Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Άρεσε και του δάσκαλου»


«Άρεσε και του δάσκαλου»,
η κωμωδία της ομάδας «rideau» στο «Από Κοινού Θέατρο», η πρώτη σουρεαλιστική σάτιρα για την καραντινοτηλεκπαίδευση ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο παραστάσεων τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη 2022.

Top και στην απανθρωπιά!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόσφατο περιστατικό σε κατάστημα LIDL στο Ίλιον, με τη συνταξιούχο που προσπάθησε να πάρει λίγα τρόφιμα για να καταφέρει να επιβιώσει, προκαλεί τη δίκαιη οργή όλων μας. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι η δική μας μητέρα, η δική μας γιαγιά.

Παραδέχονται πως τυχόν κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν «παγκόσμιες επιπλοκές»

 
*

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν αναγνώρισε ότι η επιβολή μαζικών κυρώσεων στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα έχουν «παγκόσμιες επιπλοκές» κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά το Μάαστριχτ, η «Λευκή Βίβλος»


Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ,
αξίζει να θυμηθούμε την αντεργατική «Λευκή Βίβλο» που ήρθε ως συνέχειά της. Πρόκειται για μια δέσμη στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ, με διακηρυγμένο στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων της. Η «Λευκή Βίβλος» ψηφίστηκε το 1993 στη Βουλή από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο τότε Συνασπισμός ανέλαβε να την ξεπλύνει στα μάτια του λαού, λέγοντας ότι δεν είναι «ούτε Λευκή, ούτε Μαύρη».

«Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!»


 Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του.

18ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Με κεντρικό του σύνθημα: «ΚΚΕ Ισχυρό - Αντεπίθεση», το Συνέδριο αποτελεί κρίκο της επίπονης αλλά σταθερά ανοδικής πορείας του Κόμματος στις συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης και υποχώρησης του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

1ο Συνέδριο της ΚΝΕ


 Το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ έγινε στις 18, 19, 20 και 21 Φλεβάρη του 1976 και οι εργασίες του έλαβαν χώρα στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Η ίδρυση της ΚΝΕ το 1968, με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε από την πολύχρονη απουσία οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΕ.

Για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες


Ακόμα 4 δισ. ευρώ φορτώνει στην πλάτη του λαού το εξοπλιστικό πρόγραμμα με τις γαλλικές φρεγάτες και τα αεροσκάφη, την ώρα που τα νοσοκομεία ρημάζουν, στα σχολεία πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών και το λαϊκό εισόδημα χτυπιέται από παντού, κυρίως από τη μεγάλη ακρίβεια. Η Ελλάδα διεκδικεί επάξια για άλλη μια χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή στις εξοπλιστικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, πιο πάνω κι από τις ΗΠΑ.

Σταθερά στα μπλόκα, συνεχίζουν δυναμικά και πολύμορφα τον δίκαιο αγώνα τους


 
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΟΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετά από δυο βδομάδες στους δρόμους

Με οργανωτές τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, με καθημερινές μαζικές συνελεύσεις στα μπλόκα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν για δεύτερη συνεχή βδομάδα τη σκληρή μάχη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσής τους.

Νέες καταγγελίες για βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς


Συνεχίζεται η επικίνδυνη κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, συντηρώντας στο «κόκκινο» τη συνολικότερη αντιπαράθεση Δύσης - Ρωσίας, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να κατηγορούν τη Μόσχα ότι αναζητεί πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία και τη Ρωσία να καταγγέλλει σχέδια εισβολής του ουκρανικού στρατού.

«Η πολλή Δημοκρατία κάνει κακό»

Μεγάλο βιβλιοπωλείο ενοχλείται από τους άστεγους και  διαμαρτύρεται επειδή οι θυρωροί δεν φροντίζουν για την εικόνα μιας επιχείρησης

Το μεγάλο βιβλιοπωλείο, αυτοπροσδιορίζεται Αλυσίδα Πολιτισμού.

Κατάργηση του χαρατσιού της «εισφοράς αλληλεγγύης»


Πριν από 12 χρόνια η τότε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με υπουργό τον Γ. Κουτρουμάνη για την εξοικονόμηση πόρων θέσπισε τον φόρο αλληλεγγύης σε εισοδήματα πάνω από 12.000 ετησίως, με συντελεστή 1%-4%. Ένας ακόμη άδικος φόρος.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/02/1405

Πεθαίνει κατά τη διάρκεια εκστρατείας στην Κίνα ο ηγέτης των Μογγόλων Ταμερλάνος.

18/02/1546

Πεθαίνει ο Γερμανός ηγέτης της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα, Μαρτίνος Λούθηρος.