Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Με την Κούβα μη τα βάζεις!


ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ

Κακός χαμός σε ένα μονοπάτι της Πάρνηθας με ευθύνη της «Πολιτικής (μη) Προστασίας»


Κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με αυξημένη κίνηση θύμιζαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής πολλοί δρόμοι και δρομάκια στους Θρακομακεδόνες.

Ορειβάτες, πεζοπόροι, λάτρεις της φύσης που θέλησαν να επισκεφτούν την Πάρνηθα για μια πεζοπορία, μια βόλτα, οικογένειες με παιδιά που ήθελαν να χαρούν το χιόνι, κατέληξαν να εγκλωβιστούν στην οδό Καστοριάς ως αρκετά χαμηλότερα.

Τον μεροκαματιάρη Σαχζάτ τον δολοφόνησαν οι ναζί


Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 17 Γενάρη από τη ρατσιστική εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Οι δύο ναζιστές δολοφόνοι, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλου είχαν βγει για να σκοτώσουν.

Εκφυλιστική διαλεκτική ασθένεια


Στα τέλη της δεκαετίας του '90, μετά τα Ιμια και πριν από την έναρξη της ελληνοτουρκικής «διπλωματίας των σεισμών», είχα την τύχη να πετάξω, και μάλιστα επί πενήντα περίπου λεπτά, μ' ένα Mirage 2005. Εμπειρία μοναδική, στα όρια των αντοχών ενός κανονικού πιλότου. Τη θεωρώ μια από τις πιο διδακτικές και χρήσιμες εμπειρίες στη ζωή μου, τέτοια που να μου επιβάλλει να είμαι εξαιρετικά φειδωλή στην ευκολία και στο άλλοθι του τόσο συνηθισμένου «ανθρώπινο λάθος».

Βαριά οπλισμένος άνδρας συνελήφθη σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο


Άνδρας βαριά οπλισμένος συνελήφθη στην Ουάσιγκτον καθώς προσπαθούσε να περάσει ένα από τα πολλά σημεία ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, όπου ο Τζο Μπάιντεν θα ορκισθεί ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μελετώντας την μαρξιστική φιλοσοφία και τον Διαλεκτικό υλισμό


ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ ΥΛΙΣΜΟ.

 

ΛΕΝΙΝ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ;         

(Λένιν : Αριστερισμός, παιδική αρρώστια του κομμουνισμού, 27/4/1920 – σελ. 87-101) και (άπαντα, τόμ. 41, σελ. 50-62).

Η ακαδημαϊκή κοινότητα να αντισταθεί στην κατάλυση και την αστυνομοκρατία της δημόσιας Παιδείας


Η αστική τάξη βρισκόμενη στο τελευταίο στάδιο της ιστορικής της εξέλιξης έχει απολέσει κάθε προοδευτικό στοιχείο που θα μπορούσε να είχε κατά την άνοδό της στην εξουσία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και στην προσπάθειά της να καταλύσει κάθε έννοια δημόσιας Παιδείας, χρησιμοποίησε διαχρονικά διάφορες μεθόδους ανάλογα με τη δυναμική του εργατικού και φοιτητικού κινήματος.

Παραδέχεται ότι το ΝΑΤΟ αδικεί την Ελλάδα, αλλά εναποθέτει στις ΗΠΑ τις «ελπίδες» του


Το ΝΑΤΟ αδικεί την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς πως πρόκειται για συμμαχία με κριτήριο τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. Εντούτοις εναποθέτει τις «ελπίδες» του στις ΗΠΑ που όπως και η ΕΕ τροφοδοτούν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, προωθώντας σχέδια συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μια ξεχωριστή προσφορά στο ΚΚΕ

Από το νησί της Ρόδου, και πιο συγκεκριμένα από την ΚΟ Πόλης Ρόδου του ΚΚΕ, μας μεταφέρθηκε μια ξεχωριστή προσφορά στο Κόμμα, από δύο αδέλφια, μαθητές 8 και 11 ετών. Διαβάζουμε:

Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων


Στους νέους που κατατάσσονται αυτήν την περίοδο στο Στρατό Ξηράς και την Αεροπορία, η ΚΝΕ εύχεται καλή θητεία, με δύναμη, υγεία και με το κεφάλι ψηλά!

Για τους στρατιώτες και σμηνίτες της Α' ΕΣΣΟ για το 2021, που παρουσιάζονται σε περίοδο πανδημίας στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών απαιτείται να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας από το "νέο κορονοϊό". Να εφαρμοστούν μέτρα προληπτικού ελέγχου με διαγνωστικά τεστ, αντιμετώπιση του συγχρωτισμού, επαρκή εφοδιασμό με μέσα ατομικής υγιεινής, ιδιαίτερη φροντίδα στις περιπτώσεις με χρόνια νοσήματα.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις από τους εργολαβικούς εργαζόμενους της Λέσχης του ΑΠΘ


Συνέχεια στον αγώνα τους με κυλιόμενες στάσεις εργασίας εργασίας δίνουν οι εργαζόμενοι της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη μαζί με το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


17/01/1863

Γεννιέται ο Σοβιετικός σκηνοθέτης Κωσταντίν Στανισλάβσκι, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ρεύματος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού (Καλλιτέχνης του Λαού της ΕΣΣΔ 1936, Παράσημο Λένιν 1937, κ.α.)

17/1/1914

Γεννιέται ο Αντώνης Αμπατιέλος. ( φέρετε ότι γεννήθηκε στις 17/1/1914)