Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Νόμος για τις εκλογές της Εργατικής Εξουσίας της Ρωσικής Επανάστασης

 
Νόμος για τις εκλογές στην ΕΣΣΔ

"Άρθρο 64ο – Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τα Σοβιέτ ανήκει στους πολίτες της Σ.Ο.Δ.Σ.Ρ. και για τα δυο φύλλα και αδιακρίτως θρησκεία, εθνικότητας, κατοικίας κλπ , υπό τον όρο να έχουν συμπληρώσει την ημέρα των εκλογών το 18ο έτος της ηλικίας του και να ανήκουν σε μια από τις εξής κατηγορίες:

Πιο δυνατό ΚΚΕ! Για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας


Μεγάλη συγκέντρωση, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει από όσα οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Η εγκληματική πολιτική του «κόστους - οφέλους» είναι εδώ και προειδοποιεί...

Σχεδόν 4 μήνες έχουν περάσει από το έγκλημα στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και 11 εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Και η σημερινή κατάσταση στον σιδηρόδρομο, όπως τη ζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποδεικνύει ότι κράτος, εργοδοσία και κυβέρνηση συνεχίζουν την ίδια εγκληματική πολιτική, αφήνοντας εκτεθειμένο το προσωπικό και τους επιβάτες σε καθημερινούς κινδύνους.

Ο Δ. Κουτσούμπας καλεσμένος του Κ. Μαλιάτση σε ένα ανατρεπτικό podcast


Καλεσμένος του Κώστα Μαλιάτση βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ένα ανατρεπτικό Podcast, στο πλαίσιο των επεισοδίων του Roast Cast.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε σε ερωτήσεις για τη ζωή του, σε «κλισέ» και στερεότυπα γύρω από το ΚΚΕ, αλλά και τι σηματοδοτεί η αντιπολίτευση του ΚΚΕ απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Να κοκκινίσει απόψε το κέντρο της Θεσσαλονίκης


Με την ορμή της μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, μπορούμε να κοκκινίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Στη μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή, στις 20.30, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τονίζει σε κάλεσμά του το Γραφείο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος. 

Μ. Καραγάτσης

Γεννήθηκε ο συγγραφέας, Μ. Καραγάτσης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Ροδόπουλουστην Αθήνα στις 23/6/1908, αλλά η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί στη Λάρισα.. Το ψευδώνυμο Καραγάτσης προήλθε από το δέντρο πτελέα ή καραγάτσι στο εξοχικό της οικογένειάς του στη Ραψάνη της Θεσσαλίας. Το «Μ.» προήλθε πιθανότατα από το ρώσικο όνομα «Μίτια», με το οποίο τον αποκαλούσαν φίλοι και συμφοιτητές του, εξ αιτίας της μεγάλης του αγάπης για τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Εικόνα από το μέλλον


Εικόνα από το κοντινό μέλλον είναι τα όσα λένε τις μέρες αυτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο και την «κοστολόγηση» των προεκλογικών εξαγγελιών τους. Αποκαλύπτουν το κοινό τους πρόγραμμα, με το οποίο θα βρεθεί ο λαός αντιμέτωπος από την επόμενη κιόλας μέρα, με τους δύο να το υπηρετούν, ο ένας ως κυβέρνηση και ο άλλος ως «υπουργείο αντιπολίτευσης».

Προσπερνάμε κάθε εμπόδιο, φτάνουμε στην κάλπη και ρίχνουμε ΚΚΕ «δαγκωτό»


Η ώρα των εκλογών έφτασε και κάθε ψήφος θα αποδειχτεί πολύτιμη για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να επανεκλεγούν οι κομμουνιστές βουλευτές, για να είναι το βράδυ της Κυριακής πιο δυνατός ο λαός, πιο φωτεινή η ελπίδα για την επόμενη μέρα απέναντι σε αυτά που επιφυλάσσουν για τον λαό. Για να χαμογελάσουμε ξανά! Σε αυτήν την υπόθεση δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος. Να φτάσει ο καθένας και η καθεμία με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια. Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν πράξη, «κινώντας γη και ουρανό», πολλοί και πολλές που για διάφορους λόγους βρίσκονται μακριά από την περιοχή που ψηφίζουν, δηλαδή οι ετεροδημότες, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν αλλού από τον τόπο κατοικίας, οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους, συνταξιούχοι που έχουν πάρει τα εγγόνια και έχουν πάει στο χωριό για καλοκαίρι κ.ο.κ.

Ο Ομπάμα έχει ήδη κάνει πολλά για να ...βοηθήσει τους πρόσφυγες


«700 άνθρωποι πνίγηκαν, αυτό είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να συμβαίνει. Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς δεν είναι αλήθεια», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, σε συζήτηση στο ίδρυμα «Νιάρχος», με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ομπάμα και η πολιτική της κυβέρνησής του -όπως κάθε κυβέρνηση των ΗΠΑ -έκανε πολλά για αυτούς τους ανθρώπους...

Προθέρμανση


Μάρτης 2020. Λίγο πριν το lock down για τον κορονοϊό. Οι υγειονομικοί «στα κάγκελα» βλέποντας τους κινδύνους από τις τεράστιες ελλείψεις. Σωματεία και φορείς διεκδικούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης σε πλήρη εγρήγορση και ο ΣΥΡΙΖΑ «θα λογαριαστούμε μετά».

Πραγματική εργατική αντιπολίτευση

 

Αποτελέσματα από τις εκλογές στη ΛΑΡΚΟ

Συνεχίζεται η εμπλοκή με τις ευλογίες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ


Συνεχίζεται η επικίνδυνη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα ακριβώς που μια σειρά από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/06/1789

Ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος 16ος εμφανίζεται μπροστά στους αντιπροσώπους των γενικών τάξεων και διατάσσει κάθε τάξη να συνεδριάσει χωριστά. Οι αντιπρόσωποι μένουν στις θέσεις τους. Ο εκπρόσωπος του βασιλιά επεμβαίνει: «Κύριοι, δεν ακούσατε τη διαταγή του βασιλιά;». Ο εκπρόσωπος της τρίτης τάξης, κόμης ντε Μιραμπό, απαντά: «Φύγετε! Πηγαίνετε να πείτε σ' αυτόν που σας έστειλε πως είμαστε εδώ με την ψήφο του λαού και δε θα φύγουμε παρά μόνο με τη βία».

Τρεις βδομάδες αργότερα, η πτώση της Βαστίλης θα επισημοποιούσε την Γαλλική αστική Επανάσταση.