Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Το ζεϊμπέκικο του Γ. Γ


«Ετσι αγαπαμε εμεις την Ελλαδα με τη ζωη και το αιμα μας Πατρα 8.5.2022», ήταν τα λόγια στο μπουκέτο απ' τα χάρτινα λουλούδια που παρέδωσαν παιδιά στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμαπ, στο χώρο της συνεστίασης που οργάνωσε η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας μετά τη μεγάλη εκδήλωση στην Πάτρα.

Κώστας Βάρναλης, «Σύμβολο αιώνιο»


Ηταν πάλι άνοιξη του 1959, όταν η Επιτροπή Διεθνών Βραβείων «Λένιν» απονέμει το σημαντικό βραβείο στον κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη. Στον ιδρυτή της επαναστατικής τέχνης στη χώρα μας, σ' αυτόν που δεν σταμάτησε στιγμή να «φανερώνει την αλήθεια» και να τη μεταδίδει στον λαό.

18ο Συνέδριο της ΠΣΟ

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΟ
 Το Κολοσσαίο βάφτηκε κόκκινο!

 Σε μια πολύ όμορφη κίνηση αγωνιστές της USB και νεολαίοι κομμουνιστές της Ρώμης υποδέχτηκαν τους αντιπροσώπους του συνεδρίου της ΠΣΟ στο κέντρο της Ρώμης με καπνογόνα μπροστά στο Κολοσσαίο και πανό που έγραφε «Υποδεχόμαστε το συνέδριο της ΠΣΟ, Συνάντηση Ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών!»

Με το ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια σε κάθε εμπλοκή στον πόλεμο


Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Μόνο στην Πάτρα, όπου ο Νίκος Μπελογιάννης έδρασε ως νέος κομμουνιστής και στέλεχος του ΚΚΕ, θα μπορούσαν να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, μαζί και των συντρόφων του Αργυριάδη, Καλούμενου και Μπάτση που το αντιδραστικό μετεμφυλιακό καθεστώς οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα…

Γραπτές εξετάσεις για τους μετανάστες - Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

 
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που είναι προϋπόθεση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με τη διαδικασία της πολιτογράφησης.

Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη


“Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι.

Η εξέγερση των λιμενεργατών Καλαμάτας


8/5/1934
  Στην απεργία των 300 λιμενεργατών της Καλαμάτας ο στρατός και η χωροφυλακή απαντούν με σφαίρες, σκοτώνοντας επτά και τραυματίζοντας δεκάδες λιμενεργάτες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάνω από 25.000 εργάτες κατεβαίνουν σε απεργία, παρά τη διασπαστική στάση της ΓΣΕΕ.

Συνθηκολόγηση της φασιστικής Γερμανίας

 *

Μάης του 1945. Η φασιστική Γερμανία πνέει τα λοίσθια. Ενα μεγάλο μέρος της χώρας έχει καταληφθεί από τα σοβιετικά και τα άλλα συμμαχικά στρατεύματα, ο χιτλερικός στρατός καταρρέει. Ομως ακόμα και την ύστατη στιγμή, οι διάδοχοι του Χίτλερ προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους Αγγλους και του Αμερικανούς, για να διαπραγματευτούν, ώστε να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στο ανατολικό μέτωπο κατά της Σοβιετικής Ενωσης.

Απαγόρευση ή παραποίηση και δυσφήμηση;


 ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ

Οι δύο τακτικές της αστικής τάξης απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Τερατούργημα εμπλοκής, μαγνήτης μεγάλων κινδύνων για τον λαό

Τη μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο για τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, και μάλιστα επ' αόριστον, προβλέπει η κατάπτυστη νέα Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις Βάσεις, η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μάη, να συζητηθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Με έμπνευση και παράδειγμα από τους εργαζόμενους που οργανώνονται και αγωνίζονται

Σαν έτοιμοι από καιρό και με άρθρα - καρμπόν, επανήλθαν τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς διάφορες αναλύσεις, με πρώτη και καλύτερη αυτή του προέδρου της ΓΣΕΕ, χρεοκοπημένες θεωρίες για την εξαφάνιση της εργατικής τάξης, μοιρολατρικές αναλύσεις για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος της εργατικής τάξης.

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ταϊβάν να αγοράσει όπλα πιο κατάλληλα απέναντι στην Κίνα


«NEW YORK TIMES»

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει αθόρυβα την κυβέρνηση της Ταϊβάν να παραγγείλει αμερικανικής κατασκευής όπλα που θα βοηθούσαν τον μικρό στρατό της να αποκρούσει μια θαλάσσια εισβολή από την Κίνα και όχι όπλα που έχουν σχεδιαστεί για συμβατικό πόλεμο, λένε νυν και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ταϊβάν» γράφουν οι «New York Times», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι γίνονται πολεμικές προετοιμασίες απέναντι στην Κίνα, που θεωρεί έδαφός της την Ταϊβάν υπό την λογική της «μίας Κίνας».  

Ανακοίνωση για την 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τιμά την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, όταν στις 9 Μάη του 1945 υπογράφηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας κάτω από τη νικηφόρα προέλαση του Κόκκινου Στρατού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 08/05/1821

Η Μάχη της Γραβιάς. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Οδυσσέα Ανδρούτσο νικούν τις τουρκικές υπό τον Ομέρ Βρυώνη. Επαναστατικές κινήσεις γίνονται και στην Εύβοια.

Ευχές για όλες τις Μάνες τού κόσμου!

Ευχές για όλες τις Μάνες τού κόσμου!