Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Το «Υπερταμείο» ζητά τα μνημεία!


«Μια εξέλιξη που δείχνει ότι η διγλωσσία της κυβέρνησης όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά είναι καθεστώς: Το «Υπερταμείο» (ΕΕΣΥΠ) άσκησε παρέμβαση ενώπιον του ΣτΕ για την προσφυγή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και των δημάρχων Σπάρτης και Πατρέων. 
Αυτό σημαίνει ότι προτίθεται να έρθει στην ακροαματική διαδικασία για να υπερασπιστεί την Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου, δηλαδή την μεταβίβαση των μνημείων! 

Πού πάνε τα κόμματα όταν «πεθαίνουν»;

Λίγους ή και ελάχιστους μήνες πριν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, το Ποτάμι διαλύεται, η Ένωση Κεντρώων επίσης και ο Πάνος Καμμένος κάνει τη λογική… λάστιχο για να κρατήσει μια υποτυπώδη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έχει κανένα από τα τρία κόμματα ελπίδες διάσωσης; Καμία. Προνόμια που σχετίζονται με την προεκλογική περίοδο θέλουν να διατηρήσουν.
Η διάλυση των κομμάτων τους άλλωστε, αποτελεί νομοτέλεια και όχι κάποια που διαφάνηκε μόλις πρόσφατα.

Φτηνές προβοκάτσιες Συριζοτρόλ

Η μεγάλη των fake news σχολή – Φτηνές προβοκάτσιες Συριζοτρόλ για το ΚΚΕ και τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό

Κι αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας; Αν οι αφίσες δεν κάνουν πουθενά λόγο για τα συλλαλητήρια; Τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα. Η Πασοκιά στη χειρότερη και πιο βρώμικη εκδοχή της…

Πρωθυπουργέ μου, ιδού η ψήφος εμπιστοσύνης σας…


Ο “βόρειος Αλέξης” και ο χρυσός μεντεσές του ΝΑΤΟ…

Όπως είπε κι η Αλέκα στη Βουλή: “…μα ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης εδώ μέσα; 

Αφού έχετε ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης απ’τον Πάϊατ, που σας έχει αποκαλέσει γαιοστρατηγικό μεντεσέ…”




Τι να κάνουμε;

“Τι να κάνουμε; Στην ΕΕ είμαστε, στη στρούγκα του ΝΑΤΟ είμαστε”! Ε, να τελειώνει αυτή η ιστορία…
 
Μιλώντας στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έθεσε το πάγιο αίτημα για μονιμοποίηση 30.000 αναπληρωματικών, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά βλέπουν να πετιούνται ουσιαστικά κατά χιλιάδες εκτός εκπαίδευσης, με το νέο νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, μίλησε για

Στις φυλακές της "εθνικοφροσύνης"

φωτο: Μακρόνησος...
(μέσα από τα μάτια ενός 6χρονου παιδιού)!
Μια απίστευτα συγκινητική ιστορία μέσα από τα μάτια ενός 6χρονου παιδιού μας αφηγείται ο φίλος και συντοπίτης Ιωάννης Τσιουγκρής. Ο ίδιος γεννηθείς το 1944 στο Καλεσμένο Ευρυτανίας βίωσε στην πιο τρυφερή ηλικία τον πόνο, την δυστυχία και την ορφάνια.
 Είναι και αυτός ένα από εκείνα τα βασανισμένα παιδιά του εμφυλίου που έζησαν έντονα σκληρά γεγονότα και καταστάσεις που μέχρι και σήμερα είναι αδύνατο να ξεχάσουν. Ας πάμε λοιπόν πίσω στα "πέτρινα χρόνια" και ας αφήσουμε τον φίλο μας Γιάννη να μας διηγηθεί αυτή την ιστορία...
==========

Έκλεισε ένας αιώνας


Έκλεισε έναν ολόκληρο αιώνα και παραμένει πάντα νέος, αλύγιστος, ακούραστος, πρωτοπόρος, με τεράστιες προοπτικές και ορατότητας.
Πώς γίνεται αυτό;
Ένας άντρακλας μέχρι κει πάνω, λεβέντης, δυνατός και μετρημένος. Τίποτα δε μαρτυρά τα χρόνια του.