Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του κεφαλαίου

Το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στη ΛΑΡΚΟ ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το οποίο επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο τις τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι τάχα... «θα διερευνηθούν τα αίτια».
Μόνο στο διάστημα των τελευταίων 15 μηνών είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας για τα απανωτά εργατικά «ατυχήματα» και τις τεράστιες ελλείψεις

Τέρμα πια οι αυταπάτες, ή με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες

Ο πολιτικός Ρενέ Γκοσινί


Στις νέες εκδόσεις του μικρού Νικόλα, διαβάζουμε το εξής βιογραφικό στο τέλος του βιβλίου για τον Ρενέ Γκοσινί.

“Γεννήθηκα στις 14 Αυγούστου του 1926, στο Παρίσι, κι αμέσως μετά άρχισα να μεγαλώνω. Την επομένη ήταν Δεκαπενταύγουστος και δε βγήκα, από το σπίτι”. Η οικογένειά του μεταναστεύει στην Αργεντινή, και ο ίδιος φοιτά στο Γαλλικό Κολέγιο του Μπουένος Άιρες.

Στάλιν: «Μπορούμε και πρέπει να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον» –



7 Νοέμβρη 1941 – Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία που κίνησε για το μέτωπο

Στις 6 Νοέμβρη 1941 και ενώ οι χιτλερικές ορδές έχουν φτάσει στα περίχωρα της Μόσχας, ο Στάλιν μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση για την επέτειο του Μεγάλου Οχτώβρη, μεταξύ άλλων θα πει: «Συνήθως, στις πανηγυρικές συνεδριάσεις των επετείων της επανάστασης του Οχτώβρη, κάνουμε απολογισμό των επιτυχιών μας στον τομέα της ειρηνικής ανοικοδόμησης για το χρόνο που πέρασε. (…) 

Αν ζούσα στη ΓΛΔ θα είχα πάρει σύνταξη και θα γύριζα τον κόσμο


Η Άνγκελα Μέρκελ, που μεγάλωσε στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, έσωσε συνέντευξη στο Spiegel με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πτώση του τείχους σε λίγες μέρες.
Σε αυτήν υπάρχουν διάφορα αντιφατικά σημεία μαζί με τον αναμενόμενο αντικομμουνισμό -πχ όταν κάνει λόγο για δικτατορία και αποδίδει το

Νέα επίπεδα νοθείας και εκφυλισμού σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικάτων


ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

«Τα ρέστα τους» δίνουν η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι άνθρωποί της, «κατακτώντας» νέα επίπεδα κατρακύλας στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν με κάθε μέσο τις καρέκλες τους για να συνεχίζουν να παίζουν τον άθλιο ρόλο τους υπέρ των αντεργατικών σχεδιασμών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Γιούρα μέρος ζ΄


Νίκησε ο άνθρωπος, ο αγωνιστής, ο κομμουνιστής
Αιώνια καταισχύνη των αμερικανόδουλων - μεταβαρκιζιανών, εμφυλιοπολεμικών και μετεμφυλιοπολεμικών κυβερνήσεων «Κεντρώων, Φιλελεύθερων και Δεξιών»

ΜΕΡΟΣ ζ'

Δεκαοχτώ χιλιάδες κρατούμενοι αγωνιστές της Eθνικής Aντίστασης, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας της χώρας πέρασαν από

Τίτος Βανδής


Ο Τίτος Βανδής, γεννήθηκε στις 7 Νοέμβρη 1917 στο Νέο Φάληρο. Γόνος ευκατάστατης οικογένειας της Καβάλας (ο πατέρας του ήταν καπνέμπορος), επέστρεψε σε μικρή ηλικία στον τόπο καταγωγής των γονέων του.
 Σε ηλικία πέντε ετών έπαθε ελονοσία και γι' αυτό το λόγο έφυγε με τη μητέρα και τα αδέλφια του για την Ελβετία.

Πήγε σχολείο στη Λοζάνη και τέσσερα χρόνια αργότερα επέστρεψε με την οικογένειά του στην Ελλάδα κι εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη φοίτησε στο Γαλλικό Λύκειο της πόλης, μυήθηκε στις

Θύμα φασιστικής - ρατσιστικής επίθεσης μαθητής πρόσφυγας


ΝΕΑΠΟΛΗ - ΣΥΚΙΕΣ

Θύμα φασιστικής - ρατσιστικής επίθεσης έπεσε χτες το πρωί ανήλικος πρόσφυγας από το Ιράν, μαθητής της 1ης Γυμνασίου, έξω από το σχολείο όπου φοιτά, στο δήμο Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Οι ευθύνες δεν κρύβονται

Τις τραγικές συνέπειες από την πολιτική του εγκλωβισμού και την υλοποίηση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό επιβεβαιώνουν η νέα έξαρση του προβλήματος στα νησιά και τα κυβερνητικά μέτρα για τη διαχείρισή του.

7 Νοεμβρίου 1944

Ο ΕΛΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
του Ορέστη Μακρή (Γιάννη)
καπετάνιου του 2ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ

7 Νοεμβρίου 1944.

Είναι η μέρα που για πρώτη φορά οι Άγγλοι στρατιώτες προκαλέσανε τον 6ο λόχο του ΙΙΙου τάγματος. Ήταν 7 το βράδυ κι όλοι οι μαχητές του λόχου βρίσκονταν στη γιορτή που γινότανε στην πλατεία της Νέας Ελβετίας. Ξαφνικά μας ειδοποιούν πω ς δυο φορτηγά με Άγγλους στρατιώτες σταμάτησαν κοντά στην πλατεία. Δεν προφτάσαμε να ζυγώσουμε και τρεις Άγγλοι μας πρότειναν τα αυτόματα, όπως μας τα είχανε πολλές φορές

Κλίμα τρομοκρατίας για τον εορτασμός της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης


Κλίμα τρομοκρατίας επικρατεί στα κύρια εργατικά κέντρα της Ελλάδας, 7/11/1929,  με την κυβέρνηση Βενιζέλου να προσπαθεί να καταπνίξει κάθε εορτασμό της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Έχουν προηγηθεί δεκάδες «προληπτικές» συλλήψεις, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού περιπολούν τους δρόμους.

Εφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα


Στις 7 Νοέμβρη 1917, (25 Οκτώβρη με το παλιό ημερολόγιο) η εξέγερση, που είχε ξεσπάσει στην Πετρούπολη την προηγούμενη μέρα, αναπτύσσεται γοργά. Μόνο τα Χειμερινά Ανάκτορα (όπου βρίσκονταν τα μέλη της Προσωρινής Κυβέρνησης), το Γενικό Επιτελείο, το ανάκτορο Μαρίινσκι και ελάχιστα άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης έμεναν ακόμη στα χέρια των αστικών δυνάμεων. Επαναστατικές εκδηλώσεις είχαν ξεσπάσει επίσης ταυτόχρονα στη Μόσχα, το Μινσκ, τη Κροστάνδη, κ.α.