Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ο μύθος γύρω από το φύλλο της «Πανσπουδαστικής» νο.8

Το "επίμαχο" φύλλο νο. 8 της "Πανσπουδαστικής" (όργανο της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ)
    Μέρες που είναι, είπαμε να πιάσουμε λίγο και άλλον έναν πολύ διαδεδομένο αστικό μύθο που επαναλαμβάνεται εν χορώ, από σχετικούς και άσχετους, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Η πορεία του ΚΚΕ της ΚΝΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι και το ΠΑΜΕπρος την αμερικάνικη πρεσβεία

Με το αντιιμπεριαλιαστικό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» να δονεί την ατμόσφαιρα, έφθασε έξω από το αμερικανικό προξενείο η πορεία, προς τιμήν των 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεντρωμένοι σε μία συμβολική κίνηση έκαψαν το σύμβολο του ιμπεριαλισμού, την αμερικάνικη σημαία, ενώ τα συνθήματα

Υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Κάποτε ρώτησαν τον Γκέμπελς αν υπήρχαν κρεματόρια κι αν οι ναζί είχαν επιδοθεί στην εξολόθρευση των Εβραίων. Κι εκείνος απάντησε: «Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»! Η ιστορία του γκεμπελισμού είναι επομένως παλιότερη των αποβρασμάτων που την υπηρετούν. Η διαφορά πλέον είναι ότι ο γκεμπελισμός πέραν των παλιών μεθόδων, αξιοποιεί και νέες μορφές διάχυσής του, όπως για παράδειγμα αυτός ο παράλληλος και συχνά ανεξέλεγκτος κόσμος του διαδικτύου.

“100 χρόνια ΚΚΕ, με το λαό για το σοσιαλισμό, σεμνή υπογραφή στις λεωφόρους του μέλλοντος”

«Εις το ξενοδοχείον "Πειραιεύς", εις την αίθουσαν του σωματείου των μηχανικών ατμοπλοίων... συνήλθε χτες εις την πρώτην συνεδρίασίν του το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον της Ελλάδος, με κύριον σκοπόν την συνένωσιν όλων των εν Ελλάδι σοσιαλιστικών ομάδων εις ένα ενιαίον κόμμα διοικούμενον ενιαίως και αντιπροσωπευόμενον εις την Διεθνή...».