Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κύριε Μητσοτάκη, το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα σας!


Στους χθεσινούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής περί της 80χρονης «καριέρας» του ΚΚΕ, απαντά η ΚΝΕ με ένα χιουμοριστικό, αλλά και δηκτικό βίντεο.

Πάρτε πίσω εδώ και τώρα τις εξαγγελίες αλλαγής του συστήματος πρόσβασης στα πανεπιστήμια!


Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς να υπολογίζει την αγωνία, το άγχος και την πίεση που αισθάνονται οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση τους αιφνιδιάζει, αλλάζοντας το φετινό σύστημα εισαγωγής, 6 μήνες πριν δώσουν πανελλήνιες! Χιλιάδες υποψήφιοι σε όλη τη χώρα, αυτή τη στιγμή, αισθάνονται “πειραματόζωα” σε αλλαγές που τους βάζουν “το μαχαίρι στο λαιμό” τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και ποια θα είναι η τελική εξεταζόμενη ύλη.

«Αν είχα άλλη μια ζωή, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσα... Γιομάτο αγώνες, αλλά και ομορφιά»


«Έφυγε» η σ. Γιάννα Τρικαλινού, παλαίμαχη αγωνίστρια και κομμουνίστρια μέχρι το τέλος της ζωής της. Τίμησε τον τίτλο του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ για περισσότερα από 70 χρόνια. Η σ. Γιάννα σε όλη της τη ζωή πάλεψε για τα ιδανικά και τους στόχους του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε τις αρχές του, ανυποχώρητα μέχρι το τέλος. Ήταν μέλος της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου - Καισαριανής, της ΚΟΑ του ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής της. Με ανακοίνωσή της, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρετά τηΝ σ. Γιάννα Τρικαλινού με θλίψη αλλά και περηφάνια και εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά και τα εγγόνια της.  Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 17 Δεκέβρη, στις 12 το μεσημέρι, σε στενό συντροφικό και οικογενειακό κύκλο, λόγω της πανδημίας και θα είναι πολιτική.

Πρακτικές λογοκρισίας και μη προστασίας της δραστηριότητας των βουλευτών


Για προσπάθεια νομιμοποίησης μιας πρακτικής για άρση της βουλευτικής ασυλίας για πράξεις ή γνώμες βουλευτών που σχετίζονται με την κοινοβουλευτική και πολιτική τους δραστηριότητα, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας στη Βουλή, με αφορμή την αίτηση άρσης ασυλίας βουλευτών. Μεταξύ των βουλευτών είναι η Αγγελική Αδαμοπούλου του ΜΕΡΑ25 που κατηγορείται για πολιτική γνώμη που εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος -που αναθεωρήθηκε πρόσφατα- και τον Κανονισμό της Βουλής.(VIDEO)

Απαράδεκτη η προσαγωγή εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΠΟΕΕΤ


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή τριών μελών της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση των εργαζομένων στην Εστίαση και τον Τουρισμό, λόγω και της πανδημίας, άνοιξαν πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης η Σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου


Ξεκίνησε την Τρίτη 15 Δεκέμβρη η Σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, η οποία λόγω των συνθηκών διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ συνεδριάζει για να εκτιμήσει τη δράση της Ομοσπονδίας και των αγωνιστικών συνδικάτων σε όλο τον κόσμο την χρονιά που πέρασε, ειδικότερα σε συνθήκες πανδημίας, καθώς και τον σχεδιασμό δράσης της ΠΣΟ για το 2021, ενόψει και του 18ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου.

Καριέρες και ... πρόοδος


Αρκετά ενοχλημένος εμφανίστηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, από την κριτική που του ασκήθηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ ότι η πολιτική και ο προϋπολογισμός της κυβέρνησής του υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, τους μονοπωλιακούς ομίλους. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν είχε επιχειρήματα να την αντικρούσει... Ετσι, δεν ήταν λίγες οι στιγμές που μπουρδουκλώθηκε...

Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη


Η αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, με βασική πηγή τους βιομηχανικούς χώρους δουλειάς, ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Σημειώνεται ότι «ουδέν νεότερο» από την κυβέρνηση αυτήν τη βδομάδα, ύστερα από τις θολές ανακοινώσεις της περασμένης βδομάδας, τις γενικόλογες «ανησυχίες» και τις «ανεπίσημες» πληροφορίες.

Τη νέα χρονιά με καλύτερους όρους να σταθούμε απέναντι στην ανάλγητη πολιτική


Τη νέα χρονιά μπορούμε με καλύτερους όρους να σταθούμε απέναντι στην ανάλγητη πολιτική, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον «Αντέννα».

Η Ελλάδα προσφέρει λύσεις στις ΗΠΑ σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια


Μια ακόμη επιβεβαίωση ότι τα συμφέροντα των μονοπωλίων πάνε χέρι-χέρι με τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, προέκυψε από την ομιλία που έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, στο 22ο Capital Link Invest in Greece Forum, με τίτλο «Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά με αυτοπεποίθηση».

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή μέσα στην καρδιά του χειμώνα


Τη διακοπή της σύμβασης παροχής του ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αποφάσισε η ΔΕΗ ΑΕ, λόγω της οικονομικής του αδυναμίας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, να ανταποκριθεί στη ρύθμιση που είχε κάνει για τις οφειλές του.

Flashback δεκαετίας με την Αλέκα Παπαρήγα


Το Podcast της ...δεκαετίας έφτασε!

Την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., λίγο πριν την αυγή του 2021, η ΚΝΕ κάνει ένα flashback στη δεκαετία που μας πέρασε, με καλεσμένη την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πεθαίνει ο Κώστας Βάρναλης


Στις 16 Δεκέμβρη 1974, ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 χρόνων.
 
«Ποιητή, σ' είδαμε πάντα στο πλευρό του λαού μας με σκέψη και με πράξη» - είχε γράψει ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, για τον Κώστα Βάρναλη στα 1956, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων παρουσίας του τελευταίου στα ελληνικά Γράμματα. «Ο λόγος σου σπαθί, νυστέρι και φωτιά που φωτάει και φως που καίει. Σ' είδαμε πάντα με την παλάμη σου ανοιχτή, δίπλα στ' αυτί, για ν' αφουγκράζεσαι πίσω απ' τα τείχη τη στρογγυλή βουή του Ιστορικού, αναπότρεπτου ήλιου. Αυτόν τον ήλιο μάς έδειξες»!

Οι εγχώριες αστικές και βρετανικές δυνάμεις επιτίθενται

Άγγλοι στρατιώτες στην Αθήνα


 Οι εγχώριες αστικές και βρετανικές δυνάμεις επιτίθενται, 16/12/1944, με όλα τα μέσα σε κάθε μέτωπο της Αθήνας και του Πειραιά. 

Ο ΕΛΑΣ κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις Βρετανών και Χωροφυλάκων στου Ψυρρή, καθώς και στη συνοικία του Δουργουτίου (Νέος Κόσμος) όπου οι παράγκες μετατράπηκαν σε πραγματικά κάστρα του αγώνα.

Γεννιέται ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν


Γεννιέται, 16/12/1770, ο μεγάλος Γερμανός πιανίστας και συνθέτης της κλασσικής μουσικής Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Με την τέχνη του ο Μπετόβεν άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα και ένωσε τα αισθήματα όλων των λαών του κόσμου, μέσα από ήχους αιώνιους και σχεδόν αρχετυπικούς. Επαναστατικός και πρωτοπόρος, επαναπροσδιόρισε τις μουσικές φόρμες και με το ορμητικό του πάθος οδήγησε τη μουσική στο ρεύμα του Ρομαντισμού.