Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Πεθαίνει ο Δημήτρης Μητρόπουλος


 Πεθαίνει, 2/11/1960, από καρδιακή προσβολή, ο Δημήτρης Μητρόπουλος.

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους της Iστορίας. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος θαυμάστηκε για τη δύναμη και πρωτοτυπία των ερμηνειών του, διευθύνοντας τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, ενώ παράλληλα υπήρξε συνθέτης και πιανίστας.

Χρυσωρυχείο κερδών και «ψηφιακών δεδομένων»

 

 ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Λιγότερο από δέκα χρόνια πριν, η τεράστια διάδοση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων συμπαρέσυρε την ανάπτυξη και τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ). Για πάρα πολλούς και κυρίως για τους νέους, η δωρεάν χρήση τους και οι νέες δυνατότητες που «ανοίγονταν» στην επικοινωνία, δεν κινούσαν υποψίες για οτιδήποτε αρνητικό.

Με αφορμή το κλείσιμο δύο εργοστασίων


Το εργοστάσιο «Πίτσος» προστέθηκε στη μακρά λίστα των εργοστασίων που κλείνουν, λόγω του σφοδρού καπιταλιστικού ανταγωνισμού αλλά και των επιλογών του κεφαλαίου για επενδύσεις σε άλλους κλάδους ή σε άλλες χώρες. Πριν από λίγο καιρό ήταν η «Σνάιντερ» που ανακοίνωνε το κλείσιμό της, γιατί αν και είχε κερδίσει στο διαγωνισμό κατασκευής των μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, αποσύρθηκε, καθώς επέλεξε να επενδύσει σε άλλα κερδοφόρα πεδία και να πετάξει 100 εργάτες στο δρόμο.

Καταγγελία για απόκρυψη κρούσματος στην εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος για απόκρυψη κρούσματος. Πιο συγκεκριμένα σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο την Τρίτη 27/10/20 και δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση στην πλειοψηφία των εργαζόμενων του καταστήματος από την πλευρά της εταιρίας.

Σε καραντίνα Θεσσαλονίκη και Σέρρες


 Με sms οι μετακινήσεις

Σε καραντίνα για 14 μέρες μπαίνουν από τις 6 το πρωί της Τρίτης η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Να επιταχθούν ΜΕΘ και χειρουργεία του ιδιωτικού τομέα


Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Αυτές τις ώρες, που ο λαός μας δοκιμάζεται, επιλέγει, αντί να πάρει μέτρα για την προστασία του, να λέει ψέματα. Η ανακοίνωση του υπουργού για το "σχέδιο έκτακτης ανάγκης" για τη Θεσσαλονίκη και η εξασφάλιση νέων δήθεν 43 ΜΕΘ Covid, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τη γύμνια του ΕΣΥ.

Η γνώση είναι δύναμη


Με σύντροφος  μας το Βιβλίο

Το βιβλίο είναι σύντροφος παντός καιρού, κι όχι απλά μια καλή λύση για τις γιορτές.

 Έτσι κι εμείς προτείνουμε σήμερα μερικά βιβλία που ξεχωρίσαμε μες στη
χρονιά που πέρασε κι αφορούν είτε καινούριους τίτλους, είτε παλιότερους που διαβάσαμε τώρα και συνιστούμε στους αναγνώστες μας, εξηγώντας παράλληλα το σκεπτικό της επιλογής.

Το χειρουργείο είναι μέρος της θεραπείας κι εκεί δεν νοείται ποσοστό


Ανακοίνωσαν μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80% κι εν μέσω πανδημίας ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα προχωρήσουν την κατάργηση του οκταώρου, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την εξουδετέρωση με νόμο των αντιστάσεων των εργαζομένων. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, λέει ο λαός μας.

Άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων στην Σάμο


Ερώτηση

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Άμεση και πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων της Σάμου που επλήγησαν από το σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Για τα κρούσματα στην εταιρεία “Γεωανάλυση”


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού μετατρέπονται όλο και περισσότεροι χώροι δουλειάς στο κλάδο μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Το παράδειγμα της εταιρείας «Γεωανάλυση», με τα 7 κρούσματα τις τελευταίες μέρες, το επιβεβαιώνει. Δυστυχώς, δεν είναι το μόνο.

Κυβερνήσεις και Εργοδότες Ενάντια στα Συνδικάτα


 Το Παράδειγμα της Τουρκίας

Σε κάθε χώρα η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνήσεων και εργοδοσίας! Δείτε ένα σύντομο βίντεο με το παράδειγμα από την επίθεση και τα μέτρα Κυβερνήσεων και Εργοδοτών στην Τουρκία, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του συνδικάτου Nakliyat Is της Τουρκίας, Αλί Ριζά Κουτσουκοσμάνογλου

Δολοφονείται ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι.


 Δολοφονείται στην Ρώμη  στις 2/11/1975, ο ιδεολόγος, αντιφασίστας, Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

Γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1922 στην Μπολόνια, ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι ανέπτυξε ένα έργο που εκτείνεται σε όλους τους τομείς της σύγχρονης διανόησης: Ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ενίοτε ηθοποιός, άφησε την προσωπικότητά του, που διαμορφώθηκε από πολλούς γεννήτορες και πολλές πηγές, να πλανηθεί σε όλο το εύρος του ανθρώπινου λόγου. Στη διαμόρφωση του σκηνοθετικού του έργου έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι προερχόταν από τη λογοτεχνία και το θεωρητικό λόγο. Το έργο του είναι μια ισορροπία στο τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στην ακριβολογία και το μυστικισμό, ανάμεσα στον επικαθορισμό και την παρόρμηση, ανάμεσα στη λογική και το πάθος.

Το ΣΕΚΕ αποδέχεται τους 21 όρους εισδοχής στην Κομμουνιστική Διεθνή


Το 2ο έκτακτο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (Κομμουνιστικού) αποδέχεται, 2/11/1922, τους 21 όρους εισδοχής στην Κομμουνιστική Διεθνή.

Γεννιέται ο Οδυσσέας Ελύτης


Γεννιέται, 2/11/1911, ο μεγάλος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (πραγματικό όνομα Οδυσσέας Αλεπουδέλης), που το 1979 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Οδυσσέας Ελύτης 13χρονος δημοσιεύει τα πρώτα γραφτά του στη "Διάπλαση των Παίδων", που διηύθυνε ο Παλαμάς. Μαθητής του Γυμνασίου ακόμα ανακαλύπτει τον υπερρεαλισμό, διαβάζοντας Πολ Ελυάρ και Λόρκα,ενώ βγάζει και το μικρό χειρόγραφο περιοδικό "Ιξός".