Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Υλοποιώντας τις Αποφάσεις μας, δυναμώνουμε την ΚΝΕ παντού!


Οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, οι Αποφάσεις του, όλη η διαδικασία που προηγήθηκε, επιβεβαιώνουν πως η Οργάνωσή μας είναι σε θέση να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά, να αντιστοιχηθούμε καλύτερα με τις μεγάλες απαιτήσεις της εποχής και τους επαναστατικούς μας στόχους.

Να απορριφθεί το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική Μονάδα της χώρας!


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που μετατρέπει το παιδοογκολογικό κέντρο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

Μπαίνουν μπροστά τα σχέδια των Αμερικανών για το Στεφανοβίκειο


 ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Επεκτείνουν την παρουσία τους σε όλη τη χώρα

Μπαίνουν μπροστά τα σχέδια των Αμερικανών για το Στεφανοβίκειο, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της βάσης για τους ελικοπτεράδες τους, βάζοντας και αυτή την περιοχή στο στόχαστρο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, μεγεθύνοντας τους κινδύνους για τον λαό, ενόσω κλιμακώνεται η κόντρα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με Ρωσία και Κίνα για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Κι ακόμα χειρότερα, επεκτείνουν την παρουσία τους και σε άλλες τοποθεσίες.

Η λαϊκή αλληλεγγύη φάρος ελπίδας και δύναμης μέσα στα συντρίμμια και την οδύνη


Οργή απέναντι στο κράτος που αφήνει αθωράκιστο τον λαό

Του απεσταλμένου του «Ριζοσπάστη», Δημήτρη ΜΑΒΙΔΗ

Από το περασμένο Σάββατο, 11 Φλεβάρη, ο «Ριζοσπάστης» πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στη σεισμόπληκτη Τουρκία.

Χρυσά συμβόλαια ΗΠΑ για επέκταση στρατιωτικών υποδομών στην Ελλάδα

Από τα έγγραφα που έδωσαν οι Αμερικανοί στους εργολάβους

 Σε μια «δεξαμενή» από 7 κατασκευαστικές εταιρείες (μία ελληνική, τρεις αμερικανικές και άλλες τρεις από ΗΑΕ, Ισπανία, Ιταλία) κατέληξαν αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, προκειμένου να προχωρήσουν και νέα έργα στη χώρα για αναβάθμιση των υποδομών που χρησιμοποιούν εδώ, ως συνέπεια και της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις, ειδικά πάνω στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, με την Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικό προπύργιο και ό,τι αυτό συνεπάγεται στη στοχοποίησή της από άλλα κέντρα.

Βασίλης Λογοθετίδης


 Ενας «ήρωας» αξέχαστος

Γεννημένος το 1898 στο Μυριόφυτο της Ανατολικής Θράκης, σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έκανε και την πρώτη του θεατρική εμφάνιση το 1915 σε ερασιτεχνική παράσταση.

Αναμφισβήτητα ο Βασίλης Λογοθετίδης σφράγισε με την παρουσία του τη νεοελληνική θεατρική και κινηματογραφική σκηνή, αφού ακόμη και μετά σαράντα χρόνια από το θάνατό του, το όνομά του παραμένει συνυφασμένο με την υψηλή υποκριτική.

Γιγαντώνεται η Σούδα

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει τις νέες κατασκευές στις οποίες προχωρούν οι Αμερικανοί στο Μαράθι, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της βάσης

Ξέρω την τιμή του μονάχα...


Θλίψη και οργή...

Το ιστορικό αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά κατέβασε οριστικά ρολά. Στην αρχή οι αθλητές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τους ξενώνες τους, και τώρα τους στερείται ακόμα και η πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ήδη από τη Δευτέρα 13/2/23 ξεκίνησε να υλοποιείται το σχέδιο για τοποθέτηση απαγορευτικών μπαρών και κιγκλιδωμάτων προκειμένου να μην εισέρχονται στο χώρο αθλητές και αθλούμενοι και οι χιλιάδες θαμώνες.

Νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον της Συρίας


 ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΎΠΗΣΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Το Ισραήλ εκτόξευσε τα ξημερώματα έναν πύραυλο στη Συρία, χτυπώντας ένα αρχαίο μνημείο και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Τεχνών στη Δαμασκό. Το κάστρο -οροσημο στην Ακρόπολη της Δαμασκού, εγγεγραμμένο στον Κατάλογο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, υπέστη εκτεταμένες βλάβες και δεν υπάρχει πλέον όπως το γνωρίζαμε.

«Ελληνικό: πόλη και υποδομές για τους λίγους; Ή πόλη και υποδομές για το λαό;»


 «Ελληνικό: πόλη και υποδομές για τους λίγους; Ή πόλη και υποδομές για το λαό;». Με αυτό το ερώτημα το βίντεο που άνοιξε την σημερινή εκδήλωση των Οργανώσεων του Νότιου Τομέα, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που παραδίδουν το παραλιακό μέτωπο στα επιχειρηματικά συμφέροντα, πετώντας εκτός τις ανάγκες του λαού, και τους αθλητές από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά.

Οι νόμοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βγάζουν «στο σφυρί» σπίτια λαϊκών νοικοκυριών


Η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου, για να τρέξουν τράπεζες και funds με «λυμένα χέρια» τους πλειστηριασμούς χιλιάδων σπιτιών λαϊκών οικογενειών τους επόμενους μήνες, επιβεβαιώνει ότι όποιος κι αν κυβερνήσει την επόμενη μέρα, ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέο γύρο επίθεσης στην κατοικία του.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/02/1905

Διενεργούνται βουλευτικές εκλογές. Οι Δηληγιαννικοί κερδίζουν 142 έδρες, έναντι 78 των Θεοτοκικών, 13 των Ζαϊμικών και 2 ανεξαρτήτων. Ο Θεόδωρος Δηληγιάννης αναλαμβάνει πρωθυπουργός για τελευταία φορά.