Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς λόγια ...

«Ναι» σε απεργία από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του επισιτισμού στο Λας Βέγκας

 
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα του επισιτισμού του Λας Βέγκας, που αγωνίζονται για καλύτερους μισθούς, παροχές και συνθήκες εργασίας, ψήφισαν χθες υπέρ της κήρυξης απεργίας στον κλάδο, που θα μπορούσε να επηρεάσει δεκάδες καζίνο και ξενοδοχεία της πόλης.

Κριτήριο ψήφου η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας


 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Περιφέρεια και δημοτικές αρχές είναι συνυπεύθυνες για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στον χώρο της Υγείας. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της επιτυχημένης εκδήλωσης της Κομματικής Οργάνωσης Κρήτης του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα: «Ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης στην Υγεία - Πρόνοια».

Άλλος ένας λόγος να τους μαυρίσω...

Σήμερα το μεσημέρι χτύπησε το κινητό μου και η αναγνώριση κλήσης έβγαλε έναν άγνωστο αριθμό κινητού. Η κυρία στην άλλη άκρη της γραμμής, αφού σιγουρεύτηκε ότι μιλάει με εκείνον που έπρεπε, με ενημέρωσε ότι με καλεί “από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας”. Η απορία μου για τον λόγο της κλήσης δεν κράτησε πολύ, αφού αμέσως συνέχισε λέγοντας ότι με παίρνει “εκ μέρους του κ. Μεϊμάρη” για να στηρίξω “έναν δικό του άνθρωπο που κατεβαίνει στις Περιφερειακές εκλογές με τον κ. Χαρδαλιά”.

Η Ρωσία κατηγορεί ΗΠΑ και Βρετανία για εμπλοκή σε προβοκάτσιες και επιθέσεις

Ανεβάζει τους τόνους η Ρωσία, καταγγέλλοντας ΗΠΑ και Βρετανία για ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη σκηνοθεσία προκλήσεων και την ανατίναξη των δύο αγωγών φυσικού αερίου «Nord Stream».

Το Κρεμλίνο ανέφερε χτες ότι οι υποθαλάσσιες εκρήξεις στους αγωγούς «Nord Stream» στη Βαλτική Θάλασσα οργανώθηκαν από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και ότι «εμπλέκονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση».

Μονοί τους και όλοι μας. Με αποδείξεις & ονόματα

Σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα διεξάγεται ο πρώτος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Γιατί όμως δεν γίνεται συζήτηση για αυτή τη σοβαρή πολιτική μάχη;

Ποιοι θέλουν εκλογές στα «βουβά»;

Αρχίζει η εξέγερση των αγροτών στη Ρωσία, με αρχηγό τον Ε. Ι. Πουγατσόφ

Δεν ήταν η πρώτη αγροτική εξέγερση που συνέβηκε στη τσαρική Ρωσία. Είχε όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Έγραφε χαρακτηριστικά  στα 1767 η αυτοκρατόρισσα Αικατερίνη Β’ : «Σε λίγο θα ξεσηκωθούν όλα τα δουλοπάροικα χωριά». Οι αιτίες δηλαδή βρίσκονταν στην χειροτέρεψη των ζωής των λαών τόσο των αγροτών, όσο και των εργατών στα διάφορα εργοστάσια, μαζί και με την εθνική καταπίεση.

Ψηφίζουμε για όλα

Στη λάσπη που σκέπασε τα καμένα της Β. Εύβοιας, θάφτηκαν χτες τα κυβερνητικά παραμύθια και τα σχέδια - κοροϊδία της «Επιτροπής Μπένου» για την «ανασυγκρότηση» και την «προστασία» της περιοχής.

Τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που διεκδικεί εδώ και δυο χρόνια ο λαός δεν έγιναν ποτέ και η νέα μεγάλη καταστροφή αποτυπώνει τις συνέπειες. Το ίδιο δράμα και στην πνιγμένη Θεσσαλία, όπου ειδικά ο Βόλος δοκιμάστηκε με πολύ λιγότερη βροχή απ' αυτήν που έπεσε στις 6 Σεπτέμβρη.

«Σφάζονται» στην ποδιά του κεφαλαίου και της «ανταγωνιστικότητας»

 ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ
 
Τα ρέστα τους για την πάση θυσία διαμόρφωση του «φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος» και την εξάλειψη των όποιων εμποδίων, στα οποία βέβαια συμπεριλαμβάνονται και τα εργασιακά δικαιώματα, έδωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τα άλλα αστικά κόμματα, όπως και τα φασιστικά μορφώματα, χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης «Για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2121».

Στο επίκεντρο άγριων ανταγωνισμών το Ναγκόρνο Καραμπάχ


Νεκροί, τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι
 είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για τον αρμενικό κυρίως λαό, που ζούσε ειρηνικά επί δεκαετίες μαζί με τον αζέρικο στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ. Εκτοτε, έχουν διεξαχθεί δύο αιματηροί πόλεμοι, ενώ την περασμένη βδομάδα το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε μια 24ωρη στρατιωτική επίθεση αναγκάζοντας τις αυτονομιστικές αρμενικές αρχές να παραδοθούν και τις ένοπλες ομάδες τους να αφοπλιστούν.

Ζήτω που ... πνιγήκαμε

Στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής στη Θεσσαλία, κι ενώ ο λαός συνεχίζει να παλεύει με τις λάσπες, αναθερμαίνεται η συζήτηση για τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην «προστασία της περιουσίας» και ειδικά των κατοικιών. Τα ασφαλιστικά μεγαθήρια ακονίζουν μαχαίρια και η κυβέρνηση τους στρώνει το τραπέζι, με κίνητρα - κράχτες προς υποψήφιους πελάτες, όπως η μείωση 10% στον ΦΠΑ για όποιον ασφαλίσει το σπίτι του.

Νέα αδειοδότηση αιολικού σταθμού στο καμένο δάσος της Δαδιάς!

Στην αδειοδότηση ενός νέου αιολικού σταθμού προχώρησε στις 20 Σεπτέμβρη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος θα εγκατασταθεί εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή «Natura» του δάσους της Δαδιάς!

Η αδειοδότηση, μάλιστα, βασίστηκε στην ομόφωνα θετική εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) Θράκης, το οποίο παρέκαμψε την αρνητική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ (Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Εβρου και Δαδιάς) για το συγκεκριμένο έργο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/09/1687

Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνι κυριεύει την Αθήνα από τους Οθωμανούς.

28/09/1773

Αρχίζει η εξέγερση των αγροτών στη Ρωσία, με αρχηγό τον Ε. Ι. Πουγατσόφ.