Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο καπιταλισμός είναι ο ιός


Στον καπιταλισμό- είσαι ελεύθερος, να ψάχνεις σε όποιον σκουπιδοτενεκέ θέλεις...

Είναι βαριά η τηλεκπαίδευση παιδιά!!!

 ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΒΑΡΙΑ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, σχολιάζει για

«Ο λαός σώζει τον λαό»


«Ο λαός σώζει τον λαό» με αυτό το σύνθημα κάλεσε στις αυριανές κινητοποιήσεις Σωματείων και Συνδικάτων η Αθήνα Γραμματικοπούλου, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Θεαγένειο» αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «904 αριστερά στα fm».

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να ταΐσει με ζεστό χρήμα τον ιδιωτικό τομέα, απαξιώνοντας τη δημόσια υγεία


Την ανάγκη της ενίσχυσης του δημόσιου τομέα Υγείας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των υπόλοιπων ασθενειών επισημαίνει ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό» και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, μιλώντας στο portal «902.gr»

«Τα λεωφορεία που αγόρασε ο Δ.Θεσσαλονίκης είχαν αποσυρθεί λόγω παλαιότητας από το Δ. Λειψίας»


Πριν λίγες μέρες εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ φωτογραφίζονταν στα 50 λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος από τη Λειψία για να αποσυμφορήσει – λέει - με ασφάλεια (???) τις αστικές συγκοινωνίες λόγω του κορωνοϊού. Προχθές ένα από αυτά έπιασε φωτιά, όπως καταγγέλθηκε από τη συνδικαλιστική παράταξη των εργαζόμενων (ΔΑΣ) που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ. (Δεν ευλογούμε τα γένια μας. Απλά επισημαίνουμε ποιος είχε τα κότσια και ποιοι σιώπησαν εντός του ΟΑΣΘ).

Το ρακούν της «ΑΥΓΗΣ»... επέστρεψε!


ΕΚΤΑΚΤΟ!

Πριν λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της «Αυγής» αναρτήθηκε είδηση σχετικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Πρωτοβουλίες αύριο για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και για την προστασία των εργαζομένων


Μέρα Δράσης
για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και για την προστασία των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοέμβρη (μέρα πανελλαδικής στάσης εργασίας των νοσηλευτών), στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα και με τα όσα αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων της προηγούμενης βδομάδας.

30 χρόνια μετά το θάνατό του παραμένει πάντα παρών


Ο ποιητής μας Γιάννης Ρίτσος, ο «παρηγορητής του κόσμου» που από την «πληγή» του «κοίταξε του κόσμου την πληγή» και από τα 25 κιόλας χρόνια του έγινε μέλος του ΚΚΕ, ιδιότητα που τίμησε μέχρι τέλους, «έφυγε» σαν σήμερα από κοντά μας πριν από 30 χρόνια. Είναι ο ποιητής που πάντα με πράξεις έγραφε το ποίημα των καιρών του, των καιρών μας, γι' αυτό άλλωστε για εκείνον οι μόνες του περγαμηνές ήταν τρεις λέξεις: «Μακρόνησος, Γυάρος, Λέρος».

Τώρα!

 


Το «επιχείρημα» πως «τώρα δεν είναι ώρα για κριτική, αλλά ώρα μάχης, ώστε συντεταγμένα και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία της πανδημίας», ξαναφέρνουν σε πρώτο πλάνο τα κυβερνητικά επιτελεία, αξιοποιώντας και τη βολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ψάχνει «εγγυήσεις» για να «ξαναβάλει πλάτη», όπως έγραφε ο πρόεδρός του το Σαββατοκύριακο.

Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας

 


Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει "κόκκινο"! Η υπεράνθρωπη προσπάθεια υγειονομικών στις σημερινές δραματικές συνθήκες, που όλο και χειροτερεύουν, δεν αρκεί. Η κυβέρνηση δεν κάνει όσα πρέπει να γίνουν. Έχει εγκληματικές ευθύνες. Εδώ και τώρα να υλοποιήσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς των υγειονομικών, αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

«Στον αέρα» οι ανασφάλιστοι ασθενείς για να μη «ζημιωθούν» τα «κοράκια» της ιδιωτικής Υγείας!


Μέσα από ένα «εμπιστευτικό - επείγον» έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά για τους ανασφάλιστους ασθενείς, αλλά και η εγκληματική συμφωνία που έχει κάνει με τους επιχειρηματίες της υγείας, «μπουκώνοντας» τους και μέσα στην πανδημία με αγορά υπηρεσιών, με χρήμα από τα ασφαλιστικά ταμεία, αντί να προχωρήσει σε άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Σταθερή αντιλαϊκή πορεία με παρεμβάσεις στήριξης στους ομίλους


Στο τέλος της επόμενης βδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, με φόντο και το ψαλίδισμα των προβλέψεων αναφορικά με τους ρυθμούς ανάκαμψης που αναμένονται το επόμενο έτος. Παράλληλα, περί τα μέσα της επόμενης βδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει την 8η έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας», η οποία συνδέεται με την εκταμίευση κεφαλαίων από το σύστημα των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης προς τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό, παρέχοντας ένα επιπλέον κίνητρο για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δέσμης με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και τις αναδιαρθρώσεις που προβλέπονται σε αυτήν τη φάση. Σύμφωνα με τον αντιλαϊκό προγραμματισμό, η 8η έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» αναμένεται να επικυρωθεί από το Γιούρογκρουπ στη συνεδρίαση της 30ής Νοέμβρη.

Έστειλαν παιδιά δημοτικού στο σχολείο πριν ολοκληρωθούν τα τεστ κορονοϊού στους δασκάλους


Με μια απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση, ο ΕΟΔΥ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, έδωσαν οδηγία στις οικογένειες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας να πάνε κανονικά στο σχολείο τους σήμερα το πρωί, παρά το γεγονός ότι υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε δάσκαλο και πριν βγουν τα αποτελέσματα των τεστ των υπολοίπων δασκάλων! 

Πεθαίνει ο Γιάσερ Αραφάτ


 Πεθαίνει, 11/11/2004, ο Γιάσερ Αραφάτ, ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και πρώτος Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Γεννιέται, 24/8/1929, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), καθώς και πρώτος Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πεθαίνει ο Αλέξης Μινωτής


Πεθαίνει, 11/11/1990, ο ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης Αλέξης Μινωτής (πραγματικό όνομα Αλέξης Μινωτάκης).

Ο Αλέξης Μινωτάκης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στα Χανιά το 1900. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα Χανίων.

Πεθαίνει ο Γιάννης Ρίτσος


Πεθαίνει, 11/11/1990, ο κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Ο Γ. Ρίτσος εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1934 με τον τίτλο «Τρακτέρ». Την ίδια χρονιά εντάχθηκε στο ΚΚΕ, ενώ συνεργάστηκε και με τον Ριζοσπάστη, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Γ. Σοστίρ, από αναγραμματισμό του ονόματός του.