Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ωμή παραδοχή για τις απολύσεις: «Η μεταβίβαση της επιχείρησης πρέπει να γίνει χωρίς μεταβίβαση των εργαζομένων», σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Αποκαλυπτική είναι η τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και επιδιώκεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, με στόχο να μπει λουκέτο και να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Η Ρωσία θα κάνει «τα πάντα» για μια «ειρηνευτική» συμφωνία


 ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Τις επιδιώξεις της Ρωσίας να «συμβάλει» σε μια «ειρηνευτική διευθέτηση» μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, διεκδικώντας το «πάνω χέρι» στην κρίσιμη περιοχή του Νότιου Καυκάσου, ξεκαθάρισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ κατά τη χτεσινή του συνάντηση στη Μόσχα με τον Αρμένιο ομόλογό του, Αρ. Μιρζογιάν, καθώς και με τον Πρόεδρο της Αρμενίας.

«Ελντοράντο» για το κεφάλαιο, μπαρουταποθήκη για τον λαό


 ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ

Δεκάδες εκατομμύρια τόνοι πετρελαιοειδών αποθηκευμένοι και υπό επεξεργασία, τεράστιες βιομηχανίες χημικών, πλαστικών, τσιμέντου, χαλυβουργίες, τροφίμων, ναυπηγεία, εταιρείες ανακύκλωσης, σκραπατζίδικα, αποθήκες όλων των ειδών...

Με ΝΑΤΟική «βούλα» η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας


 «Να συνέλθει» και να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά κάλεσε την Ελλάδα ο Ερντογάν, παρουσία Αμερικανών και Γάλλων

 Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε χτες ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, παρακολουθώντας την άσκηση «Efes», μαζί με πλειάδα σειρά μελών του υπουργικού του συμβουλίου και άλλων συνεργατών, περιλαμβανομένων υπουργών Αμυνας και ανώτατων στρατιωτικών πάνω από 10 χωρών, μεταξύ των οποίων και από ΗΠΑ και Γαλλία, που συμμετείχαν στην άσκηση, η οποία είχε μεταξύ άλλων ως βασικά αντικείμενα... αποβάσεις και ναυτικούς αποκλεισμούς νησιών.

Η πτώση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή


Έχει προηγηθεί  η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη που συνοδεύτηκε από μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις με σύνθημα «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση». Τριγμοί εμφανίζονται στις σχέσεις παλατιού και κυβέρνησης, στο γενικότερο πλαίσιο υπαρχουσών  ενδοαστικών αντιθέσεων και στη βάση «διαφορών» για πλευρές  της αστικής διαχείρισης-διακυβέρνησης.

«Οσο υπάρχουνε Αχαιοί θα υπάρχει μια ωραία Ελένη»


 Αχ, αυτή η Ελένη, η πολυθρύλητη για την ομορφιά της που από μικρή την έβαλε σε μπελάδες! Αχ αυτή η Ελένη, που η αρπαγή της από το ερωτόπληκτο βασιλοπαίδι Πάρη έγινε η αιτία του Τρωικού Πολέμου! «Αχαρη μοίρα ο Δίας» της «έγραψε πολυτραγουδημένο μες στους ανθρώπους τους μελλούμενους να μείνει το όνομά» της. Αχ, αυτή η Ελένη, «Τι φοβερά με τις αθάνατες θεές στην όψη μοιάζει». «Οχι! για πλάσμα σαν κι’ αφτή δεν είναι κατηγόρια/ τόσον καιρό που σφάζονται οι Δαναοί κι οι Τρώες!».

Το δημογραφικό ως άλλοθι της επίθεσης


«Μέτρα - ανάσα» για τους γονείς, «κοινωνικά οφέλη»
 για τις οικογένειες, ρυθμίσεις για τη «στήριξη» και τη «διευκόλυνση» των νέων ζευγαριών... Με διθυραμβικούς τόνους παρουσιάζονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «αντιμετώπιση» του λεγόμενου δημογραφικού ζητήματος.

Ο παρονομαστής


Μια «νέα δέσμη μέτρων» για την ακρίβεια στην Ενέργεια ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, διαφημίζοντας χωρίς καμιά ντροπή τα ...αντανακλαστικά της απέναντι στον πληθωρισμό, που για τον μήνα Μάη άγγιξε ρεκόρ 28ετίας, φτάνοντας στο 11,3%.

«Επτασφράγιστο μυστικό»... οι τεράστιοι κίνδυνοι από την εμπλοκή

 
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι απειλές του υπουργού Αμυνας κατά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα οποία χρεώνει τις αποκαλύψεις πως ο οπλισμός που στέλνει η κυβέρνηση - καθ' υπόδειξη του ΝΑΤΟ - στο καθεστώς Ζελένσκι, μόνο «απαρχαιωμένος», «ληγμένος» και από το «απόθεμα» δεν είναι.

Το αντιεπιστημονικό Πρόγραμμα "Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα" δεν πρέπει να περάσει στην Εκπαίδευση


Το αντιεπιστημονικό Πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα»
δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει, ως διδασκαλία, στην Εκπαίδευση.

Οι εμπνευστές του προγράμματος «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» επανήλθαν, με επιστράτευση καθηγητών Πανεπιστημίων, διοργανώνοντας ημερίδα, με στόχο να επιβάλουν την εφαρμογή αυτού του Προγράμματος ως διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία, επιμένοντας στην αναγκαιότητα καθιέρωσής του σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Δηλώσεις συνδικαλιστών για τη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης


Τη σημαντικότητα της πανελλαδικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 - 19 Ιούνη στο Κλειστό Γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ», στη Δραπετσώνα, αναδεικνύουν με δηλώσεις τους συνδικαλιστές από μια σειρά χώρους δουλειάς.

Μεγάλο Παιδικό Αντιπολεμικό Φεστιβάλ στις 17 Ιούνη στην Καισαριανή


Με μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, που ακουμπά στην ανάγκη παιδιών και γονιών να συμμετάσχουν σε κάτι όμορφο, ευχάριστο και ψυχαγωγικό, το «Κόκκινο Αερόστατο» αποχαιρετά μαζί με τους φίλους του μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Στις 17 Ιούνη «προσγειώνεται» στο Σκοπευτήριο Καισαριανής με ένα μεγάλο αντιπολεμικό Φεστιβάλ για παιδιά όλων των ηλικιών και νέους γονείς. Μέσα από μία όμορφη γιορτή στέλνει μήνυμα καταδίκης του πολέμου, ένα μήνυμα «για την ειρήνη που θέλουμε και τον κόσμο που διεκδικούμε».

«Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11 - 12 Ιούνη 2022:

  • Μαγνήτης μεγάλων κινδύνων για τον λαό η κλιμάκωση της εμπλοκής στον πόλεμο. Μετά τα όπλα στην Ουκρανία τώρα και Έλληνες στρατιωτικοί στην Βουλγαρία!
  • Μεγάλο αφιέρωμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας τους αγώνα όλης της εργατικής τάξης!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

11/06/1184

 Η Τροία κυριεύεται και καίγεται από τους Αχαιούς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερατοσθένη.


 11/06/1572

Γεννιέται ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μπεν Τζόνσον.