Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Κανε την διαφορά Τώρα ΚΚΕ

  

 Μην ψάχνεις διαφορές

Η ΕΕ ενέκρινε το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας


 Η Ρωσία σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Πολωνία

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη δέκατη δέσμη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε βάρος της Ρωσίας, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

Δεν καταλήγουν σε κοινό ανακοινωθέν στο φόντο των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ G20 ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν για το πώς να χαρακτηρίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι πιθανόν να ολοκληρώσουν σήμερα τη συνεδρίαση τους στην Ινδία χωρίς να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση, αποτυπώνοντας τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που κλιμακώνονται κι ενώ οξύνεται η σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Έτσι θα πάμε στις εκλογές;


Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της «ΕΡΤ-1» αφιέρωσε συνολικά 15 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα για την προβολή των τοποθετήσεων και της δραστηριότητας της κυβέρνησης και των κομμάτων. 

Μια ωραία ατμόσφαιρα...

 
Οσο πλησιάζουν οι κάλπες, όλοι ψάχνουν ένα αποκούμπι...

Τσίπρας στον Μπλίνκεν, Τσίπρας στον Στουρνάρα, Τσίπρας και στον ΓΑΠ. Ετσι χτίζονται τα «προοδευτικά» μέτωπα.

Και ο Ανδρουλάκης θα πάει, λέει, με τον ...πρώτο. Είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να έχει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ποσοστό για να επιβάλει το πρόγραμμά του. Αμα είσαι ιδεολόγος...

Πάκο ντε Λουθία


Γεννήθηκε στις 21 Δεκέμβρη του 1947 στην Αλγκεσίρα της Ισπανίας και το πραγματικό του όνομα ήταν Φρανσίσκο Σάντσεζ Γκόμεζ. Καταγόταν από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη μουσική και ειδικότερα στο φλαμένκο. Ηταν ο μικρότερος από τα πέντε παιδιά του κιθαρίστα φλαμένκο Αντόνιο Σάντσεζ και της Πορτογαλέζας Λουτσία Γκόμεζ. Αδέλφια του ήταν ο τραγουδιστής φλαμένκο Πέπε ντε Λουθία και ο κιθαρίστας φλαμένκο Ραμόν Ντε Αλγκεσίρας.

ΚΚΕ: Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!


Το ΚΚΕ απευθύνεται στον λαό που θέλει να ζει ειρηνικά, που δεν αντέχει πια να βλέπει κατεστραμμένους τους άλλους λαούς και τους τόπους τους, που αγωνιά βλέποντας το μπαρούτι του πολέμου να συσσωρεύεται και την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία να κλιμακώνεται.

Ισχυρό ΚΚΕ! Ούτε άλλοθι ούτε συγχωροχάρτι σε όσους παίζουν με την υγεία του λαού


ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Τα τρία χρόνια αναμέτρησης του λαού με την πανδημία, που τον έφεραν κατά μέτωπο με τον «ορατό εχθρό» της εμπορευματοποιημένης Υγείας, αποτελούν ένα ακόμα ασφαλές κριτήριο μπροστά στις κάλπες.

Ανοιχτός να εξετάσει σημεία του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου δηλώνει ο Ζελένκσι


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο ότι είναι ανοιχτός στο να εξετάσει μέρη του αποτελούμενου από 12 σημεία ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι δεν θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Χυδαιότητα


Δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν παιδοογκολογική περίθαλψη”. “Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση με όχημα τις χορηγίες”.

Αυτοί είναι ο τίτλος και ο υπέρτιτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο του “Ριζοσπάστη” που “έκατσαν βαριά” στους παρουσιαστές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού δελτίου του ΣΚΑΪ.

Και τι είναι δηλαδή αυτή η συμπόρευση;


Και τι είναι δηλαδή αυτή η συμπόρευση; Ποιο είναι άραγε εκείνο το σημείο στην οργανωμένη πολιτική ζωή κάποιου/ας όπου καλείται να κάνει μικρό ή μεγάλο απολογισμό; Παράγουν πολιτικά συμπεράσματα οι απολογισμοί; Κυρίως, παράγουν αποτελέσματα;

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 25/02/1890

Γεννιέται ο Βιατσεσλάβ Μόλοτοφ, ηγετικό στέλεχος του Κόμματος των Μπολσεβίκων (μέλος του ΠΓ της ΚΕ από το 1926 έως το 1957). Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού –δηλαδή της σοβιετικής κυβέρνησης- (1930 - 1941), καθώς και υπουργός Εξωτερικών της ΕΣΣΔ (1939 - 1949 και 1953 - 1956). 

Βιατσεσλάβ Μόλοτοφ