Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Μα εγώ επιμένω...

                                                                      Μα εγώ επιμένω...

Ποτέ δε θα σκύψουμε το κεφάλι... 

 Πάντα ορθοί, με αγωνιστική διάθεση και γνώση... 

Το δίκιο είναι στη δική μας τη μεριά... 

Podcast της ΚΝΕ με καλεσμένους τον Χρ. Ζαραλίκο


«ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΝΟΧΛΕΙ...»

Με αφορμή τις συνεχείς προσπάθειες φίμωσης του Χριστόφορου Ζαραλίκου, με τη διακοπή της παράστασής του στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», την αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του στο Τwitter, την παρουσία Αστυνομίας σε παράστασή του στη Θεσσαλονίκη κ.λπ., το Podcast της ΚΝΕ δίνει τον λόγο στον ίδιο τον πρωταγωνιστή αυτών των γεγονότων, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την αλληλεγγύη του, σε ένα επεισόδιο που μπαίνει στο επίκεντρο η λογοκρισία στην Τέχνη, ποιους πρέπει να στοχεύει η σάτιρα, αν πρέπει να παίρνει θέση ένας καλλιτέχνης κ.ά.

Διεκδικεί κομμάτι για τους ομίλους της ΕΕ στο ψηφιακό «Ελντοράντο»


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

«Καθρέφτη» του οξύτατου ανταγωνισμού των ομίλων της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό τομέα με αυτούς των ΗΠΑ και της Κίνας αποτελεί η πρόταση της Κομισιόν για τις ψηφιακές αγορές, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωκοινοβούλιο και με την οποία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση «αθέμιτων πρακτικών», επιχειρείται η ενίσχυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων του κλάδου απέναντι στους ανταγωνιστές τους, που κατέχουν παγιωμένη και σταθερή θέση στην αγορά.

Θα είναι πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και δε θα είναι…


Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να επιβεβαιώσει το ρητό "οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται". Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, που η κυβέρνηση προβάρει την παραπέρα κλιμάκωση του αυταρχισμού απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους, βρέθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, σε τηλεοπτική εκπομπή, να τονίζει πως «χρειάζεται (...) το μοντέλο που υπάρχει και σε άλλες χώρες, αστυνομική δύναμη, υπηρεσία, που είναι όμως πανεπιστημιακή, σε άμεση συνεργασία με το πανεπιστήμιο»!

Οι «πανηγυρισμοί» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τον «East Med» μετατράπηκαν σε «θρήνο»...


Πριν λίγες μέρες οι ΗΠΑ, με τη μορφή "non paper", έστειλαν ένα μαντάτο στις κυβερνήσεις της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου και τους μήνυσαν πως αποσύρονται από τη στήριξη του ενεργειακού αγωγού "East Med", ο οποίος προορίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο δια μέσου της Ελλάδας και της Ιταλίας, στην Ευρώπη.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!


Σε μια νέα επίδειξη αυταρχισμού, η Κυβέρνηση που μετρά χιλιάδες νεκρούς εν μέσω πανδημίας και ακόμη και τώρα αρνείται να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που αγωνίζονται για να μην ανασταλούν οι εφημερίες του νοσοκομείου!

Ο λαός του Ιράν γκρεμίζει το καθεστώς του σάχη


Το 1979 άρχισε εξαιρετικά δυσοίωνα για τον «Οίκο του Παγωνιού», όπως ονομαζόταν η δυναστεία που κυβερνούσε το Ιράν. Κατά τη διάρκεια του 1978, ο σάχης Ρεζά Παχλεβί είχε χρεωθεί αλλεπάλληλες εκατόμβες, σε μια μάταιη προσπάθεια να αναχαιτίσει τα ογκούμενα κύματα των λαϊκών διαδηλώσεων για την ανατροπή της μοναρχίας.

Με νέα πείρα και με οδηγό τις Αποφάσεις μας στη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος


Το προηγούμενο διάστημα συγκεντρώθηκε πλούσια πείρα από τη δουλειά μας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με βάση την τελευταία Απόφαση της ΚΕ, τον Σεπτέμβρη. Από την προσπάθεια που κάναμε ώστε οι κομμουνιστές να ηγηθούν στη διαμόρφωση ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου συνδικάτων και συνδικαλιστών, που θα βάλει στο επίκεντρο την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την επιδίωξη να διαμορφωθεί κλίμα απειθαρχίας, να δυναμώσει ο αγώνας για να μείνουν ανενεργοί και να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι, όπως ο νόμος Χατζηδάκη.

Ο αναβρασμός και η δυσαρέσκεια της νεολαίας δυναμώνουν


«Ο αναβρασμός και η δυσαρέσκεια της νεολαίας δυναμώνουν, καθώς αναδεικνύεται η εγκληματική διαχείριση όχι μόνο της πανδημίας, αλλά και των μορφωτικών αναγκών της νεολαίας»,
τόνισε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ERT OPEN».

Καμπανάκι

 

 «Επιπεδώνεται η καμπύλη», «μειώνονται τα κρούσματα», «αισιοδοξούμε για τις επόμενες βδομάδες». Κάτι τέτοια, που θυμίζουν συντονισμένη επιχείρηση εφησυχασμού ή καλύτερα κουκουλώματος των κυβερνητικών ευθυνών, ακούγονται όλο και συχνότερα την τελευταία βδομάδα. 

Ελληνική Αστυνομία τι θα γίνει με τους τραμπούκους σας;


Καταγγελία  του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μόλις με έπιασε η αστυνομία μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας.

Τραβούσα βίντεο, έναν έλεγχο στοιχείων.

«Κόστος» για τις αστικές κυβερνήσεις η λειτουργία των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας


Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολείων από τις 10 Γενάρη συνοδεύτηκε από δηλώσεις και αναλύσεις από πλευράς του υπ. Παιδείας για τις μορφωτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών και την αξία της διά ζώσης διδασκαλίας. Βέβαια 2 χρόνια τώρα εχθρεύεται κάθε αίτημα που έχουν διαμορφώσει εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές τόσο για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή όσο και για την αντιμετώπιση των μορφωτικών και ψυχοκοινωνικών ζητημάτων που έχουν οξυνθεί.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία και ... μειώνεται η καραντίνα για όσους νοσούν


Το 31% των ασθενών συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό μετά τις πέντε μέρες

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των εμβολίων, η παραλλαγή «Ομικρον» «καλπάζει» σε όλο τον κόσμο, εκτοξεύοντας τα κρούσματα και τις νοσηλείες, αυξάνοντας καθημερινά και τους θανάτους, που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 5,533 εκατομμύρια. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι κυβερνήσεις προτάσσουν τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, αλλά και τη μείωση της καραντίνας από 10 σε 7 ή 5 μέρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Φινλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία κ.ά.), σε μια ακόμα προσαρμογή των «πρωτοκόλλων» στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


16/01/1794

Πεθαίνει ο Βρετανός ιστορικός Έντουανρτ Γκίμπον.

16/01/1920

Η Γερουσία των ΗΠΑ καταψηφίζει τη συμμετοχή της χώρας στην Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομο του ΟΗΕ). Την ίδια μέρα τίθεται σε ισχύ η ποτοαπαγόρευση.