Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει!

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» λέει ο σοφός λαός μας και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Πρέπει να έχουν πολύ θράσος οι μέντορες της απάτης, της νοθείας και παρανομίας να εγκαλούν το ΠΑΜΕ. Πρόκειται για μνημείο υποκρισίας το λεγόμενο ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου από αυτούς που διέλυσαν τα εργατικά σωματεία, απαξίωσαν τις συλλογικές διαδικασίες, που δεν έχουν καμιά σχέση με την εργατική τάξη του νομού αφού δρουν διαλυτικά στην οργάνωση της δράσης και την συσπείρωση των εργαζομένων.

Ευχαριστώ και Αλληλεγγύη από τα Συνδικάτα και τους Εργαζόμενους της Γαλλίας


Η στήριξη και αλληλεγγύη της ΠΣΟ και των ταξικών συνδικάτων διεθνώς στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας έχει αποτελέσει σημαντικό όπλο στους αγώνες και τις απεργίες που κρατάνε πάνω από 2 μήνες.

Θέλοντας να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την ΠΣΟ και τους εργάτες του κόσμου το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν δημοσίευσε φωτογραφίες από τις 6 Φλεβάρη, μέρα απεργίας

Για τον εργοδοτικό μηχανισμό των supermarket

Με κομμένη την ανάσα και με χαμόγελο διαβάσαμε στα mail μας τη διασκεδαστική ανακοίνωση του εργοδοτικού μηχανισμού των supermarket, που έχει το θράσος ακόμα και σήμερα να αυτοαναφέρεται ως Σωματείο. Αφού θυμούνται τους κωδικούς των mail, αξίζουν συγχαρητήρια, διότι για τη ζωντανή τους παρουσία σε χώρους δουλειάς και κινητοποιήσεις, θα ήταν αστείο και να το συζητάμε..

Η κυβέρνηση επεκτείνει τις συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών με στόχο την εκποίησή τους

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με εκπρόθεσμη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο και με άλλοθι το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει στην -κατά δέκα χρόνια- επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης των περιφερειακών λιμανιών, για να κάνει πιο ελκυστική την εκποίησή τους σε ιδιώτες.

18 Φλεβάρη Απεργούμε

Όλοι στην απεργία στις 18 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου 

 Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.

Στη φυλακή Αμερικανοί επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους ιατρικούς λογαριασμούς

Στην πιο “ελεύθερη χώρα το κόσμου”, όχι μόνο δεν αποτελεί δικαίωμα η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όχι μόνο θεωρείται δεδομένο ότι όποιος δεν έχει να πληρώσει για την υγεία του πεθαίνει, αλλά πλέον φαίνεται πως η αδυναμία πληρωμής της πανάκριβης ιδιωτικής υγείας μπορεί να σε στείλει πίσω από τα κάγκελα.

Στις ΗΠΑ όπου εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανασφάλιστοι για οικονομικούς λόγους, το 90% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι η υγεία

Η ΚΝΕ τρολάρει την πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πώς εξέτασε η εισαγγελέας την υπόθεση της χρυσής αυγής;

 Η απάντηση στο βίντεο της ΚΝΕ:

 Ούτε δώρα ήταν ούτε περαστικοί ήταν.  

Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική γιατί είναι εγκληματική.

Στα σημεία...

«Οι υποσχέσεις της ΝΔ καταρρέουν», «είπαν ψέματα για να κερδίσουν την εξουσία», «δεν πρόκειται για το πρόγραμμα που ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε προεκλογικά, αλλά για ένα άλλο πρόγραμμα», «η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να υπαναχωρήσει σχεδόν σε ό,τι έχει υποσχεθεί προεκλογικά»... Αυτοί είναι οι άξονες της «κριτικής» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της ΝΔ, οι οποίοι αναλύονται εκτενώς και στις σελίδες της κυριακάτικης «Αυγής».

Επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση η ναζιστική Χρυσή Αυγή

Ολοκλήρωσε την αγόρευσή του στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή χτες, για τη δολοφονία Φύσσα, για τη δολοφονική επίθεση τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τις άλλες εγκληματικές δράσεις, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος. Σήμερα, Τρίτη, θα συνεχίσει και θα τελειώσει την αγόρευσή του.

“Έχουμε χώρο…”


Διαδήλωση στο Βερολίνο για μεταφορά των προσφύγων από τα ελληνικά νησιά

Ήταν πιθανότατα η εικόνα του Σαββατοκύριακου. Μια σπάνια διαδήλωση στο Βερολίνο που ξεκίνησε από την ιστορική πλατεία Paradeplatz με κεντρικό σύνθημα “έχουμε χώρο” -σ.σ.: για τους πρόσφυγες.
Η διαδήλωση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας, ζητώντας τη μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων

Ορμητήρια

Το αμερικανικό «ενδιαφέρον» που εξέφρασε ο πρέσβης Πάιατ για τα ελληνικά λιμάνια, που το επόμενο διάστημα θα βγουν «στο σφυρί», είναι αποκαλυπτικό για το πώς η περιβόητη «προσέλκυση επενδύσεων», στο όνομα της οποίας «πίνουν νερό» η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, πάει χέρι χέρι με τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς.

Επικίνδυνος σχεδιασμός καταδικάζει τα νησιά να γίνουν μόνιμες μεγάλες φυλακές για πρόσφυγες - μετανάστες

Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση των νησιωτών, προχωρά τον επικίνδυνο σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων ελεγχόμενων - κλειστών hot spots, καταδικάζοντας τα νησιά του Αιγαίου να γίνουν οι μόνιμες μεγάλες φυλακές της ΕΕ, εγκλωβίζοντας εκεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η δίκη του Μαξ Μέρτεν


Ξεκινά, 11/2/1959, στην Αθήνα η δίκη του Μαξ Μέρτεν, του Ναζί εγκληματία πολέμου που υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-1944, ως σύμβουλος της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.

 Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μεταφορά των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, ενώ είχε ευθύνη και για την αρπαγή των περιουσιών τους, που η συνολική τους αξία ξεπερνούσε τα 125.000.000 χρυσά φράγκα. Το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου της Αθήνας καταδικάζει τον Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη.

Η μάχη της Φλώρινας


Ξεκινά, 11/2/1949, μεγάλη επιχείρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για την κατάληψη της Φλώρινας (11-13/2/1949), που έχει καταγραφεί σαν η δυσκολότερη και μεγαλύτερη μάχη που έδωσε ο ΔΣΕ σε κατοικημένες περιοχές.

Απέναντί του είχε μια πολύ καλά οχυρωμένη πόλη, που την υπεράσπιζαν μεγάλες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού.

Σεργκέι Αιζενστάιν


Πεθαίνει,11/2/1948, ο πρωτοπόρος σοβιετικός σκηνοθέτης Σεργκέι Αιζενστάιν, γεννήθηκε στη Ρίγα στις 22 Γενάρη 1898.

Σεργκέι Αϊζενστάιν , ο σκηνοθέτης που άλλαξε τα δεδομένα στην κινηματογραφική τέχνη, ο σκηνοθέτης που έφερε με ανυπέρβλητο τρόπο, σε πρώτο πλάνο, την πάλη των λαϊκών μαζών.

Το 1915 ξεκίνησε σπουδές μηχανικού στην Πετρούπολη.