Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας (PCV)

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη  Βενεζουέλα (οι Αμερικάνοι αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό «προσωρινό πρόεδρο» – Νέα καλέσματα για πραξικόπημα κλπ) καθαρά θέση πήρε το ΚΚΕ |> 1 <| & |> 2 <| κλπ. η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία έβγαλε ανακοίνωση – κάλεσμα, επίσης ανταποκρίθηκε άμεσα και το «Ατέχνως |> 1 <| & |> 2 <| κά για μια σωστή ενημέρωση, μέσα στον ορυμαγδό της (αστικής) παραπληροφόρησης

Όταν ο Τσίπρας διάβασε τον Λένιν…


Ο κ.Τσίπρας, παραλαμβάνοντας το σκονάκι του υποβολέα του όσον αφορά τους Σλαβομακεδόνες που πολέμησαν στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κι αφού διέπραξε την ύβρη να τους πιάσει στο στόμα του – το ίδιο στόμα που έγλειψε τον «διαβολικά καλό» Τραμπ – έστειλε ένα πολύ ευχάριστο στους Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες και Βουκεφάλες μήνυμα. Το ΚΚΕ, είπε, έπαψε «να χαίρει ασυλίας»…

Η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν υπηρετεί ούτε την ειρήνη ούτε την ασφάλεια των λαών

    Τον ρόλο της συμφωνίας των Πρεσπών στην προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή της ΕΡΤ1, επισημαίνοντας παράλληλα την προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να την παρουσιάσει ως μια... «αντιιμπεριαλιστική» πράξη, επικαλούμενη μάλιστα τον Μαρξ και τον Λένιν.

    Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παραπέρα ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, δεν υπηρετεί ούτε την ειρήνη, ούτε την ασφάλεια, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ,

Ένα βράδυ με... Τσολιάς εν δε Τσόλια μπάντ “Καθαρή εξόδιος”

    Σάββατο 26 Γενάρη, ο gkagkarin, ήταν στο MYLOS CLUB, στην Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσει, ΤΣΟΛΙΑΣ ΕΝ ΔΕ ΤΣΌΛΙΑ ΜΠΑΝΤ! “Καθαρή εξόδιος” μια μουσικό-σατιρική παράσταση πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού.
 
‘Ώρα 10.15μ.μ  το βράδυ του Σαββάτου. Έχω φτάσει για να παρακολουθήσω την παράσταση. 

Ο κόσμος είναι πολύς , πάρα πολύς , μα πάρα πολύς, ο χώρος μικρός, πολύ μικρός.

Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς

27/1/1945. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς των κρεματορίων. 6.000.000 άνθρωποι θύματα του πιο στυγερού εγκλήματος στην ιστορία. 27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Διαρκής υπόμνηση τι σημαίνει ναζισμός και φασισμός.

Ως γνωστόν, το στρατόπεδο του Αουσβιτς από τη ναζιστική κατοχή το απελευθέρωσε ο Κόκκινος Στρατός, στην επιχείρησης της

Η μέρα που έληξε ο αποκλεισμός του Λένινγκραντ

στρατάρχης Ζούκοφ
Η περικύκλωση του Λένινγκραντ από τα ναζιστικά στρατεύματα μπαίνει στο τελευταίο στάδιό της στις 4 Σεπτέμβρη 1941 όταν αρχίζει ο ανελέητος βομβαρδισμός της πόλης από το γερμανικό πυροβολικό. Στις 8 Σεπτέμβρη εκδηλώνεται η πρώτη μαζική αεροπορική επίθεση, ενώ την ίδια μέρα τα εχθρικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την πόλη Σλίσελμπουργκ και το Λένινγκραντ αποκόβεται τελείως από το γύρω κόσμο. Αρχίζει η πολιορκία που κράτησε ως τις 27 Γενάρη 1944.

Ένας «Ρίζος», μια «ΚΟΜΕΠ», τσίπουρο και ταξική συνείδηση

Είναι βέβαιο πως η εργατική τάξη από μόνη της δεν έχει ταξική συνείδηση (για να γίνει “τάξη δια εαυτήν, όπως λένε οι κλασικοί). Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα και κίνημα. Αυτό που θα στηρίξει μέσα στο φυσικό του χώρο, στα σωματεία, τα συνδικάτα, σε κάθε χώρο δουλειάς, την εργατική τάξη και θα της δείξει μέσα από την επιστημονική του ανάλυση και τα ιδεολογικά του εργαλεία, πώς η ίδια θα κινήσει τις διαδικασίες, να πάρει η ίδια την εξουσία καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, έχοντας πια στα χέρια της τα μέσα παραγωγής.