Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Ψευδές το δημοσίευμα περί «βάσης κατασκοπείας της Κίνας» λέει η Αβάνα


Πολλά ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητά του και ανησυχία ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση για νέα γύρο απάνθρωπων κυρώσεων σε βάρος του «νησιού της Επανάστασης» προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, περί «βάσης κατασκοπείας της Κίνας στην Κούβα».

2019-2023: Η ΝΔ κυβερνούσε... με 260 βουλευτές!

Στις 25 Ιουνίου θέλεις η ψήφος σου να βρίσκεται στην αυτοδυναμία της πολιτικής του κεφαλαίου, των «μεγάλων» και «μικρών» κομμάτων του ή στη γνήσια αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή;

Στις εκλογές κάντε την επιλογή της δύναμης, του αγώνα, της ελπίδας για τον λαό! ΚΚΕ δυνατό!

 Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και από εδώ, από τον Βόλο, την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, θέλουμε να ακουστεί δυνατά το μήνυμά μας: Αυτό που μετράει στις 25 Ιούνη είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%.

Ψάχνουν το «μείγμα» του κυνισμού...

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των (ιατρικών) πράξεων. Πόσες απ' αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ' αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ενας καρκινοπαθής τελικού σταδίου (...) δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;».

Γατάκι


Μπορεί ορισμένοι να απορούν με το κάλεσμα πρώην στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προς τα ορφανά της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν Πλεύση Ελευθερίας, για τους γνωρίζοντες όμως πράγματα και καταστάσεις, τα δημόσια τιτιβίσματά τους μόνο τυχαία δεν είναι, αφού στη σχέση της με τους χρυσαυγίτες η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπήρξε κανονικό ...γατάκι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Ούτε μία κόκκινη ψήφος χαμένη!


Βγήκε η ψείρα στον γιακά...

«Βεβαίως και είναι μνημόνιο το Ταμείο Ανάκαμψης», λέει ο Μητσοτάκης...

«Είναι πρακτικά "κλειδωμένο". Ελάχιστες αλλαγές μπορούν να γίνουν».

Κόμβος ανεφοδιασμού των Αμερικανών τα λιμάνια της χώρας

Φράκαραν τα λιμάνια της χώρας από μεγάλα φορτηγά πλοία που κουβαλάνε εφόδια για τους Αμερικανούς, πάνω στη στρατηγική σύμπλευση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων τους για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα, κόντρα σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Με τη ζωή των πολλών!


Ασθενείς μεταφέρονται σε καρότσες στα νοσοκομεία, πολλοί που θα μπορούσαν να σωθούν δεν τους δίνεται καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους και ξεψυχούν ξεροσταλιάζοντας για ένα ασθενοφόρο.

Και όσοι «τυχεροί» φτάσουν στο νοσοκομείο, με το ελάχιστο και κατάκοπο υγειονομικό προσωπικό, πάλι πρέπει να ποντάρουν στην «τύχη» για να μην περιμένουν με τις ώρες, να έχει «τρέξει» η μία ή η άλλη εργολαβία χωρίς καθυστερήσεις, μπας και λειτουργεί π.χ. ο αξονικός τομογράφος, να υπάρχουν όλα τα αναγκαία αναλώσιμα κ.ο.κ.

Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη


«Τώρα, πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, και οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν», αναφέρει το νέο spot που έδωσε το ΚΚΕ στη δημοσιότητα.

«Διαλογή» ασθενών με προορισμό τον θάνατο «προτείνουν» στη ΝΔ


 Την απανθρωπιά ενός συστήματος Υγείας που θα λειτουργεί με γνώμονα την «εξοικονόμηση πόρων» για λογαριασμό του κεφαλαίου περιέγραψε χθες «με το νι και με το σίγμα» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, Σπ. Πνευματικός.

Συγκεκριμένα, λίγα μόνο 24ωρα από τους τραγικούς θανάτους μιας γυναίκας στην Κω και μιας εγκύου με το αγέννητο μωρό της στη Νέα Μάκρη, επειδή δεν διακομίστηκαν έγκαιρα σε δομή Υγείας, ο υποψήφιος της ΝΔ, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ», έδειξε ως «λύση» τη «διαλογή» ασθενών, ώστε να ...μειωθούν τα έξοδα των νοσοκομείων.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους


Το μήνυμά μας αυτές τις μέρες, μεταφέρεται παντού. Σε κάθε λαϊκή γειτονιά και συνοικία. Πόρτα- πόρτα, στόμα με στόμα, φθάνει σε πιο πολλούς ότι ο λαός μας μπορεί να βγει πιο δυνατός. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, με το ΚΚΕ πιο ψηλά παντού! Ειδικά στις λαϊκές γειτονιές της Θεσσαλονίκης!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
09/06/1781

Γεννιέται ο Βρετανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Στέφενσον, ο οποίος κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή.