Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ένα ερώτημα


Το Αζερμπαιτζαν ''Εισέβαλε'' στην Αρμενία με σκοπό να προσαρτήσει εδάφη από την Αρμενία.

Η επίθεση έγινε ενώ είναι σε Ισχύ Συμφωνία Κατάπαυσης των Εχθροπραξιών με Εγγυήτρια την Ρωσία.

Στην Μαριούπολη, ναζί σχημάτισαν σβάστικα στο σώμα ενός κοριτσιού


Ανατριχιαστικό βίντεο

Στην Μαριούπολη, ναζί σχημάτισαν σβάστικα στο σώμα ενός κοριτσιού.

Όταν το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου νομιμοποίησε την κατοχή της Κύπρου από την ΝΑΤΟϊκή Τουρκία


Στις 25 Μαρτίου το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τις χώρες που καταδικάζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μεταξύ των χωρών που απεικονίζονται στο βίντεο είναι και η Κύπρος, μόνο που παρουσιάζεται χωρίς τα εδάφη που έχει καταλάβει η ΝΑΤΟϊκή Τουρκία από το 1974 καθώς και τα εδάφη των βρετανικών βάσεων στο νησί.

Χειραγώγηση υψηλής ραπτικής


Μπορεί να μην ξέρετε τις αδερφές Καρντάσιαν. Το λέει και τ' όνομά τους, είναι κάτι φανταχτερές γυναικάρες εξωτικής μελαχροινής κοπής, αρμένικης καταγωγής, που έχουν και κανάλι δικό τους, διεθνούς εμβέλειας. Πλουτίζουν έχοντας εγκαταστήσει κάμερες απ' το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα μέχρι το νοσοκομείο, το μαιευτήριο και το αυτοκίνητό τους.

Μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ Στρουμπής


Πέθανε, στις 28  Μάρτη 1950, ο ΕΑΜίτης Μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ Στρουμπής

O Ιωακείμ Στρουμπής, κατά κόσμον Χριστόφορος, γεννήθηκε στα Θυμιανά Χίου το 1880.Ο Ιωακείμ πέθανε στις 28 Μαρτίου 1950, πάμπτωχος και φιλοξενούμενος από συγγενείς του.

Ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση

 
Το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη, για εκείνη την εποχή, δοκιμασία για το διεθνές εργατικό κίνημα. Η μεγάλη πλειοψηφία των σοσιαλιστικών - εργατικών κομμάτων - τα οποία είχαν συγκροτηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα και σε ορισμένες είχαν σε έναν βαθμό αναπτυχθεί - καταπατώντας τις προηγούμενες διακηρύξεις τους πέρασαν τελικά το ένα μετά το άλλο σε θέσεις σύμπλευσης και υπεράσπισης των κυβερνήσεών τους, προδίδοντας ουσιαστικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Ο φονιάς παραπονιέται: θέλουν να με σκοτώσουν


Ο κλέφτης φωνάζει: μ’ έκλεψαν! Ο φονιάς παραπονιέται: θέλουν να με σκοτώσουν (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάσκονται στο σχολείο ότι για να ξεκινήσει ένας πόλεμος χρειάζεται να υπάρχουν οι πραγματικές αιτίες του και, συνήθως, ένα ή περισσότερα γεγονότα που αποτελούν τις αφορμές.

Ειρήνη

Τ᾿ ὄνειρο τοῦ παιδιοῦ εἶναι ἡ εἰρήνη
Τ᾿ ὄνειρο τῆς μάνας εἶναι ἡ εἰρήνη
Τὰ λόγια τῆς ἀγάπης κάτω ἀπ᾿ τὰ δέντρα
εἶναι ἡ εἰρήνη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/03/1868

Γεννιέται ο Μαξίμ Γκόρκι (πραγματικό όνομα Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πεσκόφ). Ο Γκόρκι, προλετάριος κι ο ίδιος, πάλεψε για την επιβίωσή του και μετέτρεψε αυτή τη μάχη του σε πραγματικό «σχολείο» που τον δίδαξε: «Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται».