Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Η συνδικαλιστική μαφία σε νέα επεισόδια


Τελικά βρέθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ 

Προεκλογικά θυμήθηκε και τις γερμανικές αποζημιώσεις που παρέπεμψε στις καλένδες!

Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατόπιν οδηγιών της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο επέδωσε χτες στο γερμανικό ΥΠΕΞ Ρηματική Διακοίνωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική «να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του

Γεννιέται ο Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Στις 5 Ιουνίου 1898 γεννιέται ο Ισπανός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, μια από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που το 1936 δολοφονήθηκε από τους φασίστες του Φράνκο.


Μια αθάνατη μορφή του 20ού αιώνα

Προετοιμασία εδάφους

«Σήμα» κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης θα στείλει, όπως όλα δείχνουν, η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, που δημοσιεύεται σήμερα στο πλαίσιο των τακτικών «μεταμνημονιακών» ελέγχων και της μόνιμης εποπτείας από τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς», υπενθυμίζοντας όλες τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες που θα κληθεί να διαχειριστεί η όποια επόμενη κυβέρνηση.

Ενθάδε… κείτονται τα κόμματα της κρίσης

Η κρίση ήρθε κι έφερε νέα κόμματα, για να παίζουν οι ψηφοφόροι που βαριούνται εύκολα και θέλουν νέα παιχνίδια με ωραίο περιτύλιγμα.
Η κρίση φεύγει (;) και παίρνει μαζί της τα κόμματα που έφερε, για να έρθουν στη θέση τους άλλα “άφθαρτα”, να φθαρούν με τη σειρά τους και αυτά και να συνεχιστεί ομαλά ο κοινοβουλευτικός βίος της χώρας.

Επιβραδύνεται η ανάκαμψη, «ψήνονται» τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΕΠ

 Επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στην ελληνική οικονομία καταγράφουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το α' τρίμηνο του 2019, σε μια εξέλιξη που συνδέεται με τη γενικότερη «κόπωση» της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη και συνολικά στην ΕΕ.

Σοβαρά ερωτήματα

Σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες συνεχίζουν να προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπου η Τουρκία, όπως όλα δείχνουν, ζητάει να διευρυνθεί η ατζέντα, προωθώντας το σχέδιο για μια εφ' όλης της ύλης διευθέτηση των «εκκρεμοτήτων» στην Ανατ. Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Ξεσπά ο πόλεμος των Έξι Ημερών

Ξεσπά ο πόλεμος των Έξι Ημερών, 5/6/1967, ανάμεσα στο Ισραήλ και τις γειτονικές αραβικές χώρες Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία, ο οποίος ξεκίνησε με προληπτικού χαρακτήρα επιθέσεις από ξηράς και αέρα του πρώτου.

Ο πόλεμος έληξε με νίκη του Ισραήλ, το οποίο κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χερσόνησο του Σινά από την Αίγυπτο, τη Δυτική Όχθη από την Ιορδανία και τα υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία.

Στην Ποντοκερασιά του Κιλκίς οι αντάρτες του ΔΣΕ, καταφέρνουν να διαλύσουν ένα λόχο στρατού.


Στις 5 Ιούλη στην Ποντοκερασιά του Κιλκίς οι αντάρτες του ΔΣΕ, καταφέρνουν να διαλύσουν ένα λόχο στρατού.

 Πολλοί από τους φαντάρους ενώνονται με τους αντάρτες στη διάρκεια της μάχης, ενώ 80 από αυτούς προσχωρούν στη συνέχεια στις γραμμές τους.