Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Ο Kονσταντίν Ροκοσόφσκι για τον τρόπο ηγεσίας του Στάλιν


Ο Ροκοσόφσκι, λόγω της θέσης του, έπρεπε να επιλύσει ορισμένα ζητήματα απευθείας με τον Στάλιν, επομένως από τα απομνημονεύματά του μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα για το τρόπο δουλειάς του Στάλιν και της επικοινωνίας του με άλλους.

Τα καταφέραμε!


 Η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ έγραψε ιστορία...

Κι όμως τα καταφέραμε! Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παρά τη μεγάλη ποσότητα βροχής, η φετινή, 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, κατάφερε να γίνει η μοναδική, μεγάλη διοργάνωση σε ολόκληρη τη χώρα, που δεν ακυρώθηκε λόγω καιρού και ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Ήρθε η ώρα να ακουστούν οι πολλοί


Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Σου απευθυνόμαστε όλοι εμείς, που στην πλατιά σύσκεψη στις 16/6 είπαμε «ως εδώ», «δεν πάει άλλο», «κάτι πρέπει να γίνει»! Σου απευθυνόμαστε όλοι εμείς, που βιώνουμε την ίδια αφόρητη κατάσταση μ’ εσένα, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες.

Για την ταμπακιέρα;


Άλλος ένας περήφανος αντικομμουνιστής -όπως ο ίδιος δηλώνει- ο Αν. Παππάς, επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής, με άρθρο του στα «ΝΕΑ», εκφράζει την ενόχλησή του από την αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Όργουελ κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.

Το κολαστήριο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Σαν σήμερα, στις 10 Ιουλίου 1929, δύο χιλιάδες εργάτες του εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα κηρύσσουν απεργία διαρκείας για αυξήσεις και 8ωρη εργασία.

Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΣΣΔ (NKVD)


Στις 10 Ιούλη 1934, ιδρύθηκε το Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΣΣΔ NKVD.

Είναι «πράσινο» το φυσικό αέριο, όπως ισχυρίζεται τώρα η ΕΕ;


Πριν από λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο τον λεγόμενο «κανονισμό ταξινόμησης», με τον οποίο ταξινομεί ποιες είναι δήθεν «περιβαλλοντικά βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες» και χαρακτηρίζει την πυρηνική ενέργεια -που μέχρι χτες την απέκλειαν- και το φυσικό αέριο πηγές Ενέργειας «συμβατές με την πράσινη μετάβαση» της ΕΕ και τις σχετικές ευρωενωσιακές και κρατικές επενδύσεις σ' αυτές «πράσινες».

Υποκείμενα του Χρόνου Νοσήματα


Λένε πως όποιος δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες πεθαίνει. Ασυναίσθητα όλοι μας το 'χουμε πει, κυρίως σε στιγμές αδυναμίας ή απλώς αγεληδόν. Λένε επίσης πως σε μια πυρηνική καταστροφή θα επιζήσουν τελικώς μόνον οι κατσαρίδες. Και δεν φαντάζομαι μισό άνθρωπο πάνω στη Γη που να θέλει να γίνει κατσαρίδα.

Έφυγε από την ζωή σ. Γιάννης Νοτάκης

 Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε  τον σύντροφο Γιάννη Νοτάκη, που έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιούλη 2022 σε ηλικία 62 ετών, μετά από πολύχρονη και παλικαρίσια μάχη.  

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν στον γύψο τους λαϊκούς αγώνες

 
«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν στον γύψο τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας του ΚΚΕ με αφορμή την επιστολή Μπακογιάννη προς τους υπουργούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το σημερινό σύστημα δεν προστατεύει τη ζωή του λαού αφού η Υγεία είναι εμπόρευμα


- Ζούμε σε περίοδο ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ευρώπη, όξυνσης στα Ελληνοτουρκικά, ενεργειακής κρίσης, εκτόξευσης του πληθωρισμού και μάλλον προεκλογική. Παρ' όλα αυτά το ΚΚΕ, με τη δράση του και τις παρεμβάσεις του, συνεχίζει να κρατά ψηλά το ζήτημα της Υγείας. Γιατί;

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/07/1509

Γεννιέται ο Γάλλος Θεολόγος Ιωάννης Καλβίνος, ένας από τους διαμορφωτές του δόγματος του Προτεσταντισμού.