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και περιλαμβάνουν μετακινήσεις προσωπικού, μείωση των ημερών της καραντίνας για όσους νοσούν στις 5 μέρες και κλείσιμο χειρουργείων!!! 

Απαράδεκτο να μην διεξάγεται εβδομαδιαίο τέστινγκ στο προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων

 
«Η κατάσταση στον "Ευαγγελισμό" είναι αρκετά δύσκολη. Ήδη έχουμε αυτή τη στιγμή πάνω από 90 συναδέλφους οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και έχουν τεθεί σε καραντίνα, ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100, ενώ ακόμα ένας ικανός αριθμός εργαζομένων, πάνω από 90 είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου 4 μήνες, οπότε αθροιστικά πάνω από 200 εργαζόμενοι απουσιάζουν από τα πόστα τους, από τους χώρους δουλειάς».

Ο Χίτλερ στην εξουσία


Στις 4 Ιανουαρίου του 1933, στο σπίτι του τραπεζίτη Σρέντερ στην Κολωνία, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη, όπου πήραν μέρος ο οικοδεσπότης, προσωπικότητες των μεγάλων μονοπωλίων σαν τους Φέγκλερ, Κίρντορφ, Τίσεν καθώς και πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου όπως οι Πάπεν και Χούγκενμπεργκ.

Ιδρύεται στο Λονδίνο η Φαβιανή Εταιρία


 Η Φαβιανή Εταιρεία (Fabian Society) ήταν μεταρρυθμιστική οργάνωση στη Μ. Βρετανία που πήρε το όνομά της από τον Ρωμαίο στρατηγό Μάξιμο Κόιντο Βερρουκόσο Φάβιο του Μελλητού, ο οποίος σημείωσε επιτυχίες επί των –συχνά ισχυρότερων αριθμητικά– αντιπάλων του (Αννίβας) , εφαρμόζοντας στρατηγικές ελιγμών και υπομονής και αποφεύγοντας τις απευθείας συγκρούσεις.

Η μεγάλη πρόκληση


Οι «προκλήσεις» για την πιο αποτελεσματική υπηρέτηση των στόχων της αστικής τάξης κυριαρχούν στις αναλύσεις των κομμάτων και των επιτελείων της για τη νέα χρονιά. Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθούν κάλπικες προσδοκίες και στάση αναμονής, λένε στον λαό ότι «τα καλύτερα είναι μπροστά» και ότι υπάρχουν προϋποθέσεις «να μετατραπεί η πανδημία σε μοναδική ευκαιρία».

«Δίνουν ρέστα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση της κερδοφορίας των «μεγάλων»


«Ο Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», «ο Τουρισμός είναι εθνική μας υπόθεση», «ο Τουρισμός αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και συμβάλλει καθοριστικά και στην οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας» ήταν οι φράσεις που κυριάρχησαν από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης», που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 20 Δεκέμβρη.

Σε «νέα ύψη» εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια


Σειρά εξοπλισμοί και αναδιαρθρώσεις προγραμματίζονται για το 2022 στις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε από καλύτερες θέσεις να παίξουν τον ρόλο ευρωατλαντικού χωροφύλακα σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια, υπηρετώντας τον στόχο της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ, ώστε να διεκδικήσει κάποια καλύτερα μερίδια από την καπιταλιστική λεία της περιοχής.

Μόνη λύση ο αγώνας για να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Την ίδια στιγμή που η υγεία του λαού δοκιμάζεται από το νέο κύμα της πανδημίας και από τα πρωτόκολλα-λάστιχο, που οι ανατιμήσεις και η ενεργειακή φτώχεια έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια, η κυβέρνηση της ΝΔ με τη νέα πρωτοχρονιάτικη εγκύκλιο δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και φέρνει δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους αντιμέτωπους με νέες άμεσες και έμμεσες περικοπές στις συντάξεις τους.

Να γίνονται δωρεάν rapid test έξω από τα σχολεία και αραίωση τμημάτων


Σταθερά, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν rapid test με ευθύνη των κρατικών φορέων, έξω από τα σχολεία και άμεση αραίωση των μαθητών στα τμήματα,
είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας των μαθητών και την εξασφάλιση της ασφαλής εκπαιδευτικής λειτουργίας, τόνισε η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/01/1785

Γεννιέται ο Γερμανός παραμυθάς Γιάκομπ Λούντβιχ Καρλ Γκριμ (αδερφοί Γκριμ).

04/01/1809

Γεννιέται ο Γάλλος εκπαιδευτικός Λούι Μπράιγ, εφευρέτης του ομωνύμου συστήματος γραφής και ανάγνωσης των τυφλών.