Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί το ΚΚΕ μιλάει για αντεπανάσταση και όχι για «κατάρρευση»;


Αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις χαρακτήρισαν τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ «λαϊκές εξεγέρσεις» ανθρώπων που επιθυμούσαν «ελευθερία και οικονομική ανάπτυξη». Επιμένουν να χρησιμοποιούν τη φράση «κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού».

30 χρόνια από τις αντεπαναστατικές ανατροπές


Βράδυ της 26ης Δεκέμβρη 1991.

 Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κατεβαίνει από το Κρεμλίνο στη Μόσχα.

Εκσυγχρονισμένοι «κυνηγοί συνδικαλισμού» στην υπηρεσία κράτους και εργοδοσίας


 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στις αρχές του Δεκέμβρη, οι 27 εργαζόμενοι σε ένα κατάστημα «Starbucks» στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης έκαναν ψηφοφορία για την ίδρυση σωματείου. Με 19 ψήφους υπέρ, το πρώτο σωματείο σε κατάστημα της αλυσίδας, για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1980, ήταν γεγονός.

Μαθήματα μίσους εναντίον προσφύγων και μεταναστών

 

«Ευχαριστούμε για την προστασία»: Με κηρύγματα μίσους σε μικρά παιδιά, οι μετανάστες αποτυπώνονται ως «απειλή» και «εχθροί»...

ΠΟΛΩΝΙΑ

«Περηφάνεια και Σεβασμός» είναι το όνομα της «εκστρατείας ενημέρωσης» που οργανώθηκε από το Σχολείο και το Νηπιαγωγείο των Δομινικανών Μοναχών στην πολωνική πόλη Piotrkow Trybunalski.

Η υποστελέχωση βάζει σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων κορονοϊού


ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την ζωή των ασθενών έχει δημιουργηθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) στο Δαφνί, λόγω της εγκληματικής υποστελέχωσης, μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων κορονοϊού.

Νέες μορφές κακοποίησης που «κραυγάζουν» για τις παθογένειες της εκμεταλλευτικής κοινωνίας


ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μια θέση στο ευρύ φάσμα των μορφών βίας που εκδηλώνονται σε βάρος των γυναικών έχει καταλάβει η πρακτική της ανάρτησης φωτογραφιών και βίντεο προσωπικών, ιδιωτικών τους στιγμών στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

30 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ


 Ήταν 25η* Δεκέμβρη, εκείνες τις κρύες μέρες του 1991, όταν η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο υποστέλλονταν από την κορυφή του Κρεμλίνου όταν το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο – η ταξική πατρίδα κάθε εργάτη – λύγιζε κάτω από το βάρος της αντεπανάστασης. 

Ακόμα πιο ευάλωτη η εργατική - λαϊκή οικογένεια στο κύμα ακρίβειας


ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 
Πάνω στους ήδη ρημαγμένους μισθούς και τις συντάξεις - χαρτζιλίκια έρχεται να πέσει η νέα λαίλαπα της ακρίβειας, αφού οι μειώσεις και περικοπές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα στα Τάρταρα.

Ευχές με κελιά και λίθιο


Οταν μαζί με τους συντρόφους οικοδόμους χτίζαμε συμβολικά την είσοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πίσω στο άθλιο ΝΑΤΟικό 1999, κι ύστερα μας έπνιγαν τα δακρυγόνα, καμία ταινία διαβολικά καλής επιστημονικής φαντασίας δεν θα μπορούσε να περιγράψει την πραγματικότητα 22 χρόνια μετά, με τίτλο ΚΟΣΟΒΟ, και ίσως υπότιτλο «Ο ακρωτηριασμός των λαών και η ψευδαίσθηση του κράτους».

1991-2021: 30 χρόνια η σημαία κρατήθηκε ψηλά - Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε


Στις 26 Δεκέμβρη του 1991 η σοβιετική κόκκινη σημαία δεν κυμάτιζε πλέον στο Κρεμλίνο.

Η υποστολή της σημαίας σηματοδότησε ένα τεράστιο ιστορικό πισωγύρισμα με τη διάλυση του πρώτου εργατικού κράτους, σε βάρος του σοβιετικού λαού και των λαών όλου του κόσμου.

Για τα δικαιώματα των στρατευμένων ... ακόμη μια φορά!


«Εδώ είναι στρατός, εδώ πρέπει να ξεχάσετε όσα δικαιώματα είχατε πριν τη θητεία σας. Εδώ μαθαίνετε την πειθαρχία γιατί έξω η ζωή είναι ζούγκλα και πρέπει να μπορείτε να επιβιώνετε. Εδώ θα δέχεστε όλες τις εντολές των ανωτέρων σας, όπως αύριο θα δέχεστε τις εντολές του εργοδότη σας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/12/1791

Γεννιέται ο Βρετανός μαθηματικός, μηχανικός και εφευρέτης Τσαρλς Μπάμπατζ, που θεωρείται «πατέρας» των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

26/12/1890

Πεθαίνει ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, γνωστός, μεταξύ άλλων, για τις ανασκαφές του στην Τροία και τις Μυκήνες.