Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Σβήνουμε ονόματα

 

Ο Ζάρα ανοίγει θεαματικά με την Παναγιά των ιδιωτικών Κεραμέως, που δε θέλει να αφήσει ανοιχτό ούτε ένα δημόσιο σχολείο και κλείνει αισιόδοξα, με το Σωματείο των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα.

8/6/1975 Αγάπησα τη ζωή Το τελευταίο γράμμα μιας μελλοθάνατης

 
(...) Σας αφήνω, σας χαιρετώ, σας αγαπώ. Μην κλαίτε, δεν κλαίω ούτε 'γω. Φεύγω χωρίς παράπονο, χωρίς να τρέμω από φόβο και χωρίς πόνο, καθώς πλησιάζει κείνο που θα πρεπε νάρθει μόνο στο τέλος της ζωής και δεν είναι σωστό να με βρίσκει στη μέση. 

Η νέα οδηγία της ΕΕ για τον κατώτατο μισθό θεμελιώνει το άθλιο καθεστώς που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις


Η “Προσωρινή Συμφωνία” για τη νέα Οδηγία της ΕΕ σχετικά με τον κατώτατο μισθό, στην οποία κατέληξαν η προεδρία του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν αφήνει χώρο για πανηγυρισμούς στους εργαζομένους. Το ακριβώς αντίθετο.

Ενδεχόμενα... και παραθυράκια

 


Ενδεχόμενα...

«Σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, η τουρκική πλευρά ζητεί επίμονα από την Αθήνα να άρει τις επιφυλάξεις που έχει καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης, με σκοπό τη σύνταξη συνυποσχετικού», «...πολιτικοί παράγοντες με εμπειρία στον χειρισμό των Ελληνοτουρκικών (...) επισημαίνουν:

Δεν φύτρωσαν


 «Πέρασε ένας χρόνος από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Εύβοια και ο κ. Μητσοτάκης που αρέσκεται να κουνάει το δάχτυλο, όχι μόνο δεν έχει προετοιμάσει την περιοχή γι' αυτό το καλοκαίρι, αλλά δείχνει παντελή αδιαφορία», διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται τις δηλώσεις του «γαλάζιου» δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού, ο οποίος κατήγγειλε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και δεν έχει μπει στα ταμεία του δήμου ούτε ένα ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα». 

Ερώτηση για την άμεση απελευθέρωση του Γιερζάν Γιελσιμπάεφ στο Καζακστάν


Ερώτηση

προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ

Θέμα: Την άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατουμένου, Γιερζάν Γιελσιμπάεφ, που κρατείται από τις αρχές του Καζακστάν

Τόμας Πέιν

 
Τόμας Πέιν «Πατέρας της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας»

8 Ιουνίου 1809 πεθαίνει ο διαπρεπής Αμερικανός πολιτικός Τόμας Πέιν, «πατέρας της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας» (απ’ τους βασικούς συντάκτες της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας το 1776).

Γεωργία Σάνδη


«Είμαι κομμουνίστρια και ονομάζομαι ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΝΔΗ»

Ο τίτλος του σημειώματος αυτού, προέρχεται από δημοσίευμα της «Ουμανιτέ» (27/4/2004)

Η Γεωργία Σάνδη (George Sand), μια από τις πολύ μεγάλες μορφές του ΙΘ΄ αιώνα, παραμένει ως προσωπικότητα ακόμη ασαφής, τυλιγμένη με τον απόηχο των θαυμασμών, αλλά και με μια αχλύ φαρμακερής αμφισβήτησης.

Καμία εμπιστοσύνη


Η αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, αποτελεί ένα επιπλέον βήμα εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η κυβέρνηση ΝΔ αναλαμβάνει βαριές ευθύνες, βάζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στη δίνη της σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας, που κλιμακώνεται με επίκεντρο την Ουκρανία και με κίνδυνο να γενικευθεί στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων και στα Βαλκάνια, όπου η κατάσταση «κρέμεται από μια κλωστή».

Ολα τα «σφυριά» για την επιτυχία της, για να διαδοθεί σε κάθε σωματείο το κάλεσμα


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
 

Στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα το μεγάλο γεγονός για το εργατικό κίνημα

 Σε λιγότερο από δύο βδομάδες πραγματοποιείται η Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα.

Χορήγηση οδοιπορικών εξόδων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων


Ερώτηση

προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών

Θέμα: Χορήγηση οδοιπορικών εξόδων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που να καλύπτουν το σημερινό δυσβάστακτο κόστος μετακινήσεων.

Οι ναζί στη φυλακή


Στις 15 Ιούνη, στις 8 το πρωί ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη της  εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με σημαία ΝΑΤΟ


Σταματημό δεν έχουν οι συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με άλλες του ευρωατλαντικού άξονα, ενώ κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

08/06/68 μχ

Πέθανε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Τιβέριος Κλαύδιος Νέρων Δομιτιανός Καίσαρ, γνωστότερος ως Νέρων

 Νέρωνας