Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Φιέστα με Μπιλ Κλίντον για τα 20χρονα του Κοσόβου

Ο δολοφόνος γιορτάζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές έχει επισκεφθεί ο Μπιλ Κλίντον το Κόσοβο. Κίνηση λογική μάλλον, αν σκεφτεί κανείς ότι το εν λόγω προτεκτοράτο, που από το 2008 διακήρυξε την “ανεξαρτησία” του από τη Σερβία, είναι σχεδόν προσωπικό δημιούργημα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και την κατάσταση στα διαγνωστικά κέντρα


Για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και την κατάσταση στα διαγνωστικά κέντρα έκανε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δ. Κουτσούμπας, στη δήλωσή του, τόνισε:
«Η υποβάθμιση και οι τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στο μεν δημόσιο να μην μπορεί να κάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εξετάσεών του, στο δε ιδιωτικό τομέα, των μεγάλων επιχειρηματιών Υγείας, να βρίσκεται υπό τον συνεχή εκβιασμό “ή πληρώνεις ακριβά ή δεν έχει εξετάσεις”.

Μία από τις πιο μαύρες προδοσίες της Σοσιαλδημοκρατίας

 Σαν σήμερα (1938)

Τον Φεβρουάριο του 1936, κερδίζει στην Ισπανία τις εκλογές το Λαϊκό Μέτωπο (Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, Αναρχικοί, κλπ). Αμέσως ο στρατός στασιάζει (αρχίζοντας από το Μαρόκο), με επικεφαλής το στρατηγό Φράνκο.

Τον Φράνκο τροφοδοτούσαν με αεροπλάνα, τανκς, πυροβόλα, όπλα και πυρομαχικά οι Ναζί της Γερμανίας κι οι Φασίστες της Ιταλίας.

Απ’ τη μια απειλές, απ’ την άλλη «εναλλακτικές»

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
 
Τουρκία και Κατεχόμενα συντηρούν την ένταση, αναζωπυρώνοντας το σκληρό παζάρι γύρω από «εναλλακτικές» για το Κυπριακό και όλη την περιφέρεια

Η «επόμενη μέρα» στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Με τον πομπώδη τίτλο «12 πρωτοβουλίες για την επόμενη τετραετία» επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Βόλου, να παρουσιάσει την κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «επόμενη μέρα» στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Στις εκλογές κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στα μνημόνια, στο ΔΝΤ, στην κρίση, αν θα καταργηθούν τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

 «Στις εκλογές κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στα μνημόνια, στο ΔΝΤ, στην κρίση, αν θα καταργηθούν τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ο ΣΥΡΙΖΑ καθόλου δεν πρωτοτυπεί. Σηκώνει προεκλογικά τον «κίνδυνο της δεξιάς», για να φοβίσει και να εγκλωβίσει λαϊκούς ανθρώπους, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του στο ΠΑΣΟΚ.

Κάλπικη αντιπαράθεση για να κρυφτούν οι υπογραφές τους στην εργασιακή ζούγκλα

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

 Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει με βάση την αντεργατική στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ

 Την κάλπικη και υποκριτική τους αντιπαράθεση γύρω από τα Εργασιακά αναζωπυρώνουν με κάθε ευκαιρία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα, επιχειρώντας να κρύψουν το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις τους έχουν διαμορφώσει και βαθαίνουν συνεχώς τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα, με πλήρη στοχοπροσήλωση στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και τη στρατηγική της ΕΕ.

Με το κλείσιμο της κάλπης η συζήτηση για το νέο αντιλαϊκό πακέτο

Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης για τις εθνικές εκλογές του Ιούλη ανοίγει το ζήτημα της «κάλυψης» των «δημοσιονομικών κενών» που έχει εντοπίσει η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους ελληνικούς κρατικούς προϋπολογισμούς για τη διετία 2019 - 2020.

«Συστάσεις»...

Αμηχανία μαρτυρούν τα επαναλαμβανόμενα αντιΚΚΕ επεισόδια κυβερνητικών στελεχών. Αυτήν τη φορά σειρά είχε ο Γ. Δραγασάκης, ο οποίος «διαπίστωσε» ότι το Κόμμα «εκπροσωπεί έναν κόσμο απλά για να υπάρχει...», επομένως δεν πρέπει «να είναι ικανοποιημένο από τη στρατηγική του».

Το ίδιο σκονάκι...

Ο καβγάς που έχει ξεσπάσει από προχτές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για το ποιος αντιγράφει ποιον στο προεκλογικό του πρόγραμμα, είναι αποκαλυπτικός. Αλήθεια, τι σημασία έχει για τον λαό το ποιος πρωτοσκέφτηκε τις νέες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, «μεταρρυθμίσεις» και τα υπόλοιπα προνόμια, που θα δρομολογήσουν για το κεφάλαιο από την επόμενη μέρα των εκλογών;