Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Για την είσοδο και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση


 Εκθεση της UNESCO προειδοποιεί για τα όρια και τους κινδύνους

Η συζήτηση για την είσοδο των νέων τεχνολογιών στα σχολεία και για τους τρόπους αξιοποίησής τους έχει ξεκινήσει στη χώρα μας από τη δεκαετία του '90 και κυρίως απ' όταν μπήκε το ίντερνετ στη ζωή μας και επανέρχεται διαρκώς με διάφορες αφορμές, με καταλυτική βέβαια την περίοδο της πανδημίας και της γενικευμένης τηλεκπαίδευσης.

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές

Δε φταίμε εμείς...

Δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού! Σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική!

 
Οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και εφάρμοσαν τις «κυβερνητικές στοχεύσεις» και τα «αναπτυξιακά σχέδια» σε Περιφέρειες και Δήμους.

Ψηφίζουμε αυτούς που συγκρούονται με τους κυβερνητικούς στόχους και την ανάπτυξη για τους λίγους!

Να γίνει η οργή δύναμη λαού, "Λαϊκή Συσπείρωση" ψηφίζουμε παντού

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Απόψε από δω, από τη Λάρισα, από αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στους δήμους του νομού Λάρισας, παντού.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι της Λάρισας, μπορούν να πάνε στην κάλπη της Κυριακής, γυρνώντας την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, αχρηστεύοντας τις παγίδες που τους στήνουν, έχοντας στο μυαλό τους το σύνθημα που φώναξαν πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες: «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φυγάδευσε χούλιγκαν που συμμετείχε στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια!


Σοβαρές αποκαλύψεις για τον ρόλο της διοίκησης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, κάνει το κροατικό περιοδικό «Nacional».

Το περιοδικό υποστηρίζει πως η διοίκηση της Ντιναμό φυγάδευσε έναν χούλιγκαν, μέλος της ναζιστικής συμμορίας «ΒΒΒ» η οποία επιτέθηκε στο πλήθος έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στις παραμονές του αγώνα των δύο ομάδων για το Champions League.

Πάμε ΟΑΚΑ... κι όπου βγει!

Πάμε ΟΑΚΑ... 

Τον Ιούλη του 2021, η κυβέρνηση παρουσίασε το «Master Plan ΟΑΚΑ 2.0» για την ανάπλαση και την παραπέρα επιχειρηματική αξιοποίηση του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της χώρας. 

Ο προϋπολογισμός από το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν 43,5 εκατ. ευρώ «για τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων», με στόχο «να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές για αθλητές και αθλούμενους, να επιτευχθεί η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και να δημιουργηθούν νέες πηγές εσόδων», ώστε «στα 3 πρώτα χρόνια να υπάρχει ισοσκελισμός του ισολογισμού, ενώ μετά τον 5ο χρόνο να καταστούν οι εγκαταστάσεις κερδοφόρες». 

Πώς να καταβροχθίσετε μια χώρα


Η συνθήκη ενοποίησης ανάμεσα στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας και την Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας τέθηκε σε ισχύ στις 3 Οκτωβρίου 1990 -- Είχε προηγηθεί η πτώση του Τείχος, στις 9 Νοεμβρίου του 1989.

Η πτώση του Τείχους ήταν ένα καταλυτικό γεγονός, που επέτρεψε στην Γερμανία να ανασάνει τον καθαρό, από κομμουνιστικούς βάκιλους, αέρα της επανένωσης και όλο τον πλανήτη να ανακουφίζεται από το «τέλος της Ιστορίας» με την έννοια της εξελικτικής διαδικασίας και τον θρίαμβο της «ορθότητας της φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Κριτήριο ψήφου


Μισθοί και συντάξεις ουσιαστικά «στον πάγο», πληθωρισμός που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, φορομπηξία στα ύψη για να διασφαλίζονται τα πλεονάσματα και η «δημοσιονομική σταθερότητα». Και από την άλλη ...ζεστό χρήμα «με ουρά» για να τονώνονται οι επενδυτικοί σχεδιασμοί των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτά προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, δίνοντας το περίγραμμα της αντιλαϊκής επίθεσης για τους επόμενους μήνες και προσθέτοντας ακόμα περισσότερους λόγους στους εργαζόμενους, στους μικρούς επαγγελματίες, στους συνταξιούχους να κάνουν το δικό τους «ταμείο»: Να δώσουν αγωνιστική απάντηση, με ένταση της διεκδίκησης για τις δικές τους ανάγκες, απέναντι στα κέρδη των λίγων.

Δεν απέχουμε! Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους και τις Περιφέρειες

 

Από τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών...

Την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους...

Ο λαός έχει μόνο να κερδίσει από την επανεκλογή του Κ. Πελετίδη


«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΠΑΤΡΑ

 Με ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα καλύπτονται τα τελευταία «μέτρα» της προεκλογικής περιόδου και στην Πάτρα, από τους κομμουνιστές, τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Ρίο, παρουσία πλήθους κόσμου, με ομιλητή τον Κ. Πελετίδη. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής η προεκλογική συγκέντρωση στη γειτονιά των εργατικών κατοικιών της Ταραμπούρας, όπου παρά και τη βροχή πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό «παρών».

Δ. Κουτσούμπας: Στις 8 Οκτώβρη ο λαός να δώσει γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η αποψινή μας συγκέντρωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, ότι την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα είναι πολλά, θα είναι χιλιάδες και θα γεμίσουν τις κάλπες για τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Πετρούπολη: Υπερασπιστές του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη στο ψηφοδέλτιο του Στ. Βλάχου

Υπερασπιστές του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης, έχουν όμως στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου, Στ. Βλάχου, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/10/1897

Γεννιέται ο μεγάλος Γάλλος κομμουνιστής ποιητής και πεζογράφος Λουί Αραγκόν, ο οποίος είχε σταθεί ενεργά στο πλευρό των Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων την περίοδο μετά τον πόλεμο.

Όταν το 1980 επισκέφτηκε την Αθήνα ο Αραγκόν είχε δηλώσει σχετικά: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση γιατί αυτή τη στιγμή είμαι μαζί σας. Οταν επισκέπτομαι τις διάφορες χώρες δέχομαι εθιμοτυπικές επισκέψεις. Η δική σας όμως δεν είναι τέτοια. Ημουν και θα είμαι πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ».

Γεννιέται ο Λουί Αραγκόν