Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Η παιδική εργασία αυξήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα την τελευταία τετραετία


Αύξηση της παιδικής εργασίας την τελευταία τετραετία καταγράφει έκθεση του ΟΗΕ, σε μία ακόμη απόδειξη ότι ο καπιταλισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει προβλήματα, που στις χώρες που προσπάθησαν να οικοδομήσουν τον σοσιαλισμό είχαν αντιμετωπιστεί από τα πρώτα κιόλας χρόνια.

Ο… «Σοσιαλισμός» ντύνεται γαμπρός στην Ινδία!

 

Δεν ήταν, ούτε είναι, ασυνήθιστο φαινόμενο κομμουνιστές να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα σπουδαίων προσωπικοτήτων του διεθνούς εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος: Λένιν, Καρλ, Ρόζα, Ερνέστο, Φιντέλ είναι ορισμένα απ’ αυτά.

Γιάννη μου, το ρεζίλι σου – Τι έκανες στον πόλεμο εργατο-πατέρα Παναγόπουλε;


Ναι, ποιον θα θέλατε; Τον κύριο Παναγόπουλο; Α, δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή, απεργεί. Θέλετε μήπως να του αφήσετε κάποιο μήνυμα;

«Κανένας φαντάρος “δε θα βάλει τα χέρια του για να βγάλει τα μάτια του!”»


Η ΚΝΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπου σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ, ζητά από φαντάρους να κάνουν αιτήσεις, ώστε μετά τη θητεία τους να προσληφθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι νέοι στρατευμένοι, συνολικά οι νέοι της χώρας μας, δεν έχουν καμία δουλειά να στελεχώσουν ένα μηχανισμό του κράτους που θα βρίσκεται ενάντια στα δικαιώματα των φοιτητών και των φοιτητριών, και για αυτό το λόγο έχει καταδικαστεί ήδη στη συνείδηση τους, όπως αποδείχθηκε από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών.

Πάτε να ξεμπερδέψετε με ό,τι σας εμποδίζει εδώ και 30 χρόνια για να κάνετε τους εργαζόμενους σκλάβους, αλλά δεν θα τα καταφέρετε


Την ύπουλη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των διάφορων «παπαγάλων» που αναπαράγουν την πολιτική της κυβέρνησης για το αντεργατικό νομοσχέδιο, λιβανίζοντας τους επιχειρηματίες και συκοφαντώντας τους εργατικούς αγώνες, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην 4η συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, σήμερα. «Όλη σας η προπαγάνδα είναι επεξεργασμένη, κυρίως για τους νέους εργαζόμενους, όμως οι νέοι στην απεργία χθες από δεκάδες κλάδους έδωσαν καθαρή απάντηση: Ομιλούντα εργαλεία του προηγούμενου αιώνα δεν πρόκειται να γίνουν», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Επικίνδυνη η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας


Η διακοπή ρεύματος για μιάμιση ώρα (9 Ιουνίου βραδινές ώρες) στο μισό νοσοκομείο, σε πτέρυγα ΜΕΘ, στον αξονικό, στο ακτινολογικό, στους υπέρηχους είναι εξόχως ανησυχητικό συμβάν. Είναι άκρως επικίνδυνο για τους ασθενείς, δημιουργεί συνθήκες πανικού με απρόβλεπτες συνέπειες! Πολύ περισσότερο που συνέβη σε ημέρα γενικής εφημερίας με πολυκοσμία στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλες σημαντικές βλάβες. Είναι σύμπτωση που δεν θρηνήσαμε θύματα (στα πλυντήρια και στο λεβητοστάσιο, άλλη μια φορά black out μικρότερης διάρκειας, προβλήματα με οξυγόνο κ.λπ.). Η διοίκηση υποσχέθηκε βελτίωση και υποβάθμισε τη βαρύτητα των συμβάντων. Τώρα τι έχει να πει;

Σαπφώ Νοταρά, μια εξαιρετική ηθοποιός, μια γυναίκα ελεύθερη, περήφανη, μοναχική

 

Στις 11 Ιουνίου 1985 πέθανε η ηθοποιός Σαπφώ Νοταρά. Μια γυναίκα ελεύθερη, περήφανη, μοναχική, όμορφη στα νιάτα της, με διπλώματα πανεπιστημιακά, κοκέτα, που, όμως, το σινεμά την καθιέρωσε σε ρόλους υπηρέτριας ή σπιτονοικοκυράς. Μια γυναίκα, που το άβατο της μοναξιάς της δεν μπόρεσε κανείς να σπάσει και που εκτιμήθηκε τελικά ως ηθοποιός μόνο προς το τέλος της ζωής της, κυρίως με τη συνεργασία της στην «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι. Μια γυναίκα με τη γνωστή βροντώδη φωνή της, που έζησε και πέθανε ολομόναχη.

Από τις 24 έως τις 27 Ιούνη το 21ο Συνέδριο


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι το 21ο Συνέδριο του Κόμματος θα διεξαχθεί από τις 24 ως τις 27 Ιούνη 2021.

Την Πέμπτη 24 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει διεθνιστικό μουσικό πολυθέαμα. (Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις και θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα).

Όταν μιλάει ο λαός, οι πολλοί παίρνουν δύναμη για την επόμενη μάχη και κάποιοι "τα χάνουν"


Οι εικόνες από το κέντρο τις Αθήνας και τις άλλες πόλεις είναι συγκλονιστικές. Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών είναι πηγή δύναμης και αισιοδοξίας για την απεργιακή κλιμάκωση που ήδη οργανώνεται.

«Αρνούμαστε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι στον 21ο αιώνα»


ΣΚΙΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Χαιρετιστήριο μήνυμα του ΚΚ Αρμενίας


 Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας θα ήθελε να μεταφέρει τα θερμά του συγχαρητήρια για το 21ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που διατηρεί τις καλύτερες παραδόσεις του χιλιετούς πολιτισμού του ελληνικού λαού και κρατάει ψηλά τη σημαία του διεθνισμού.

Συγκέντρωση έκφρασης «αντιρρήσεων» με ντεκόρ τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 στην πλ. Κλαυθμώνος


ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Με την παρουσία αντιπροσωπειών από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΜέΡΑ25, που έπιασαν «πρώτο τραπέζι» στην πλατεία... έγινε η συγκέντρωση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος. Η προσπάθεια κομμάτων και στελεχών τους που κυβέρνησαν, εφαρμόζοντας κάθε νόμο - απαίτηση του κεφαλαίου και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, να «ξεπλυθούν» μέσα από την παρουσία τους στην απεργία και να μαζέψουν «κουκιά» για τις επόμενες κυβερνητικές εναλλαγές, για μία ακόμα φορά έβγαζε μάτι.

Ρεπατζήδες


Το δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ για «δουλειά πλήρους απασχόλησης» για το κεφάλαιο, αντί του σημερινού «ρεπατζή» του, διεκδίκησε από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ο Αλ. Τσίπρας.

Κι έτσι αφού με τις γνωστές σάλτσες περί εμμονών και κολλητών της κυβέρνησης επιχείρησε να κρύψει το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος -στο οποίο η κυβέρνησή του άνοιξε διάπλατα την πόρτα για να μην ξεχνιόμαστε- είπε ότι «αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη (...). Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/06/1572

Γεννιέται ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μπεν Τζόνσον.

11/06/1835

Πεθαίνει ο ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821 Ανδρέας Μιαούλης (Ανδρέας Βώκος). 

Ανδρέας Μιαούλης (Ανδρέας Βώκος)