Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Απ' τα αποδυτήρια


Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «ψάχνονται» για το πώς θα (ξανα)κάνουν λίφτινγκ στη σάπια σοσιαλδημοκρατία, η «πυξίδα» όμως δείχνει και θα δείχνει σταθερά το «κοινό πρόγραμμα» του κεφαλαίου και πώς αυτό θα υπηρετηθεί. Δεν είναι μόνο ο χτεσινός «απολογισμός» Τσίπρα, όπου υπερασπίστηκε όλη τη «λάντζα» που «έβγαλε» η κυβέρνησή του για λογαριασμό του κεφαλαίου: Από τα μνημόνια και τη φοροληστεία για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, μέχρι τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών.

Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονική αστυνομική καταστολή

 
ΓΑΛΛΙΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ

  • Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού
  • Η κυβέρνηση Μακρόν μιλά για «επίθεση στη δημοκρατία» και εντείνει την καταστολή
 Ξεχειλίζει η οργή στη Γαλλία για τη δολοφονική αστυνομική καταστολή - η οποία πατάει πάνω στην ολοένα και πιο αντιδραστική νομοθεσία του αστικού κράτους - μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, τον οποίο πυροβόλησε εξ επαφής αστυνομικός επικαλούμενος... «άρνηση συμμόρφωσης» κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου.

Γυρίζει στο σπίτι του ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος


 Επειτα από έναν διαρκή αγώνα με τον λαό της περιοχής στο πλευρό του 

Νέες κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 3/7

 Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα, επιστρέφει στο σπίτι του ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος από τα Φλογητά Χαλκιδικής.

Ξεκίνησε η συστημική «μπουγάδα»

 «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»

Για τα καλά έχει ξεκινήσει το «μακιγιάρισμα» του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», μπας και περάσει για κάτι άλλο από αυτό που είναι πραγματικά, η προβιά του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη.

(Παρ)ερμηνείες


Οι κάλπες έχουν κλείσει, το ΚΚΕ ανεβαίνει 2,5%, ενώ στο photo finish κερδίζει όπως όλα δείχνουν μία έδρα παραπάνω, εκλέγοντας τελικά 21 βουλευτές, ενώ στο ν. Λέσβου - τελικά - και επανεκλέγει βουλευτή και κατακτά την 2η θέση από την 4η που είχε στις εκλογές του Μάη...

Το ΚΚΕ εκλέγει έναν επιπλέον βουλευτή!

 Με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που εδρεύει στο υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες.

Αστρονομική επιβεβαίωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας


100 χρόνια (29 Μαΐου 2019)  από τότε που οι επιστήμονες κατάφεραν να αποδείξουν πειραματικά για πρώτη φορά ‑μέσω αστρονομικών παρατηρήσεων- τη γενική θεωρία της σχετικότητας, την καινοτόμα θεωρία βαρύτητας που είχε παρουσιάσει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1915 και η οποία τελικά άλλαξε εκ βάθρων την φυσική και την αστρονομία. Μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την επέτειο.

Καμουφλάζ


Τα προεκλογικά παραμύθια της κυβέρνησης, περί μέτρων που στηρίζουν τάχα μισθωτούς και συνταξιούχους, έλαβαν τέλος από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, όπου επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγε το ΚΚΕ προεκλογικά: Η επόμενη μέρα των εκλογών φέρνει καταιγισμό νέων αντιλαϊκών μέτρων, μέσω των «προαπαιτούμενων» του Ταμείου Ανάκαμψης.

Νέα αντιλαϊκά ορόσημα σε Μεταναστευτικό και Οικονομία


 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

 Με το Μεταναστευτικό ψηλά στην ατζέντα διεξάγεται από χθες στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, καθώς τα επιτελεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων.

Ακόμα περισσότερο «εύφλεκτο υλικό» στη Λευκορωσία και την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ


 Το Μινσκ δεν αποκλείει μαχητές της «Wagner» να ενταχθούν στον λευκορωσικό στρατό

 Ακόμα περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις και «εύφλεκτο υλικό» συγκεντρώνονται στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και μεγαλώνει ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου. Διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στον απόηχο της ένοπλης ανταρσίας του επικεφαλής της μισθοφορικής εταιρείας «Wagner», Γ. Πριγκόζιν, και της μετάβασης στη Λευκορωσία του ίδιου και μαχητών, ενώ η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους (11 - 12 Ιούλη) θα λάβει αποφάσεις παραπέρα ενίσχυσης του «ανατολικού βραχίονα».

«Πάμε κι όπου βγει» με μπαλώματα και συμπράξεις με ιδιώτες


Με τη μία τραγωδία να διαδέχεται την άλλη και με έναν θάνατο ασθενούς τη βδομάδα μόνο τον τελευταίο μήνα λόγω καθυστερήσεων στις διακομιδές του σμπαραλιασμένου ΕΚΑΒ, η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τίποτα ως προς την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης ενός ακόμα νευραλγικού τομέα του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στον επικίνδυνο δρόμο της δεξιάς-ακροδεξιάς πολιτικής το ΜΟΝΟ αντίπαλο δέος για την αντιμετώπισή της είναι το ΚΚΕ


Αν  μετά τους σχεδόν 40 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, λόγω της εγκληματικής διαχείρισής της από την κυβέρνηση που άφηνε τους διασωληνωμένους ασθενείς να πεθαίνουν νοσηλευόμενοι εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ, αρνούμενη να επιτάξει τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα (αν οι συνάνθρωποί μας αυτοί είχαν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, το 60-65% θα είχε επιβιώσει)…

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 30/06/1892

Γεννιέται ο λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης (πραγματικό όνομα Ευστράτιος Σταματόπουλος). 

Στρατής Μυριβήλης 

Στρ. Μυριβήλης: Ο κομμουνισμός είναι μια μέθοδος σατανική για την κατασκευή μιας νέας φυλής